Travel

Maandag dagboekdag: dushi Curaçao

Afgelopen week was een hele fijne. Maandag werkte ik in Utrecht, dinsdag vertrok ik met Air Berlin business class naar Curaçao. Nadat ik op Amsterdam Centraal was uitgezwaaid ging ik met de trein naar Düsseldorf Flughafen om de new business class te ervaren. Geen vervelend tripje, kan ik live vanaf het eiland melden. Het thema van deze reis is luxe en relaxen. Het is de eerste persreis die ik maak waarbij op het strand liggen een onderdeel is van het programma. Geen vervelend onderdeel, want hoewel ik door de jetlag nog niet helemaal ben bijgeslapen, ben ik wel uitgerust. ’s Ochtends gaan we met het internationale gezelschap (2 Belgische journalisten, 1 Duitse journalist en 1 Duitse blogster) op ontdekkingstocht, ’s middags wordt er gechilled op verschillende stranden en ’s avonds geniet ik van verrassende culinaire hoogstandjes. Tough life! Een paar highlights die je nog niet voorbij zag komen op Instagram, Twitter of Facebook 🙂

airberlin-dusseldorf
Met de trein op reis naar Düsseldorf. Met het nieuwe Rimowa grote broertje uit de familie. Uiteraard was iedereen in de trein zo behulpzaam met in- en uitstappen, dat er onder de nagellak waarschijnlijk 2 blauwe teennagels zitten. Note to self: Nike sneakers bieden weinig bescherming.

airberlin-newbusiness

airberlin-kit-rituals

airberlin-business-class-seat
Air Berlin heeft haar fleat uitgerust met ‘New Business Class’. Luxe flat beds die zo comfortabel zijn dat ik na de maaltijd in een diepe slaap val en pas vlak voor de landing weer wakker word. Zo is 10,5 uur vliegen prima uit te houden!

meal-airberlin-businessclass

dessert-airberlin-businessclass
Het vliegtuigeten is heerlijk, ik nam een saffraan risotto met garnalen, de gin tonic een prima slaapmiddeltje en ook de champagne aan boord smaakt prima!

welcome-lions-dive
Ik verblijf in het Lions Dive & Beach Resort.

curacao

Een hartelijk welkom en typisch Curaçao

oysters

lunch-hermitage

kokosnoot

bietensalade met coquilles

bijblauw
Heerlijk eten, ik had vooral Creoolse keuken verwacht, maar het is juist ontzettend gevarieerd en internationaal. Van oesters tot een broodje kroket, foie gras tot lokale lionsfish.

pelikaan

leguaan

snorkel-uitzicht

stingray

dolfijn
Ik ben verrast door de leuke dieren. Flamingo’s, pelikanen, tonijn, stingray’s, leguanen, salamanders, er komt hier van alles voorbij. En het leukste: dolfijnen!

relax

landgoed-jan-kok

schilderen
Relax, take it easy. Het motto op het eiland, vergeet de tijd, want dat lijkt op het Caribische eiland niet te bestaan. Even wennen, maar stiekem erg fijn! Ik heb geen idee hoe laat het in Nederland is of welke dag we leven. Wachten is geen straf, het is overal zo mooi!

cliff

knip baai

view

En het water ZO blauw en helder!

jetski
De Duitse blogster blijk ik al tijden te volgen. Het is Jessie van Journelles, een super leuke meid en we hebben de grootste lol tijdens het jet ski’en. Fijn om niet alleen bij ieder wifi punt ‘online te moeten zijn!’

jazz-avila

treehouse-jacob-gelt-dekker

cocktail-sunset

Sabine de Witte