Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Travel

Maandag dagboekdag: onwennig

03/03/2014

Zondagavond kwam ik laat terug uit Noorwegen en ik was helemaal uitgeteld. Twee totaal tegenovergestelde intensieve reizen achter de rug. Eenmaal thuis moest ik als een dolle mijn koffer uit pakken, camera leeg trekken etc. want Anne had spullen nodig voor haar wintersport tripje naar Graubunden. Even wennen om ’s avonds niet buiten te gaan, vol verwachting de lucht af te speuren naar groene wolken, duidend op het Noorderlicht! Het werd een onrustige nacht in mijn eigen bedje, alle avonturen verwerken.

Opgeslokt door agenda

Maandagochtend gaat de wekker weer vroeg, op naar Utrecht voor een dag werken. ’s Avonds plof ik op de bank en als ik dan nog even wat op mijn laptop wil doen, begint deze vreemde geluidjes en flikkeringen te maken. Sinds de laatste Mavericks update had ik al wat problemen, maar dit zag er niet al te best uit. Gelukkig ben ik joint venture klant bij de Apple store, waardoor ik niet hoef te wachten en meteen terecht kan. Daar staan ze ook vreemd te kijken van de kuren van mijn apparaat. Gelukkig kon ik thuis nog een back-up maken en werk ik altijd met alles in Dropbox. De volgende dag verplicht een dagje ‘vrij’ dus. Tussen alle afspraken door, uiteindelijk zat ik nog de halve dag op de fiets van hot naar her. Allemaal leuke dingen in het vooruitzicht en snode plannen gemaakt. Dinsdag aan het einde van de dag kon ik mijn dierbare Air weer ophalen, gereanimeerd en wel. Snel alles weer installeren en terugzetten, zodat ik al die mooie verhalen kan gaan delen. ’s Avonds had ik nog allemaal plannen, maar viel als een blok in slaap op de bank. Mijn ritme was meer uit haar doen dan ik dacht; continue trek, koud en moe. Terwijl iedereen buiten geniet van lenteachtige taferelen en een schemer die steeds later haar intrede doet, vallen mijn ogen rond 16/17u bijna dicht.
Woensdag is weer geen ‘gewone’ werkdag en ik merk dat ik na 2 dagen weer volledig ben opgeslokt door mijn agenda. Precies wat ik in Mauritius en Noorwegen zo prettig vond, minder agenda, meer volgens het laten overkomen en gebeuren, laat ik binnen no time weer toe. Goed voornemen; beter, efficiënter en gewoon minder plannen.
Behalve opgeslokt worden door mijn eigen wereldje, merk ik ook dat mensen een stuk minder vriendelijk en sociaal zijn in Nederland. Iedereen is druk met zichzelf, als je vriendelijk naar iemand op straat glimlacht, krijg je een verontwaardigde blik terug. Ik heb het al vaker beschreven, ik vind het zo jammer. Het ontmoedigd mij om vreemden aan te spreken, op straat te lachen en iedereen te groeten, terwijl dat in andere werelddelen zo gewoon is. Just smile!

Hotspots

Eindelijk at ik deze week bij Rosa’s Cantina, de enige Mexicaan in Amsterdam waar ze je niet voor gek verklaren met een koriander allergie. Donderdagavond hab ik een gezellig diner van So Personal, met veel ondernemende en inspirerende tafelgenoten.
Ik dronk weer een gezonde shake met vriendinnetje J. bij Dr. Blend, werkte een tijdje bij 1 van de nieuwste plekjes in Amsterdam, Louis aan het Singel.
Mijn weekend was weinig noemenswaardig, ik maakte schoon, ruimde op, zag vrienden, ging de stad in, speelde poezenoppas, at bij Hotel V, hing op de bank met magazines, kluste wat en sliep. Heel veel.

De komende 2 weken ben ik weer veel op reis, morgenavond vertrek ik naar Berlijn voor de ITB en volgende week woensdag vlieg ik naar Hamburg voor 2 dage luxe & fashion met een aantal internationale fashion bloggers.

Sabine de Witte

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!