weekagenda

Maak plannen op woensdag: 3 tot 10 juli Spaanse sangria en hoogtij

weekagenda juli

Hallo juli, hallo halverwege 2019! Het weer is ons goed gezind, iedereen komt in zomerse sferen en het vakantiegevoel is niet te missen. Van laatste loodjes-drukke-eindsprints tot freelance collega’s die hun ‘kantoor’ naar het strand verhuizen. Het ene na het andere zomerse festival of event popt op, dus genoeg te delen!

Weekagenda woensdag 3 tot en met 10 juli 2019

Zonnige dagen, vakantiekriebels, deze week kom je in Spaanse sferen of zoek je lekker de hoogte op, net waar jij zin in hebt. En een fijne openbaring; je hoeft echt niet altijd in een kantoor te werken, er zijn tegenwoordig tons of inspirerendere werkplekken voor dagen waarop het weer te mooi is om binnen te zitten.

Woensdag 3 juli
Wellicht heb je de docu van fotograaf Erwin Olaf al gezien, als je dat nog niet hebt gedaan, zeker een aanrader! Voor zijn 60e verjaardag keert Erwin Olaf terug naar het Rijksmuseum, waar zijn artistieke roots al in zijn vroege jeugd wortels kregen. De fotograaf laat zich graag inspireren door Nederlandse kunstenaars als Rembrandt en Jan Steen en voor het eerst zijn deze werken naast elkaar te zien. 12x Erwin Olaf toont – jawel – twaalf werken van Erwin Olaf, in combinatie met twaalf schilderijen en prenten uit de collectie van het museum. Hiermee slaat de expositie een brug tussen heden en verleden, waarin het samenspel tussen kunstenaar en model geen tijdstempel kent.

Het Blauwe Theehuis in het Vondelpark is weer open. Een nieuwe eigenaar, nieuw jasje en heel veel fijne biertjes van Brouwerij ’t IJ en eten van Renato’s. Een perfecte ontmoetingsplek, borrellocatie of afsluiter van een lekkere parksessie.

Donderdag 4 juli
Bao buns zijn nog steeds hot en de beste bao’s van Amsterdam komen van de hand van chef Justin Brown. Die vandaag zijn BAOHUIS opent! Vlakbij Westerpark (dus mocht de nieuwe Pacific Parc je niet bekoren, go here) en dedicated de beste bao’s van de stad eten. Laat ze smaken!

Is ‘sustainable drinking’ al een ding? Anders is het zeker iets wat Bluespoon met de Close the Loop events op de kaart heeft gezet.
De ‘Close the Loop Pairing‘ die donderdag wordt gepresenteerd is ‘When Life Gives You Lemons’, een variatie op de klassieke Vermouth & Tonic maar dan natuurlijk met de bijzondere touch van Martin Eisma! Hij gebruikt voor deze heerlijke ‘no waste cocktail’ het zomerfruit dat is overgebleven van het ontbijt buffet, samen met zijn vermaarde huisgemaakte tonic van overgebleven citrusvruchten! Hierbij wordt een bite van octopus, wortel, kokosnoot, citroen blad, gepofte rijst, ingelegde ui en avocado crème geserveerd. Deze pairing zal de gehele maand juli als special op de kaart van Bluespoon Bar staan.
Deze editie is tot stand gekomen in samenwerking met Sacred Gin, een brand waar Martin helemaal achter staat: dit met name vanwege de puurheid van de door hen gebruikte ingrediënten als door het feit dat er zeer duurzaam geproduceerd wordt. Naast de Orris Root Gin en Kardamom Gin zal Martin ook de Amber Vermouth gebruiken, waar aanzienlijk minder alcohol in zit. Het is de laatste editie voor de zomervakantie, na de zomer zijn ze weer terug!

Op zomerdagen wil je dat de avonden zo lang mogelijk duren en het liefst wil je zo lang mogelijk buiten blijven, toch? Ik wel! Tijdens de Nemo Rooftop Summer Music heb je daar een perfecte gelegenheid voor; muziek, uitzicht, drankjes en langzaam de schemerige magie van de stad. Lekker!

Vrijdag 5 juli
Mooi weer, bijna weekend. Logisch dat je geen zin hebt in een saai kantoor. Tolhuistuin to the rescue: welkom in de Kantoortuin. Hier kun je elke werkdag onder het genot van koffie, stroom en wifi heerlijk in de buitenlucht werken. Regelmatig zijn er ook yogalessen, meditatielunchsessies en salsalessen. Gezond én productief!

Bij de Vergulden Eenhoorn is de vrijdagmiddagborrel in Spaanse sferen met het inmiddels iconische Sangria Feest. Tip: ga wat later op de avond als de meeste drukte inmiddels verzadigd is J

Zin om te dansen? Favoriet Miss Melera is het hele weekend te vinden bij de Marktkantine. Zomerse beats!

Zaterdag 6 juli
Heb jij het gevoel dat je meer uit het leven kunt halen? Daarvoor hoef je niet per se naar een festival (alhoewel Georgies dit weekend helemaal geen straf is!) Dat je niet je droom leeft, maar wat dat precies is, daar kun je ook niet je vinger op leggen? Cosmic Life met de Cosmic Summer Workshop to the rescue! Christine leert je in drie uur uit te vogelen wat je droom is en hoe je die kunt waarmaken. Hoee? Door middel van ervaring en kennis – onderbouwd door klinkklare wetenschappen – en methodes als journaling, visualisaties en meditaties. In een middag tijd, op het strand bij TENT 6 in Zandvoort. Dit doet ze op 6 en 20 juli en 17 augustus. Ben jij zo’n onrustig type wat het liefst ieder half jaar het roer om gooit maar eigenlijk nooit echt blij is? Dan is dit voor jou!

Yes, Groovy Tables is weer terug! Deze zomer is Hoogtij wederom het decor van een culinaire samenwerking tussen Hoogtij, Dennis Huwaë van restaurant Daalder en deze zomer, GinMare. Vorig jaar was ik hier regelmatig te vinden en ook dit jaar ga ik dit zeker weer uit checken. Thema dit jaar is Mediterranee en GinMare neemt je op deze speciale avonden mee op culinaire reis, de hoogte in! Je kunt terecht op 6, 18, 19 en 20 juli en reserveren doe je snel hier!

Uitgaan, kunst kijken? Dit doe je op het HEM-terrein waar zelfs Nicolaas Jaar binnenkort ‘op popt’. Het terrein ken je misschien van de Streets of the World expositie en steeds meer festivals die hiernaartoe uitwijken. De programmering is cultureel, contemporary en lekker edgy. In de gaten houden dus!

Het blijft een favoriet, de ZOOmeravonden bij Artis. Iedere zaterdagavond picknicken tussen de dieren en genieten van verschillende optredens.

Zondag 7 juli
Ketel One Vodka is terug met de zomereditie van de inmiddels beroemde Let There Be Brunch, en dit keer gaan we naar Lely Amsterdam.
Zin in een gezellige, ultieme lazy brunch op zondag met Ketel One Bloody Mary’s & Espresso Martini’s? Trommel al je vrienden op en boek nu je tafel!
Voor slechts 25 euro krijg je een drie gangen brunch, inclusief een Bloody Mary en Espresso Martini. Met een tijdslot voor vroege vogels en uitslapers.

Een relaxte zondag krijg je bij de Sunday Sessions in het Hyatt, waar je vandaag een Happiness Workshop van La Vie De Roos kunt volgen. Meditatie, wat yoga moves en dans in deze heerlijke zen omgeving. Wist je trouwens dat je bij het Hyatt ook kunt werken en in combinatie met een dagpas zelfs kunt sporten? En dat het hotel zoveel mogelijk plastic vrij is en heel sustainable bezig is? I like!

Ben je wel een klaar met de IJ-hallen, maar wel op zoek naar parels? Vanaf 11u kun je op de Elandsgracht terecht voor Antiek op de Gracht. Lekker struinen en wellicht stuit je wel op dat ene bijzondere item wat je interieur helemaal af maakt. Of je komt mij tegen met tassen vol snuisterijen!

Maandag 8 juli
Theaterliefhebbers halen tot 14 juli hun hart op bij het Over het IJ festival, locatie theater en improvisatie, dat kan niet anders dan een prima cultureel excuus worden!

Dinsdag 9 juli
Wil je iets heel bijzonders doen? Je kunt nu vlakbij Amsterdam op een onbewoond eiland slapen! Pampus is in samenwerking met Campspace op 31 avonden in juli en augustus te boeken. Door de weeks heb je veel meer kans dat je hier terecht kunt, dus doe hier vooral je voordeel mee! Geloof me, voor Pampus liggen wil je!

Woensdag 10 juli
Woensdag is de nieuwe vrijdag als je als een van de eersten nieuwe eetadresjes wilt checken. Zo at ik onlangs eindelijk bij wijnbar Zoldering in de Utrechtsestraat. Waar Bar Moustache ooit zat is nu het domein van sommelier Job Seuren te vinden. Hij is een van de betere neuzen van Nederland en weet bijzondere pairings te maken. Voor mij was het een avond van weerzien, dus geen jaloersmakende foto’s, maar wel de tip om het wijnadvies gewoon aan te nemen en veel starters te kiezen en de buikspek niet te vergeten. De makreel was fantastisch en de Oratoire Saint Martin Cairanne Blanc daarbij een feestje. Proost!

Sabine de Witte