maak plannen op maandag

Maak plannen op maandag: weekagenda 11 tot en met 17 maart 2019

weekagenda maart week 12

Het is stormachtig, wisselvallig en van het mooie lenteweer van twee weken geleden is weinig meer te zien. Even omschakelen. Maar wees gerust, de weekagenda heeft genoeg leuke tips mocht je Netflix/Videoland/Prime inmiddels al uitgespeeld hebben.

Weekagenda week 12: maandag 11 tot en met zondag 17 maart 2019

Deze week staat vooral in het teken van cocktails, maar ook luxe slapen en een paar nieuwe openingen die echt de moeite waard zijn. Maart roert niet alleen z’n staart qua weer, ook qua events.

Maandag 11 maart
Vandaag begint de Restaurant Week: de perfecte gelegenheid voor foodie’s en culi’s om op een laagdrempelige en een iets prijsvriendelijkere manier kennis te maken met haute cuisine. Deelnemende restaurants, waaronder een paar met Michelinster, bieden een speciaal lunch- of dinner menu aan voor alle fijnproevers. Laat het je smaken!

Ook begint vandaag de Amsterdam Cocktail Week. Maar liefst 44 cocktailbars in Amsterdam doen mee om te laten zien dat we hier ook een indrukwekkende cocktailscène hebben. Indrukwekkende samenwerkingen tussen merken, internationale bartenders en talent van eigen bodem. Er zijn ruim 25 evenementen op de meest prestigieuze locaties in Amsterdam. Van een workshop whisky blenden door Colin Scott bij Bluespoon Bar, tot martini art van de grootmeester Alessandro Palazzi in Pulitzer’s Bar. Voor het mooiste uitzicht over de Amsterdamse grachten en daken is de 360 graden whisky experience bij Chivas Suite aan de Prinsengracht een bezoek waard. Op donderdagavond kunnen gasten van het populaire evenement het weekend alvast inluiden en krijgen zij een welkomstcocktail en hapjes in de W Lounge. Wat ook zeker niet mag ontbreken in het lijstje is het werk van de beroemde ‘Speakeasy Opium Cocktail & Dim Sum Parlour’ bij bar Flying Dutchmen Cocktails.
De #ACW19 is een initiatief van Tess Posthumus, Timo Janse en Albert van Beeck Calkoen. Tess en Timo, ook de organisatoren van Perfect Serve Barshow, hebben in december 2017 hun eigen bar Flying Dutchmen Cocktails in Amsterdam geopend. Albert van Beeck Calkoen is eigenaar van het platform Mister Cocktail, waarmee hij onder andere de Gin Festivals in Amsterdam en Rotterdam organiseert en content maakt over cocktails.

Freddy's Bar Amsterdam Cocktail Week

Over cocktails gesproken: binnenkort opent Super Lyan – een samenwerking tussen de oprichters van de beste bar ter wereld in Londen, Dandylian en Lore Studio. Het is de eerste stap van Mr Lyan buiten de UK en hij werkt met een passie voor moderne duurzaamheid, doelgerichte innovatie en een verlangen om dingen anders te doen dan de norm. In Amsterdam zal de bar medio april openen in het Kimpton De Witt onder leiding van Thomas Datema.

Dinsdag 12 maart
De dinsdag was nog nooit zo fancy! Nou ja, tenzij je iedere week bij Cecconni’s zit, zoals ik vaak…
Maar Pulitzer’s Bar daar wil je vanavond zijn. Want ze serveren de hele Amsterdam Cocktail Week een ode aan de Martini in samenwerking met Hendrick’s. Ik zie je denken: maar dat is toch gin? Yes. Het is de Hendrick’s Gin Tini Martini Bar en die wil je niet missen!

Ook Freddy’s Bar pakt uit met een speciale internationale avond, een samenwerking met de crew van The Savoy in Londen. Dit iconische hotel staat onder andere op de kaart door de Beaufort Bar en de American Bar erin en tussen 18.00 en 00.30 staat Freddy’s in het teken van inspirerende cocktails en diverse smaaksensaties van deze bekende bars en hun bartenders. Het is bij Freddy’s overigens altijd een feestje dankzij William Berkhoff, die in Amsterdam de leiding heeft en het altijd gezellig weet te maken.

Woensdag 13 maart
Er is nog genoeg op cocktailgebied te doen, maarrr vanavond tippen we toch even wat anders. In de buurt van het Rembrandtplein goed eten, dat blijft toch vaak een uitdaging. Niets mis met Wagamama of Vapiano, maar soms mag het wel wat fancier en Brasserie Flo kennen we inmiddels wel. Sinds afgelopen week vindt je er The Gaia in het NH Schiller hotel. Een restaurant geïnspireerd op de vijf Chinese elementen en die zie je terug op je bord, in het interieur, op het cocktailmenu etc. Spannende smaakcombinaties, prachtig servies en de inrichting doet heerlijk luxe aan. Het is leuk mensen kijken vanuit de serre, maar voor een uitgebreid diner zou ik je toch adviseren om op een van de fluwelen banken neer te strijken.

The Gaia

Zelf ga ik deze avond het nieuwe restaurant De Watergang uitproberen, heel benieuwd!

Donderdag 14 maart
Vandaag twee belangrijke dingen: Fashion for Good besteedt aandacht aan het duurzame kledingmerk goat. Zij willen de fast fashion industrie een boost geven door mensen iets te laten voelen. Door kunstwerken van verschillende game changers tentoon te stellen hopen ze het gevoel van deze makers en hun blik op de duurzaamheid in de mode-industrie over te brengen, en jou na te laten denken over waar jij je kleding koopt. Super belangrijk, want als jij de wereld een beetje beter wilt helpen maken, is mode een goed – en relatief makkelijk – begin!

event Get The Sleep You Want

Dat ik fan ben van Yoga Nidra is jullie niet onbekend, dat ik een enorm slechte slaper ben wellicht wel. Vanavond komt daar wellicht verandering in tijdens het Get The Sleep You Want event van House of Deeprelax, Happysleeper en Rock Your World. De dames achter deze drie inspirerende ondernemingen hebben de handen in elkaar geslagen en organiseren een bijzondere avond in het Conservatorium Hotel. Kan jij wel wat relaxte me-time gebruiken? Wees er dan snel bij, kaarten gaan hard! En wie weet liggen we dan samen heerlijk weg te dromen in de Symphony Room!

Vrijdag 15 maart
Een relaxt begin van je weekend? Wat dacht je van yoga in het Scheepvaartsmuseum? De beroemde Baron Baptiste neemt je mee tijdens een bijzondere les op een prachtige locatie ter gelegenheid van de opening van de nieuwe Lululemon winkel. Zen het weekend in!

Zaterdag 16 maart
Vanavond staat in het teken van de sterren. In Artis leer je alles over het sterrenstelsel en de melkweg, maar je kunt ook helemaal los bij de Marktkantine tijdens het Wild as the Moon feestje. Je moet er wel even voor ticketswappen, want eigenlijk uitverkocht, maar trust me, deze feestjes zijn de extra effort meer dan waard!

Zondag 17 maart
Je kunt zondag nog lekker nadansen bij Mimi Loves, maar ook ademloos kijken naar het Zwanenmeer. Of kom even buurten bij de Good Stuff Makers Markt in het Volkshotel. Of lekker brunchen in Bali thema bij Mama Makan! Slecht weer? Dan is het ook heerlijk vertoeven bij de open haarden van The Lobby Nesplein of Fizeaustraat. En ik heb me laten influisteren dat ze daar een nieuwe kaart hebben…

Sabine de Witte