maak plannen op maandag

Maak plannen op maandag: weekagenda 4 tot 10 februari

maak plannen op maandag weekagenda

Ja de weekendtips hier waren geliefd, menig lezer wist de site daar voor te vinden. Maar er valt niet alleen in het weekend wat te beleven in het Amsterdamse. Juist ook doordeweeks blijkt de vraag naar vermaak groot. Ondanks het grijze winterweer vertikken we het gelukkig nog steeds massaal om thuis te blijven zitten. We willen er op uit! Cocktails, cultuur, eten. Dus vanaf nu lees je op maandag tips om je week nog leuker te maken. Probeer maar eens een avond thuis te gaan zitten!

Weekagenda week 4: maandag 4 tot en met zondag 10 februari 2019

Wat heeft deze week voor je in petto, welke restaurants zijn er net geopend en waar wil je graag gezien worden?

Maandag 4 februari
De maandagavond is hier favoriet om lekker naar de film te gaan. Om het begin van de week thuis op de bank gaan zitten daar ben ik dan te onrustig voor, maar -weer- uit eten gaan is ook zo wat en eigenlijk moet het wel een beetje leuk en rustig blijven.
Op dit moment staan Green Book en Ohne Autor hier op de wishlist. Ik geef de voorkeur aan een kleiner filmtheater als Kriterion, Rialto, The Movies of De Uitkijk (de kleinste bioscoop van Amsterdam!), maar voor de echte kaskrakers moet je toch naar de grotere bioscopen. Tip: neem in de winter een grote shawl mee, het is dan vaak stervenskoud in de filmzaal.

Dinsdag 5 februari
Vandaag is het Chinees Nieuwjaar, het jaar van het varken! Waan je je op de Wallen? Grote kans dat je daar dan van alles van mee krijgt, dus mocht je je afvragen waarom de straten rood zijn en de lampionnetjes (als ze deze regen overleven) overal hangen: that’s it!

Juniper & Kin is een van de mooiste cocktailbars die Amsterdam rijk is en het uitzicht is ook niet mis. Om je vaak niet zo spannende dinsdag op te fleuren kun je daar nu iedere dinsdag terecht voor Juniper & Jazz.Juniper & Kin Amsterdam Perfect om met een cocktail (van lokale spirit merken) en de tunes van ‘Jazz and Wine by Joyce Stevens’ je week in stijl te beginnen!
PS vergeet niet het uitzicht vanaf het toilet te checken!

Woensdag 6 februari
Yes, woensdag, dat breekt zo lekker de week! Mocht je de luxe hebben om niet op een kantoor aanwezig te hoeven zijn, dan tippen we je graag de gratis lunchconcerten in het Concertgebouw. Iedere woensdag om 12.30u kun je je in de Grote of Kleine zaal laten verrassen door repetities, oefenend jong aanstormend talent of andere optredens. Om 11.30u gaat de kassa open en kun je één toeganskaart per persoon ophalen. Is de zaal eerder vol? Dan is de kassa dicht.

De Hortus is een persoonlijke favoriet. Ik heb er zelfs een abonnement en als ik even inspiratie nodig heb, dan duik ik maar wat graag de botanische tuin in. Niet alleen overdag is het inspirerend (in de winter met vuurkorven en warme koffie of thee), ook de events die ze regelmatig organiseren of hosten ze leuke activiteiten. Zoals The Conscious Club x The Hortus Winter Recovery met lichtkunst en muziek in de warme kas. Als dit je niet uit je winterdip haalt?!

We verlaten het Amsterdamse even en wijken uit naar Rotterdam voor ART ROTTERDAM WEEK. In 010 kun je tot en met zondag terecht voor kunst. Bekende en onbekende namen, gevestigde galerieën en de kleine parels. Nieuw is TEC Art 2019 een festival voor creative technologie. Denk robotics, symposia maar ook techno parties, haast je richting Witte de With!

En omdat gehaktdag al lang is afgeschreven, maar je wel lekker wilt eten tippen we graag het vanaf woensdag geopende Carstens Brasserie. Een tikkeltje verstopt in de Hasselaarsteeg, met smaken van Nederlandse bodem, maar dan net even anders. Concept-chef Maik Kuipers (ex Librije***) is daar verantwoordelijk voor en er is me ingefluisterd dat ook de wijnen top zijn!

 

Donderdag 7 februari
Langzaam komt het weekend in zicht, nog even volhouden! Gelukkig is de donderdag een perfect excuus om te shoppen, cultuur te snuiven of een borrel.

Design liefhebbers kunnen hun geluk niet op: SuperStock sale van FEST Amsterdam in de Westergasfabriek vanaf vandaag. Designkoopjes met 50% korting, daar houden we van. Je kunt hier tot en met zondag terecht.

Cultureel doen kan perfect bij Rembrandt’s Social Network in het Rembrandthuis. Dit jaar is het Rembrandtjaar om te herdenken dat hij 350 jaar geleden overleed. De tentoonstelling laat je kennis maken met zijn familie- en vriendenkring en geeft je een kijkje in zijn bijzondere leven.

Tijdens Close the Loop nodigt Bluespoon Restaurant (ja, die in het Andaz) voor een bijzondere pairing waarbij bartender Martin Eisma en chef Sander Bierenbroodspot samen een drankje in de spotlights zetten met bijpassende bites. Na Dry January beginnen we deze editie stevig winters met Bulleit en Common Greens Coffee voor espresso martini’s Martin style.

Vrijdag 8 februari
Fri-yay! Bijna tijd om de werkweek uit te zwaaien en de boel de boel te laten. En waar ga je dan dit weekend heen?

Wil je relaxed beginnen met een biertje of goede gin tonics én muzikaal talent? Dan moet je bij de After Work Open Stage bij Zoku zijn. Ik heb er regelmatig kippenvel bij het horen van nieuw en upcoming talent.

Curated by Girls is de nieuwe expo in Melkweg, gemaakt voor en door vrouwelijke kunstenaars. Kom het vrouw-zijn en alle daarbij horende vrouwvriendelijkheid vieren en denk mee over ‘wat betekent vrouwelijkheid tegenwoordig’ – het thema. Niet voor pussy’s.

Bij Restaurant Buitengesloten kun je tot en met zaterdag eten en daarmee het Liliane Fonds steunen. Het bijzondere initiatief is een pop-up restaurant waarvoor Miljuschka Witzenhausen het menu heeft samengesteld. Op deze manier proberen ze samen aandacht te vragen voor gehandicapte kinderen in de armste landen, die daar worden buitengesloten. Miljuschka draait iedere avond aan het rad waarbij op basis van uiterlijkheden mensen worden uitgesloten van het heerlijke drie-gangen menu. Zij mogen slechts water en brood. Het restaurant heeft een ‘pay what you want’ principe en alle opbrengsten gaan naar het Liliane Fonds.

Zaterdag 9 februari
De zaterdag is er vaak een van uitersten: of helemaal vol gepland met afspraken voor brunch, borrel, diner en feestjes, of zo’n dag waarop nog niets vast staat en er nog van alles kan gebeuren.

Als balletliefhebber maak je mij erg blij met een avond (klassiek) ballet en vanavond is het tijd voor Requiem van David Dawson. Een stuk dat erg ‘on point’ is want hoe kunnen we spirituele tradities van vroeger nu verbinden in onze huidige ‘connected’ levens? Het tweede ballet Citizen Nowhere krijgt net zulke lovende aankondigingen, dus dit beloofd een bijzondere avond te worden.

nationale opera en ballet

Op de Jaap Edenbaan kun je een heel bijzondere avond beleven, je kunst schaatsen onder het noorderlicht! Kunstmatig, maar het bijzondere natuurverschijnsel blijft ook als het nep is, magisch.

Zondag 10 februari
Zondag is de ideale dag om lang te brunchen, een wandeling te maken of toch nog iets cultureels te doen.

Deze zondag wil je zeker langs de Amstel lopen, want het beroemde restaurant Girassol sluit na 35 jaar haar deuren. Maar niet onopgemerkt – iedereen die het restaurant kent weet dat het vol staat met schatten die ze door de jaren heen verzamelden. En die gaan de verkoop in tijdens de Girassol Girage Sale. Wees er op tijd bij om jouw favoriete souvenir aan dit fijne restaurant te scoren.

Ben je op zoek naar een verlengde van je huiskamer volg gezelligheid? Dan is de Zondag bij Nieges de juiste plek. Een gezellige plek waar ze de zomer naar binnen weten te brengen deze winter.

Deze plek hebben we al vaker getipt, inmiddels beroemd vanwege de vegan-friendly plant based keuken. Maar er is meer. Op zondag serveren ze bij MOER een heerlijke High Wine – niet op een lege maag natuurlijk: je kunt vier gerechtjes en vier proefglazen wijn verwachten. Salut!

girassol garage sale

Sabine de Witte