amsterdam

Maandag dagboekdag: Amsterdamse dingen

Na bijna een maand wel even in het buitenland gezeten te hebben, was ik nu weer ‘gewoon’ een week in Amsterdam. Dus deed ik vooral ‘Amsterdamse’ dingen. Een opening hier, presentatie daar, naar kantoor en afspreken met vrienden. Omdat ik afgelopen week niet zo fit was, deed ik het lekker rustig aan en besloot ik optimaal van het weekend gebruik te maken.

Maandag: kantoor en A bar

Maandag begon mijn dag op kantoor. Eindelijk kon ik weer ‘live’ met intern Anne overleggen, ideeën bedenken en leuke content schrijven. Om 17u vertrok ik richting het Amstel Hotel voor de officiele opening van de vernieuwde A bar. Inmiddels is dat 1 van mijn favoriete plekjes voor een drankje, overleg bij een kop thee of bij mooi weer, wat zon op het terras. Er waren leuke (jonge) mensen, alcoholvrije bubbels en zelfs het zonnetje liet zich nog even zien.

Dinsdag: natte zomerdag

Dinsdag begon ik vroeg, ik had afgesproken om te ontbijten bij Boulangerie 1072 met Ambar. Altijd een inspirerend en motiverend begin van de dag. Daarna een paar uur knallen op kantoor om aan het eind van de middag richting de Libelle Zomerweek te vertrekken. Ik was bij een presentatie van het Duitse verkeersbureau waar de Duitse wijnen en wijnstreken werden gepresenteerd. Aangezien ik gek ben op goede Riesling en Spätburgunder erg interessant, jammer dat ik vanwege mijn medicijnen weer braaf aan het water stond. Ook jammer was het weer: weinig zomers, maar nat en guur.

sabine in amsterdam

Woensdag, donderdag en vrijdag

Woensdag was ik op kantoor in de hoop dat ik me in de loop van de dag wel beter zou voelen. Helaas, ik moest mijn afspraak die avond cancellen en sliep een deel van de dag. Met een half oog volgde ik de Google I/O livestream en maakte ik wat werkdingen af. Donderdag werkte ik samen met Anne bij Mr. Bean en dook ik ’s middags braaf mijn bed in. ’s Avonds ‘moest’ ik nog even langs Tod’s voor de presentatie van de D.D. tas, maar maakte ik snel rechtsomkeert m’n bed in. Vrijdag werd er gewerkt aan de riolering op kantoor en werkte ik tussen het slapen door thuis. Djeez, ik heb lang niet zo veel geslapen als afgelopen week… Saai!

[adsense]

Lang Pinksterweekend

Zaterdag voelde ik me stukken beter. Ik ging naar Schiphol om iemand uit te zwaaien, bezocht de sample sale van NSMBL’s Anna en andere blogsters. Lunchte eindelijk bij Vinnie’s Deli, wat een fijne plek! Toen was het tijd voor thee en slaap, een bezoekje aan de Biertuin in Oost en een fietstocht naar het station. ’s Avonds at ik in Rotterdam met vrienden uit Spanje en was ik nog even bij de afsluiting van het Travel Bloggers Unite congres.
Zondag had ik geen wekker gezet en werd ik pas om 11u wakker. Balen, want juist op zondag vind ik het heerlijk om in alle rust vroeg op te staan. De rest van de dag was ik in de war met de tijd, heel handig :S. Na het ontbijt fietste ik lekker door de stad, via de Apple Store (waar ik tijdens het wachten in slaap viel, oeps!) richting de 9 straatjes op zoek naar een strap voor de Canon camera met nieuwe lens. Ik lunchte weer bij Vinnie’s Deli (de spinaziesoep is heerlijk), dronk thee bij hotel The Toren en sloot af bij de A bar. Daarna fietste ik door om de poezen van vriendin T te vertroetelen en viel in slaap van het tevreden gespin. Heerlijk geluid blijft dat! Vandaag was ik gelukkig niet zo laat wakker, maar bleef ik de hele dag in een sluimerstand. Als het zou kunnen zou ik makkelijk de hele dag kunnen slapen. Ik ging even langs bij Joe Merino waar kleurspecialisten advies gaven en belandde daarna in de Skylounge van het Double Tree hotel. En ik kreeg wel een heel bijzondere vraag, of ik mijn liefdes/dating leven hier even uit de doeken wilde doen. Daar bedank ik vriendelijk voor, ik hou graag nog een beetje privé. Mocht het jullie gerust stellen: ik vermaak me prima en stel koppelpogingen niet op prijs.

Een weinig spannende week met heel veel geslaap, gegaap en gehang. Als het goed is, is mijn lichaam al iets meer aan de medicijnen gewend en voel ik me hopelijk deze week weer wat energieker! Wat ga jij de komende week doen?

Sabine de Witte