amsterdam

Maandag dagboekdag: Jetlagged

Vorige week zaterdag kwam ik terug uit New York na een week werk, hotspots en fun. Zaterdag had ik al afgeschreven en ook voor zondag had ik express niets gepland. Ik kan erg slecht tegen tijdsveranderingen en moet al een week bijkomen als we straks weer van zomertijd naar wintertijd gaan. Ook die 6 uur tijdsverschil hakten er in. In New York was ik standaard iedere nacht van 3 tot 5 wakker. Wel handig, want die uurtjes gebruikte ik om vroeg contact te hebben met Nederland. De rest van de week bleef ik last houden van een jetlag gevoel. Gelukkig had ik daar in mijn planning rekening mee gehouden.

Maandag verwendag

Maandag werkte ik even thuis. Daarna lunchte ik met Patrick bij Blue Spoon, het restaurant in het Andaz hotel. We bespraken de komende week en lopende projecten. Om 13u had ik een afspraak bij The Spa voor de Oktober special. Een 90 minuten durende flux gezichtsbehandeling en hoofd- nek en schoudermassage. Met de heerlijke producten van June Jacobs, allemaal organisch en op 100% natuurlijke basis, liet ik mijn huid lekker verwennen. Ik merkte snel dat een week in New York na een lange vlucht, een tikkeltje stress qua slaap de eerste paar dagen en het eten daar, flink zijn sporen achter liet. Terwijl Nadia mijn gezicht behandelde met heerlijke maskers en cremes, mijn schouders weer los maakte en ervoor zorgde dat ik daarna weer met een stralende huid naar huis kon, haalde ik ongegeneerd wat slaap in. Ik val altijd in slaap tijdens behandelingen, haha! Daarna kwam ik even rustig bij met een heerlijke huisgemaakte ijsthee, versgeperst puur citroensap en water. The Spa heeft naast hele fijne behandelingen ook een heerlijke stortdouche, sauna en relaxruimte. Na de behandeling nam ik het daar nog even van de rust, met een tijdschriftje, flesje water en een lange douche. Na zo’n behandeling voel ik me altijd heel gezond en fit, wat ik de rest van de week ook probeerde door te zetten. Gezond eten, veel slapen, buiten bewegen en pilatessen. ’s Avonds at ik bij de Spaghetteria, daarna werkte ik nog aan een deadline en ging ik langs bij een vriendinnetje.

Herfstkleuren in Amsterdam, The Spa en wat is thuis ontbijten toch fijn!

Herfstkleuren in Amsterdam, The Spa en wat is thuis ontbijten toch fijn!

Dinsdag/woensdag/donderdag

Dinsdag voelde ik me niet fit, verkouden, zere keel, pijnlijke holtes. Alle afspraken zei ik af en ik werkte het grootste deel van de dag thuis. Aan het einde van de middag ging ik even langs kantoor waar een heel smakelijk cadeau van Hotel Chocolat op me lag te wachten, en daarna had ik een 2e behandeling bij Radiant Life Care. Wat ik daar steeds doe, licht ik vandaag in een 2e post uitgebreid toe. Minder relaxed als de behandeling bij het Andaz, maar wel met gewenst resultaat. ’s Avonds at ik bij de Ysbreeker met kantoorgenoten. ’s Avonds voelde ik me stukken beter (wat ongetwijfeld te maken had met de jetlag). Daarna vroeg gaan slapen. Woensdag was ik echt ziek. Alles deed pijn. Gelukkig had ik geen afspraken. Nadat ik de hele ochtend had geslapen sleepte ik mijzelf het bed uit voor een rondje vitamines scoren bij de Albert Cuyp. De frisse lucht deed me goed. Ik werkte een beetje, dronk heel veel gezonde sapjes en kocht guilty pleasure Grazia.
’s Avonds at ik bij de nieuwste hotspot 5&33, die vanaf woensdag officieel open is. 5&33 is een lifestyle venue waar kunst, eten en cultuur samen komen. Vlak voor ik naar New York vertrok had ik al een persdiner mogen bijwonen en de Mediterraanse hapjes zijn er echt heerlijk! Het concept is ‘shared dining’, kleine gerechtjes met elkaar delen. Mijn favorieten: deep fried crab, de ossenwang en de ravioli. Het interieur is opgedeeld in een library deel, waar je heel relaxed een drankje kunt doen of met een afspraak voor overleg kunt zitten. Vervolgens is er het bar gedeelte, perfect voor cocktails & bites, en het restaurant. Een plekje vlakbij de haard is mijn favoriet. De ruimte wordt ‘verdeeld’ door het interactieve kunstgordijn, in samenwerking met het innovatieve ontwerpteam van Present Plus. Een kunstproject waar je gewoon aan mag zitten voor extra special effects. Verder zie je overal kunstwerken van Atelier van Lieshout. I like! 5&33 is onderdeel van het art’otel amsterdam en zit op de hoek van de Martelaarsgracht (nummer 5) en de Prins Hendrikkade (nummer 33). Een trendy plek vlakbij het station.
Donderdag was ik ’s ochtends weer genoodzaakt bij te slapen en rustig aan te doen. ’s Middags werkte ik thuis, had ik een afspraak bij de Wasserette en ging ik even langs bij het feestje van Spaces, dat inmiddels alweer 5 jaar bestaat. Ik blijf het een fijn concept vinden en hoop dat ze de komende jaren ook Parijs op het lijstje van uitbreiding hebben staan. Daarna dook ik weer vroeg m’n bed in.

De haard bij 5&33, streetart in de Pijp, herfst in huis, deep fried crab, gezonde smoothie, Squirrel's Stash van Hotel Chocolat

De haard bij 5&33, streetart in de Pijp, herfst in huis, deep fried crab, gezonde smoothie, Squirrel’s Stash van Hotel Chocolat

Vrijdag en weekend in Amsterdam

Vrijdagochtend keek ik naar buiten en wist ik dat het niet beter ging worden. Stromende regen. All day. Tussen de harde regen door racete ik snel naar kantoor om daar te gaan werken. Met zulk weer kom ik thuis te snel in de verleiding om lekker in bed te gaan liggen en naar de regen te luisteren. Daar krijg ik natuurlijk geen werk mee gedaan. Eigenlijk zou ik naar de signeersessie van Viktor & Rolf in de Bijenkorf maar a) had ik de special edition nog niet ontvangen en b) te veel werk/geen zin om door de regen te fietsen en c) zag ik op Instagram dat het zo ontzettend druk was, dan maar geen signature en foto van de Nederlandse ontwerpers. ’s Avonds ging ik nog even langs Uncover Lab voor een drankje, daarna at ik met vriendinnetje E. bij Binnen Buiten en deed ik daar wijntjes met een club meiden. Verstandig besloot ik om 22u mijn bed op te zoeken.
Zaterdag was het gelukkig stralend weer. Mijn vulpen wilde niet meer dicht, dus ik moest even naar Montblanc in de PC Hooftstraat. Samen met Patrick wandelden we die kant op. Bij Tommy Hilfiger was een tijdelijke etalage vestiging van de Barbershop, waar mannen zich gratis onder handen konden laten nemen. Patrick liet dus even wat Beard Control uitvoeren. Na alle must do’s liepen we langs het Rijksmuseum, waar de tuin lonkte. Vol in de zon even genieten van een stukje ‘Parijs in Amsterdam’. De stoelen zijn hetzelfde als in de Jardin des Tuileries, op de achtergrond draaien ze klassieke muziek en er is een klein koffiekraampje. Prima vertoeven daar, beetje krant lezen, knikkebollen en kijken naar de kinderen die in de fontein spelen. Wat een heerlijke plek op een mooie (herfst)dag! Via de Spiegelgracht, de Leidsestraat en zelfs de Kalverstraat (de hel op zaterdag), liepen we richting Hotel V op het Nesplein voor een late lunch. Daar brandde de haard en de bank ervoor is, zeker op zaterdag, stiekem mijn favoriete plek om even te cocoonen. Ik kom er graag voor afspraken, maar ook om lekker een boekje of krant te lezen. Als lunch neem ik bijna altijd een flammkuch, vaak dezelfde met spek, ui en gruyere kaas. Deze keer ging ik voor de flammkuch van de dag, met cantharell, pompoen en venkelworst. OMG. Te lekker!
Via de Bijenkorf nam ik de tram terug naar huis, waar ik even wat op moest halen. Daarna fietste ik naar kantoor, in de hoop daar mijn Vogue aan te treffen. Helaas, nog steeds niet. Wel kwam ik er spontaan kantoormaatje Tessa tegen, samen met haar en Patrick sloot ik de dag af met een gezond Sapmeesters drankje bij nieuwe hotspot De Ruyschkamer. Het voelt aan als grootmoeders huiskamer x Brecht, maar dan hip. Open vanaf 7.30 kan je hier de hele dag terecht voor gezonde Sapmeesters sapjes, koffie, thee, club mate maar ook speciaalbiertjes. Een fijne hangout voor de zondagmiddag als je zin hebt in gezelschapsspelletjes (helaas ben ik altijd de enige die zin heeft in spelletjes), maar ook om op vrijdagavond je weekend te beginnen. Beetje Berlijn vibes om de hoek bij kantoor, heel chill. Eenmaal thuis viel ik als een blok in slaap voor de tv, gezellig ben ik met zo’n jetlag!
Zondagochtend: wakker van de regen. Verleidelijk om in bed te blijven liggen, maar ik word lekker gemaakt met een bezoekje IJhallen. Gewapend met regenjas, regenlaarsjes, paraplu en warme kleding trotseer ik weer en wind. Na de tramrit opwarmen bij de Starbucks op Centraal Station (waar ik als niet-koffiedrinker de Pumpkin Spice Latte probeerde. Skinny, zonder slagroom met soyamelk. Ik snap de trend niet, wat kunstmatig, juk), om vervolgens net de pont te missen. Eenmaal aangekomen bij de IJhallen staat er een rij, is het hele terrein voorzien van flinke plassen en zijn de hallen niet echt warm te noemen. Helaas zijn de vintage furniture kraampjes buiten nooit uitgepakt en is het binnen vooral ‘vintage’ kleding wat de klok slaat. Jammer dat de snuisterijen verdwijnen. Een dubbele portie poffertjes en een snel rondje door de 2e hal later staan Patrick en ik weer buiten. Een nat en druilerig uitje. Thuis trek ik snel droge kleren aan en spring ik in de tram naar vriendinnetje T. die een heel hapjesbuffet heeft klaargemaakt. Samen kijken we The Breakup, eten we ons lekker vol en na dik 2 uur bankhangen pak ik de tram weer terug. Om op eigen bank wat te werken, Sinterklaaslootjes in te vullen en Penoza te kijken. Dag weekend, dag jetlag!

Uncover Lab designs, Objekten keychain iphone dock cadeautje, Flammkuch bij Hotel V, Patrick's Beard Control

Uncover Lab designs, Objekten keychain iphone dock cadeautje, Flammkuch bij Hotel V, Patrick’s Beard Control

Days

Heel vaak krijg ik de vraag wat ik nou allemaal doe op een ‘gewone’ werkdag in Amsterdam. Daar is een hele handige app voor: Days. Gemaakt door New York based start-up Wander. Een visueel foto- en GIF album, waarmee je anderen inzicht geeft in je dag. Via deze app heb ik onder andere Ross leren kennen, mijn redder in nood toen ik in New York aan kwam en mijn Airbnb me ’s ochtends had laten weten dat ik er niet terecht kon. Door de app had ik het gevoel dat ik hem al tijden kende, heel grappig! Gedurende de dag krijg je een pushbericht als reminder om een foto te maken. In New York lukte het beter om dit vol te houden, omdat het daar door veel meer bekenden wordt gebruikt. Op reis is het natuurlijk super om bij te houden wat je allemaal doet en dat gaat met Days net iets makkelijker dan bijvoorbeeld Instagram. Je kunt vervolgens je dagen weer delen op andere social kanalen, zo zag mijn Days dag er gisteren bijvoorbeeld uit (jep, alle regenachtige foto’s ontbreken) Het heeft een iets socialer aspect dan bijvoorbeeld Room for Thought (prachtige app, maar omdat er zo weinig interactie en social sharing in zit was ik er best snel op uitgekeken). Days is verkrijgbaar in de US iTunes Store en de NL store. Extra leuk: op het blog lichten ze dagen uit van ‘bekenden’ onder het motto ‘following your favorite folks, a day at a time’, waaronder ManRepeller. Ik merk dat ik er meer en anders deel dan Instagram, het is ook veel ‘echter’ omdat er geen filters in zitten en de foto’s spontaner zijn.

days app

Sabine de Witte