Travel

Maandag dagboekdag: Amsterdamse lente

24/03/2014

Een week ‘gewoon’ thuis in Amsterdam, niet uit m’n koffer leven maar kleding gewoon netjes in de kledingkast terugvinden. Best fijn en een beetje rust na alle hectiek. Afgelopen week was eigenlijk een week als alle anderen; werk, events, friends. Alles op leuke plekken en nieuwe hotspots.

diary-week13

Me time

Maandag werkte ik ’s ochtends in Utrecht, ’s middags thuis en maandagavond lag ik vroeg in bed. Mijn laptop besloot voor de 3e keer in een week tijd dat hij er geen zin meer in had, dus ik trakteerde mezelf op een avondje niks. Dinsdagochtend begon relaxed. De Apple Store was toch nog dicht, stressen heeft geen zin. Dus nam ik het er van in de Akasha Spa in het Conservatorium Hotel. Een uur lang had ik het zwembad voor me alleen, wat ik afwisselde met de sauna en het warme bubbelbad. Daarna dutte ik een beetje weg, las nog een magazine, trok nog wat baantjes en sloot af met een lekker kopje thee, gedroogde mango en water. Heerlijk zo’n begin van de dag! Ik heb me voorgenomen om na alle reizen een halve dag op een vergelijkbare manier te besteden. Lekker onbereikbaar zijn, luieren, doen waar ik anders geen tijd voor neem. En dankzij het baantjes trekken is het toch nog sportief. Binnenkort ga ik ook een behandeling uitproberen, ik ben erg benieuwd naar de Oolaboo producten (allemaal ‘groen’ en afkomstig uit Zutphen) en de treatment zelf. Daarna had ik een aantal afspraken, leverde mijn kapotte laptop in bij de Apple store en kon deze de rest van de dag gaan installeren. Fijn! Een late lunch met Monique van Loon maakte dat een stuk minder erg. ’s Avonds was mijn laptop weer up and running en kon ik eindelijk aan het werk, maar door al deze vertraging moest ik mijn avondprogramma afzeggen. Thuisbezorgd is mijn grote vriend en ik eet boven mijn laptop. Ai, ik had mezelf zo voorgenomen om niet in het gehaaste ritme van eten tijdens het werk te raken!
Woensdag werk ik eerst thuis, daarna ga ik koffie drinken in Oost bij Home by Biggles. Een superleuke interieurwinkel op de Middenweg. Oost is super leuk en zeker als het mooi weer is hangt er een fijne sfeer. Daarna werkte ik bij Spaces, waar een hoop leuke pakketjes en een vers Dr.Blend sapje op me lagen te wachten. Altijd fijn om zo op kantoor te komen. ’s Avonds had ik spannede bowl plannen, maar viel ik op de bank in slaap. En als ik dan eenmaal slaap, ben ik niet meer wakker te krijgen. Oeps.

Launch

Donderdag werkte ik ’s ochtends weer in Utrecht, ’s middags vooral thuis. ’s Avonds had ik 3 events gepland, maar bleek mijn gewenste planning onuitvoerbaar. Dus was ik alleen bij de lancering van Stijlmeisje. Een modeplatform met diepgang en een eigen stijl van stijlmeisjes Imke, Sella en Anne. Sella is een groot tekentalent en ken ik al van voor haar doorbraak in de modewereld. Ze tekent o.a. voor H&M en het Parijse start-up platform NOWfashion! Anne is mijn rechterhand achter de YourAmbassadrice schermen en ik bewonder haar eigengereidheid. De borrel was een weerzien van bekenden, hapjes met insecten van De Insectenbar (jum!), leuke presentatie van de Stijlmeisjes en naar huis gaan met een goed gevulde goodiebag. De afspraak erna liep in de soep dankzij vertraging, maar uiteindelijk was ik er. Pff, het OV en ik matchen niet.

Weekend state of mind

Vrijdag had ik een drukke werkdag die spontaan eindigde in een gezellige avond bij het Andaz hotel. Een vrijmibo om wat laptop frustratie weg te drinken die overloopt in lekker eten bij Blue Spoon. Het restaurant werd vorige week genoemd als 1 van de beste fine dining restaurants in Amsterdam. Daarna doe ik nog een poging tot tv kijken, maar val in slaap.

De volgende ochtend geen wekker, toch vroeg wakker. Story of my life. Uitslapen kan ik alleen op momenten dat mijn agenda het niet toelaat, aargh! Dan maar op pad, vanwege de weersvoorspellingen lekker met de tram. Ik koop een dagkaart (€ 7,50) want met 4 ritjes heb je die er ongeveer al uit. Gaat sneller dan je denkt. Ik bezoek een vriendin bij de Dior winkel, wat per ongeluk uitloopt op pas sessies. Heerlijk, het voelt als een verkleedpartij voor volwassenen. Met lege handen loop ik de winkel weer uit :). Daarna tijd voor lunch bij Vinnie’s (als je hier rond 11.30u bent is er vaak nog plek) en wat struinen door de Haarlemmerstraat. Even buurten bij winkel/museum Tenue des Nimes, neuzen bij Concrete Matter en Six & Sons. Heerlijk zo’n dag en de middag is sneller voorbij dan ik dacht. ’s Avonds eet ik bij KU Kitchen & Bar, een nieuwe hotspot in de Utrechtsestraat. Op het menu: sushi, en goede ook! Het interieur is duidelijk geïnspireerd op Azië, de muziek iets minder. Deze staat een tikkeltje te hard, waardoor het lastig is om je gezelschap goed te verstaan. Gelukkig mag je niet praten met volle sushi mond, ik zit te smullen. KU is vanaf 12.00u ’s middags open en heeft ook een uitgebreid lunchmenu. Om de prijs hoef je het niet te laten, ik reken ‘slechts’ € 41 af voor 4 groene thee, 1x edamame, 1x avocado salade en 2x het menu.

thee-dior

Zondag kom ik laat en traag op gang, lees eerst op m’n gemak een lading magazines. Na de buien trek ik er op uit; richting roeivereniging voor het jaarlijkse supporten van de Head of the River wedstrijd. Daarna richting centrum, om bij een toko in de buurt van de Nieuwmarkt edamame boontjes in te slaan. Mijn gezonde snackverslaving, beetje zout er op en een kop groene thee erbij, hmm. Fijne werkbreak. Vervolgens smul ik van appeltaart, thee en mooie foto’s bij Quartier Latin, loop richting Saturn voor gadgetshopping en wacht in het zonnetje op vriend H. Het weekend sluit ik af met Mexicaans en gin tonics bij Rosa’s Cantina, daarna ploffen we op de bank bij mij thuis voor thee en 3 op reis. Na nog een aflevering The White Queen op Netflix kruip ik m’n bed in. Een weekend zonder werk, waar ik me eerst schuldig over voel maar uiteindelijk toch relaxed door in slaap val…

Sabine de Witte