Travel

Maandag dagboekdag: Mais oui, Paris

Al bijna een week zit ik in Parijs en de tijd lijkt nog sneller te gaan dan in Amsterdam. Slow motion please! De tijd gaat zo snel dat iedere dag bloggen er toch nog vaak bij inschiet. Sinds het berovings-incident sliep ik slecht en na een weekje hier ben ik weer een beetje opgeladen. Vandaag staat in het teken van verhuizen naar het Airbnb appartement in Le Marais, werken en vanavond naar de bioscoop, een lekker chill dagje dus (als ik even die 6 trappen opsjouwen met koffer, weekendtas en laptoptas vergeet).

Maandag: afspraken in Amsterdam en inpakstress

Maandag was de laatste dag in Amsterdam die ik bomvol afspraken had gepland. Niet handig, want daardoor schoot ik rond 17u volledig in de stress. Mijn goede voornemen om zaterdag al in te pakken was er weer niet van gekomen, al had ik wel braaf wat spullen op een stapel gelegd die ik absoluut niet mocht vergeten. Maandagavond moest ik nog wat laatste werkzaken doen en inpakken. Uiteindelijk lag ik om 1u in bed te malen wat ik allemaal niet moest vergeten, ging om 4.00u de wekker en pakte ik slaperig de laatste dingen in.

inpakstress

Dinsdag & woensdag

De eerste twee dagen in Parijs. Even wennen, draai vinden, bijkomen. Ik sliep bij The Family waar ze ontzettend gastvrij en behulpzaam waren in een buurt die ik 2 jaar geleden al verkende. Ineens kwam ik dagelijks langs Galerie L’instant en Etat Libre d’Orange. Woensdag werd ik op straat herkent door 2 jongens die ik ooit een half uur had gesproken in een pizzeria en sinds een paar maanden in Parijs, om de hoek bij The Family, woonden. Dat wordt nog een avond cocktails drinken.

laduree-macarons-saint-tropez

Lang weekend

Donderdag was een feestdag en bezocht ik Versailles. Vrijdag was een lange werkdag en begon ik het weekend met een fietstocht naar de Eiffeltoren, waar ik samen met Patrick picknickte met wijn, kaasjes en stokbrood, met uitzicht op de flikkerende lampjes van de toren. Ik geloof dat nooit eerder met zo’n enorme grijns op de fiets heb gezeten. En bij de Eiffeltoren hoef ik niet te praten, alleen kijken naar de Eiffeltoren is voor mij onbetaalbaar. Ik weet niet wat het is, maar de toren heeft voor mij iets magisch. Het is een wonderlijk bouwwerk an sich, zeker voor de tijd waarin het gebouwd is. Het koude staal, de constructie die te pas en te onpas overal opdoemt. Ik kan er uren naar kijken!

Paris I'm in love

A post shared by Sabine De Witte (@sabinedewitte) on

sabine-hipster
Outfit: pantalon Cos, pumps Cos, t-shirt Filippa K, zonnebril Victoria Beckham, tas Longchamp

Zaterdag sliep ik uit, brunchte op het dakterras van Centre Pompidou en ging daarna mee met een Off Road fietstocht van Paris By Bike. Een vol verslag van fietsen in Parijs lees je morgen. Na de fietstocht had ik zin in moules frites en daarna was ik gesloopt! Ik deed nog een poging tot film kijken, maar 2 Nights in Paris is gewoon een heel slechte film en ik was zo moe…
Zondag vertrok ik naar het Intercontinental Marceau hotel. De kamer was nog niet klaar, pas nadat ik met Patrick weer los was gegaan bij de Public Drugstore (Monocle, m&ms met sinaasappel smaak, nog meer magazines, cocos water), lunchte en werkte, konden we inchecken. Een siësta later was het tijd voor diner, misten we de film en was de week alweer voorbij.

paris-by-bike
All white outfit: jeans Filippa K, sweater Filippa K, zonnebril Rayban

monocle-parijs

escargots

foie

Het begint te wennen om wakker te worden in Parijs, Frans te spreken, op Franse tijden te eten, volgens Franse gebruiken de dag in te delen, rond te slenteren en me hier thuis te voelen. Mais oui, ik ben in Parijs. En ik blijf gelukkig nog even!

Sabine de Witte