Travel

Maandag dagboekdag: hallo Nederland!

Deze week bekeek ik mijn eigen landje vanuit meerdere hoeken. Na vorige week toeristisch doen in Zaandam, moest ik nu voor zakelijke afspraken de hort op en verbleef het weekend ‘in de provincie’. Iedere keer weer een leuke verrassing, want Nederland is en blijft prachtig. Deze week vooral een foto overzicht!

snack
Ik begon mijn week gezond; maandag werkte ik in Utrecht en wat later op de dag thuis. Dit was mijn gezonde snackhapje. ’s Avonds had ik een event in het Hotel Not Hotel moeten bijwonen, maar liep mijn avond anders dan gehoopt.

zonnestralen
Dinsdag had ik veel afspraken en moest ik veel regelen. 1 Leuke afspraak was met Favoroute, een start-up waar je binnenkort nog veel van gaat horen, ook hier!
Daarna genoot ik van de zon, eerst in de auto. Die zonnestralen staan me best goed, al zeg ik het zelf!

biertuin
Daarna was het etenstijd bij De Biertuin. Zoals te verwachten was, zat het terras bomvol, maar het smaakte er niet minder om. Ik ben gek op nachos en deze ceasar salade is de beste die ik tot nu toe in Amsterdam heb gegeten! Anne van YourLittleBlackBook was er ook, dus we kletsen spontaan een beetje bij. Echt een aanrader dus, de Biertuin! 😉

anne-cadeautjes
Woensdag had ik een ‘gewone’ kantoordag. Die ik onderbrak voor een lunch met vriendinnetje Julie bij Le Pain Quotidien op de Spuistraat. Gezond eten en bijkletsen, fijne combi. Daarna werkte ik samen met Anne aan de site. Je kon deel 1 van haar reisverslag naar St. Moritz lezen, er volgen nog 2 delen. In het vervolg lees je alle uitgebreide reisreports op woensdag! Ook kreeg ik nog een verlaat verjaardagscadeautje; een rose gouden armband, de laatste Monocle en Cereal magazine, met veel over Parijs en Helsinki. Van dit soort cadeautjes word ik heel blij! ’s Avonds werkte ik thuis en werd het paasweekend vieren in Sevilla definitief.

hipster-yoga
Donderdag was een lange dag. Ik fietste in alle vroegte richting een lesje yoga en voelde me heel hipster, met m’n matje, koperen bel en Herschel weekender.

lk-bennett

lkbennetintothewoods

manuela-lkbennett

preview-lkbennet
Daarna moest ik haasten; snel omkleden en weer op m’n fiets springen voor een collectie preview van LK Bennett, gegeven door niemand minder dan de designers zelf, Manuela en Nick. Manuela liet in sneltreinvaart de collectie zien, vertelde honderduit over de totstandkoming en op mijn vraag wat haar absolute favoriet uit deze FW14 collectie is, antwoord ze dat ze niet kan kiezen. Als het echt moet, dan gaat ze voor de mosterdkleurige jas. Ik begrijp haar volkomen. Het Londense merk is populair geworden door prinses Kate van Engeland en ik vond het altijd een tikkeltje te Brits chic conservatief. Deze collectie is jong, gedurfd, chic en comfortabel. Ik zou het niet erg vinden om de gehele collectie in mijn kast te hangen. Over de collectie lees je binnenkort meer, heb ik nog even bedenktijd om mijn ultieme favoriet te kiezen…

tbex
Daarna vertrok ik naar Utrecht en werkte daar een paar uur. Thuis bestelde ik een sushi maaltijd, werkte nog wat en scoorde last minute toch nog early bird tickets voor TBEX in Athene.

Faralda-kraan-hotel
Vrijdag had ik zo’n spierpijn van de yogales, ik wist niet hoe ik me moest bewegen. En ik vergat foto’s te maken! ’s Ochtends had ik een afspraak bij een klant, daarna bezocht ik een hotspot voor mijn laatste artikel op Dawntime en vervolgens kreeg ik een lift naar Delft. ’s Middags in Amsterdam moest ik nog wat winkels langs en daarna ging ik naar de opening van het Faralda kraanhotel. Het was druk, koud en ik moest nog andere dingen doen, dus ik ben nog niet boven geweest, maar dit beloofd veel goeds!

uber-lifestyle
Vroeg, deze zaterdag. Ik Uber naar Schiphol, de travellingtwo reist weer eens apart en ik zwaai Patrick uit. Hij gaat naar de IPW in Chicago, de grootste reisvakbeurs in de USA en ik ben heel benieuwd naar alle leuke ontmoetingen en hotspots die op zijn programma staan.
Ik trein daarna door naar mijn ouders. Daar vieren mijn broertje en ik ietwat verlaat onze verjaardag en zetten we onze ouders in het zonnetje, die gisteren precies 30 jaar getrouwd waren. Hoera!

pitch-putt

cadeau-anne-walk
Deze oorbellen kreeg ik cadeau. Anne werkte voor Gild, maar is inmiddels haar eigen jewelry line begonnen. Deze koper/zilveren studs stonden op mijn verlanglijstje.

We aten pannenkoeken, speelden ons jaarlijkse Pitch & Putt rondje, aten frites van de imho lekkerste snackbar van Nederland en ’s avonds genoot ik van een avondje housesitting. Met de hond op mijn voeten las ik eindelijk weer een paar hoofdstukken en ging vroeg naar bed. Heerlijk!

zusjes
Mijn zusje en ik. Iedereen roept altijd dat we veel op elkaar lijken, maar zelf zien we het echt niet.

family
Chillen in de zon, de tuin bij mijn ouders is momenteel een work in progress maar er is altijd wel een zonnetje te vinden. Relaxed kletsen met broertje en zusje.

weekend-read
Zondagochtend; uitslapen, beetje lezen en bladeren. De How to spend it bijlage van de Financial Times vind ik zo leuk!

sven
Dit is Sven, onze hond. Een Maltezer Leeuwtje van bijna 12. Hij doet hier een staarwedstrijd met de knuffelbeer.

staphorster-rol
Of misschien keek hij toch hier naar. De lokale lekkernij, een Staphorster rolletje. Gesuikerd bladerdeeg met daarin banketbakkersroom en chocolade aan de uiteinden. Oeps, dit weekend niet heel gezond gegeten, maar wel lekker!

Hoe zag jouw week eruit? Kom jij ook vaak op andere plaatsen in Nederland?

Sabine de Witte