Travel

Maandag dagboekdag: hallo nieuw jaar!

06/01/2014

Hallo 2014, de eerste maandag van het jaar zit er alweer bijna op! Vorige week stond in het teken van het oude jaar afsluiten, terugblikken en vooruit kijken. Zo zag mijn eerste week eruit.

Doei 2013

Maandag was een saaie dag, ik werkte vanuit huis nadat ik de nacht ervoor mijn stem kwijt had gehoest. De longontsteking is over, maar je longen blijven nog lang gevoelig. Ik kan dus heel slecht sterke luchtjes verdragen en ontbijt nog steeds met neusspray en thijmsiroop. Ik had een aantal deadlines dus werkte tot laat.
Dinsdag was de laatste dag van het jaar en werkte ik ‘s ochtends, ik dronk thee met Anne bij het Conservatorium hotel om de plannen voor het komende jaar te bespreken en haar te bedanken voor afgelopen jaar. Om 16u vond ik het mooi geweest, tijd voor boodschappen en feest voorbereidingen. In Gatsby stijl schoof ik aan bij vrienden voor een afsluitend diner. Daarna ging ik naar een huisfeest met Gatsby en Tower of Power thema en geweldig uitzicht op het vuurwerk vanaf de 9e verdieping.

diary-week53

Enter 2014

Nieuwjaarsdag was voor veel mensen ‘national hangover day’ en dat gold ook voor mij. Dus sliep ik uit, hing op de bank, ging uitgebreid lunchen bij The Lobby waar ik de lekkerste flammkuch ooit at (bietjes, geitenkaas, lenteui en bieslook) en veel ginger ale en een pannenkoek naar binnen werkte. Daarna viel ik thuis op de bank in slaap, keek Homeland en de serie Lillehammer (aanrader als je van maffia taferelen en Scandinavië houdt) en kroop vroeg m’n bed in. 1 Januari is nooit mijn beste dag, maar het was het waard.
Donderdag ging ik in hispeed vaart naar Düsseldorf om daar de kunstscene te ontdekken. Een uitgebreid report volgt eind deze week, maar ik kan alvast verklappen dat ik aangenaam verrast was. Aan het einde van de middag sprak ik er af voor koffie met een vriend uit mijn studententijd, die er woont. We kletsten makkelijk de tijd vol die ik nog had tot mijn trein terug ging. Een lange maar super leuke dag en je kunt niet snel genoeg het jaar beginnen met reizen en tripjes maken. Mission accomplished!
Vrijdag werd er weer ‘gewoon’ gewerkt, een hectische ochtend. Ik kreeg na 3 weken eindelijk mijn fiets terug, die was naar het fietsendepot afgevoerd omdat ik hem NAAST een vol fietsenrek had gezet. Aangezien de Uber actie met gratis vervoer daarheen was afgelopen en ik na mijn longontsteking het niet zag zitten om 50 minuten terug te fietsen, heb ik hem voor € 10 extra thuis laten bezorgen. Lekker makkelijk. Meteen na de hereniging sprong ik op mijn fiets naar het station, om richting mijn ouders te gaan. Mijn vader was jarig en dat moest natuurlijk gevierd worden. Het was een gezellige middag met oude filmpjes terugkijken, de lekkerste frites van Nederland eten en vaders blij maken met een luchtballonvaart, die hij gaat maken als het mooi weer wordt. Na het eten ging ik weer terug naar Amsterdam, tijdens het noodweer. Ik ben een held op sokken als het onweert en niet graag alleen of onderweg. Om bij te komen en de favoriete host van heel Amsterdam te feliciteren met zijn verjaardag, deed ik nog een drankje bij The Lobby. Stiekem keek ik nog 1 aflevering Lillehammer voordat ik ging slapen. Met als resultaat dat ik me zaterdagochtend ietwat versliep. Oeps. Haastig bezocht ik de Alternatieve Vakantiebeurs, ging ik mee als stylist tijdens een shopsessie, lunchte ik bij Hotel V en dronk ik thee met Culy Monique. ‘s Avonds was het game night en speelden we Mario games onder begeleiding van vodka smoothies. Nu wil ik ook een Magimix blender die diepvriesfruit kan omtoveren tot lekkere sapjes!
Zondagochtend werd ik fris en fruitig wakker, ging uitgebreid lunchen met Evelien, die ik al 2,5 niet had gezien omdat ze op vakantie was. Eindelijk heb ik een female friend gevonden die ook into bitcoins is, jeej! Daarna moest ik nog wat boodschapjes halen, kreeg ik vrienden op bezoek die kwamen mee eten en keek ik nog een aflevering Homeland.

flammkuchen-hotelv

Gezonde week

Vanaf vandaag begint mijn gezonde week; even geen alcohol, geen producten met suiker (op fruitsuiker na), pilates, veel slaap en gezonder eten. Niet omdat het net 1 januari is, maar omdat ik over een maand in bikini op een zonovergoten eiland zit (daarover later meer) en ik me graag fitter wil voelen. Vanochtend stond ik bietensap te maken, ik ‘snoep’ fruit en drink nog meer thee, liefst brandnetelthee, dan anders. Mijn huid is nog steeds erg onrustig ondanks dat ik weinig brood en zuivel meer eet. Mijn enige goede voornemen voor dit jaar is minder stress; me minder snel druk maken, sneller iets laten liggen of iets anders gaan doen als ik er toch niets aan kan van veranderen. 1 Avond in de week verplicht thuis niets doen, 1 avond in de week offline zijn, 1 avond in de week naar een goede film en voor de rest events en werk. Afspraken strategischer plannen, ommetjes maken rond lunchtijd, fietsen, vaker in bad, dat soort dingen. Meer rust en ritme, me time en selectiever zijn met m’n toch altijd al schaarse tijd.

Hoe was jouw week? Had je vakantie of gewerkt? En hoe was jouw nieuwjaarsdag?

Sabine de Witte