amsterdam

Maandag Dagboekdag: Culturele Events

Iedere post wil ik begin met ‘wat vliegt de tijd’, een week is echt veel te snel voorbij! Deze week was vooral eentje vol met events, afspraken en culturele dingen. Altijd passen en meten tussen de werkafspraken door, maar gelukkig ben ik erg flexibel qua werktijden.

boeklancering beauty

Beauty

Maandag was een gewone kantoordag, lekker doorgewerkt tot 20u ’s avonds en daarna snel nog even wat eten. Dinsdag was een uitdaging: ik had allerlei werkafspraken en leuke uitnodigingen. Anne bezocht daarom de lancering van de Goodie Goodnessbox, terwijl ik in een Skype meeting zat. Aan het eind van de middag sprong ik op mijn fiets om naar het Andaz Hotel te fietsen. Daar was de boeklancering van beautyblogger Cynthia aka MissLipgloss. Ik volg Cynthia al jaren op alle social kanalen en ontmoette haar begin maart eindelijk in real life bij een persevent. Wat een talentvolle dame! Ik vind het geweldig dat zij haar hart volgt en zichzelf definitief op de kaart heeft gezet door als eerste beautyblogster haar eigen boek te schrijven! Way to go girl! Daarna at ik bij Bluespoon, het restaurant van het Andaz hotel waar ze een nieuwe seizoenskaart hebben. Het menu van de dag, lamsbout met ratatouille en aardappelpuree is echt heerlijk! Helaas was er geen tijd om lang te eten, omdat ik door ging naar Online Tuesday.

Snotterdag

Woensdag zat ik ziek thuis. Keelontsteking en mijn buik speelde weer op. Nadat ik even naar kantoor was gekomen maakte ik weer rechtsomkeert, het ging helaas niet. Veel geslapen en een beetje gewerkt, in de hoop dat ik me donderdag beter zou voelen. Dat was deels het geval, mijn stem kwam later die dag weer een beetje terug en ik snotterde wat af boven mijn laptop, heerlijk zo’n scherm vol screenscum. Op kantoor was het een klein pakjesfeest, van Nespresso ontving ik de 2 limited editions Trieste en Napoli. Hoewel ik geen koffie drink, blijf ik regelmatig een poging wagen. Als liefhebber van lekker eten en drinken kan het natuurlijk niet zo zijn dat ik niet van een kop koffie kan genieten. Wat ik erg leuk vind aan de Trieste en Napoli is dat de koffie is geinspireerd op het lokale leven daar. Door ingredienten uit de omgeving te verwerken, lijkt het net alsof de stad in een kop koffie is verwerkt. Deze ristretto’s zijn behoorlijk heftig, Trieste heeft een intensiteit van 9 en Napoli zelfs 11. Da’s even wennen voor een niet-koffieleut als ik, maar deze Grand Cru’s onder de koffie mocht ik natuurlijk niet missen. Bij Nespresso klopt het hele plaatje: ook aan de verpakking is gedacht. De verpakking heeft een toepasselijke leerlook en de cupjes zijn wit en voorzien van de naam. Knap dat ik zelfs blij ben met deze koffie post. En op kantoor zit iedereen er lekker fit bij 🙂 Ook ontving ik van Fonq het doosje met witte Moleskine boekjes, waar je kans op maakt als je feedback geeft op mijn nieuwsbrief.

pakjes

Meet & Greet Lang Lang

Aan het eind van de dag stond er een meet & greet met Lang Lang bij de Montblanc boutique in mijn agenda. Gelukkig kwam mijn stem op tijd weer een beetje terug (of was het de champagne?). Je hebt vrijdag mijn verslag misschien al gelezen, wat een attente en spontane jongeman met zoveel talent!
Daarna liep ik nog even door de PC Hooft om voor de 1000ste keer te vragen of ze de Eastern Light nagellak al binnen hadden. ’s Middags had ik gebeld en kreeg ik te horen dat ze ze niet zouden krijgen, nu had ik geluk. Score!

Stille Vrijdag

Was ik donderdag helemaal happy dat mijn stem er weer was, vrijdag liet ‘ie me helemaal in de steek. Zelfs lachen en fluisteren deed pijn. Op doktersadvies kreeg ik een spreekverbod, totdat de pijn weg was. Zondag was mijn stem weer redelijk normaal, maar de keelontsteking is nog niet helemaal over. Ik ben nu vooral mijn stem aan het sparen en heel veel thee met honing, citroen en kamille aan het drinken.

Historische zaterdag

Zaterdagochtend was de opening van het Rijks Museum. Ik was eigenlijk niet van plan om te gaan kijken, maar kon het niet laten. Ik was er om 11.45u en om 12.00u was het officiele moment met Koningin Beatrix. Wat geweldig georganiseerd, ik kreeg echt even kippenvel bij het zien van de gekleurde rook uit vanaf het dak. Daarna heb ik nog even gezwaaid naar de Koningin toen zij vertrok.

Thee tijd bij Four Leaves

Vervolgens ging ik op jacht naar een nieuwe plek om thee te drinken en toevallig was daar Four Leaves op de Spiegelgracht. Een thee speciaalzaak met maar liefst 100 verschillende soorten. Allemaal het Parijse Theodor, het merk van 1 van de weinige theespecialisten ter wereld. Nadat ik me een half uur had vergaapt aan de mooie winkel, koos ik een thee uit, bestelde een taartje en was het een half uur genieten geblazen. Omdat ik toch niet echt kon praten, heb ik heerlijk de krant en wat blogs op mijn iPad gelezen en lekker om mij heen gekeken. Best fijn soms, die stilte 😉 Four Leaves is echt een heerlijke plek om midden in de stad even bij te komen. De taarten, keuze uit appel of chocolade met truffel, worden gemaakt door Douglas Delight, chocolade komt van de Belgische chocolatiers Pierre Marcolini en Benoît Nihant en zelfs in de koekjes zijn theeblaadjes verwerkt. Ben je geen theeleut, dan zijn er 3 verschillende soorten koffie te krijgen. Eigenaar Wilfried heeft een passie voor thee en deelt graag zijn kennis en ervaring. Vanaf het moment dat je de kaart bekijkt, tot het opgieten van de thee, hij helpt je bij het maken van een keuze en vertelt wat de thee speciaal maakt. Thee met liefde! Ook een perfecte plek voor cadeautjes, mocht je thee of chocoladeliefhebbers iets origineels willen geven.

four leaves

Zon dag

Gister zat ik er klaar voor. Het zou de eerste echt zonnige dag van het jaar worden. Toen ik ’s ochtends wakker werd, regende het. Aaargh! Gelukkig werd het na een paar uur beter en genoot ik van zon, lekkere hapjes en rosé bubbels op het dakterras bij vriendin en bijna buurvrouw E. Aan het eind van de middag was het er heerlijk vertoeven en werden mijn voetjes zowaar weer warm. Daarna nog wat gewerkt en een snelle pizza gegeten bij Mangiancora om op de bank te kruipen met een nieuw seizoen Borgen. Ik kijk weinig tv maar ben dol op detectives en politiek drama. Ook dit is, net als The Bridge, weer een Deense serie die zich afspeelt in Kopenhagen en zit steengoed in elkaar. De verhaallijnen krijgen in seizoen 3 wel een beetje een vreemde wending, maar het geweldige acteerwerk maakt een hoop goed. Gå se!

zondag

Sabine de Witte