weekagenda

Maak plannen op woensdag: 26 juni tot en met 3 juli. Zon en champagne!

Champagne Weekagenda

Yes, we zijn er weer. Met verse weektips, vanaf nu op woensdag. Want dat breekt zo lekker de week. Deze week staat in het teken van – hoe kan het ook anders met deze temperaturen – zon én champagne. Absolute favorieten hier, en een gevaarlijk goede combinatie!

Weekagenda week 26: woensdag 26 juni tot en met woensdag 3 juli

Het is niet meer zo heet als gisteren, toen we allemaal liggend voor een airco nog wegsmolten. Nee, vandaag is een prachtige, toch nog zomerse dag. Daar moet je van genieten na kantoortijd. En daar hebben we genoeg leuke tips voor!

Woensdag 26 juni
Omdat er best wat ondernemers hier mee lezen, plug ik als eerste even een event wat ik organiseer voor de Dutch Startup Association. Een organisatie die zich inzet voor startups en scale-ups en met de politiek in gesprek is om issues bespreekbaar te maken en als het even kan te wijzigen in het voordeel van ondernemers. Vanavond is er een Summer Drinks & ALV bij de Baxter Building. Ben jij benieuwd hoe je hier als startup van kunt mee profiteren? Hou de DSA dan vooral in de gaten!

Het is heerlijk weer om buiten te eten, maar wellicht heb je door de warmte geen zin in een zware maaltijd. Sjefietshe to the rescue, want niet alleen hebben ze een heerlijk terras, als er iets lekker is bij deze temperaturen zijn het ceviches! Licht, fris en dit gaat prima samen met een koud glas witte wijn. De naam zegt je misschien iets van eerdere pop-ups, inmiddels is het een permanent gevestigd restaurant. Initiatiefnemer Seger Abels bracht de Peruviaanse ceviche naar Amsterdam en vond versterking van Bas Lammersen, Rick Swinkels (Jacobsz) en Jordy Wentink en een geweldig pand. Je kunt er uitgebreid tafelen (zo at ik er afgelopen week het 4-gangen menu) maar ook terecht voor een van de heerlijke (natuur)wijnen en een borrelhap op het terras.

Liever iets luchtigers? Dan is de Jazzavond in Studio K altijd een goed idee.

Donderdag 27 juni
Het is de hele week al Negroni week en ik kan je van harte aanbevelen om deze zeker te gaan proeven bij SuperLyan of aan de altijd goede Pulitzer’s Bar, verkoelend en warm tegelijk.

De zomer kun je niet lang genoeg vieren, toch? Daarvoor moet je bij Bubbles and Balls bij Libertine Café Café zijn. Bubbles en Balls is een initiatief van Claudia, ook wel bekend als @clacam op Instagram en verantwoordelijk voor veel foto’s die je hier de afgelopen tijd hebt voor bij zien komen. Italiaanse bites en bubbels met leuke mensen. Zie je daar?

Misschien ben je wel met veel serieuzere zaken bezig, zoals een huis kopen. In dat geval is de informatieavond bij Zoku wellicht iets voor je. Buying Your Own House in Amsterdam begint om 19.00u in de co-working space.

Vrijdag 28 juni
Knallende kurken, vandaag begint de eerste editie van Fête du Champagne Festival in het Rembrandtpark. En laat champagne nou net mijn lievelingsdrankje zijn. Bekende en onbekendere champagnehuizen laten zien, proeven, ruiken wat ze te bieden hebben. Met Bollinger kun je Petanquen (dank Mooie Boules voor het weer hip maken van mijn favoriete zomeravond bezigheid – op varen, terrassen etc. na ;-)) Overigens kun je er ook Cremant en andere bubbelhoudende dranken die zich vanwege hun afkomst geen champagne mogen noemen, drinken.
Mij ga je vrijdagavond vinden in de Boetiek Champagne Bar bij Jerome’s Champagne. Jerome importeert champagnes uit de kleinere huizen mét bijzondere verhalen en dat vind ik extra leuk. Authentiek, met een goed en echt verhaal.

Burning Man fans: Where the Sheep Sleep is een heerlijke speeltuin voor volwassenen. NOMADS festival mag er ook wezen trouwens!

Zaterdag 29 juni
CHAMPAGNE CHAMPAGNE CHAMPAGNE

Ok, en Jazz at the Plantage in de tuin van de Hermitage! Gratis toegankelijk van 16.00 – 18.00u!

Zaterdag 30 juni
CHAMPAGNE CHAMPAGNE CHAMPAGNE

Vooruit, je mag ook gaan voor de whiskey tasting van Highland Park in Bar Oldenhof ’s middags van 14.00 tot 16.30u

Maandag 1 juli
Het Oosterpark staat vandaag in het teken van de afschaffing van de slavernij tijdens het Keti Koti Festival. Goed om hier aandachtig bij stil te staan!

Dinsdag 2 juli
Ok ok, hier ‘moet’ je je even zelf vermaken. Ik kon weinig events vinden die ik hier graag deel.

Woensdag 3 juli
De opening van citizenM Amstel op de Sarphatistraat is een feit! Voor mij heel bijzonder, want citizenM was een van mijn eerste grote opdrachtgevers toen ik begon als freelancer. Nu zit ik er vanuit Concrete, die verantwoordelijk zijn voor de architectuur en het design. Ik ga nog niet alles verklappen, maar het is geen citizenM zoals je gewend bent.

Fijne week!

Sabine de Witte