tips

Maandag Dagboekdag: Parijs

Zoals te zien was op Instagram, Twitter en Facebook was ik vorige week in Parijs. ’s Ochtends gewoon aan het werk, om daarna lekker de stad door te struinen, nieuwe hotspots te bezoeken en afspraken af te gaan. Parijs voelt steeds meer als thuiskomen, ik ken de weg steeds beter, weet de metro lijnen inmiddels behoorlijk uit mijn hoofd en kan blind mijn favoriete plekjes terug vinden. Ik ontmoette mijn Parijse vrienden, die helemaal enthousiast hun hulp aanboden voor mijn zoektocht naar een appartement in Parijs voor de maand augustus. Ze zagen de ‘sparkle’ in mijn ogen toen ik ze vertelde over mijn plannen en ik geloof dat ze zelfs een weddenschap hebben afgesloten, ze denken dat ik nooit meer weg wil. Ik ben benieuwd!

Zondag: strolling in Amsterdam

Zondag deed ik nog wat inkopen voor Parijs, werkte ik nog een beetje en was het tijd voor een rondje hotspots bezoeken in Amsterdam. Voor het eerst bezocht ik het NRC café op het Rokin. Het is een prachtige locatie, maar op zondag is het publiek behoorlijk oud. Of dat op andere dagen ook zo is, heb ik nog niet ervaren, maar echt gezellig en sfeervol vond ik het niet. Ik maakte snel rechtsomkeert om het nieuwe Hotel V op het Nesplein te proberen. Dat was een aangename verrassing! Geweldige service, een sterke (betaalbare) menukaart, Flammkuchen (Duitse ‘pizza’ die ik tot nu toe nog nergens anders in Amsterdam heb ontdekt) en een mooi interieur. Een absolute aanwinst voor die hoek!

hotel v nes

hotel v nesplein eten

Maandag; Parijs wacht

Een laatste kantoordag voor ik naar Parijs vertrek. Stagiaire Anne had Bossche bollen meegenomen, samen werkten we aan de planning, de sabinedewitte nieuwsbrief en rondde ik mijn werkzaamheden af. ‘s Avonds pakte ik mijn koffer in en dook ik op tijd m’n bed in. Mijn vlucht ging om 7.15u, dus vroeg op staan, niet mijn sterkste kant!

Design Hotel Gabriel

Een tijd geleden was ik bij een presentatie van DesignHotels in het Conservatorium hotel. Omdat ik nog geen slaapplek in Parijs had, sprak ik met de directrice van een van de deelnemende hotels in Parijs. Ik ontmoette Geraldine, de directrice van Hotel Gabriel en zij nodigde mij uit om het kleine hotel in Le Marais te proberen. Op dinsdagochtend kwam ik aan na de vroege vlucht en hoewel de kamer nog niet klaar was, stond er een heerlijk ontbijt te wachten. Lekker om meteen aan te kunnen schuiven. Hotel Gabriel heeft 41 kamers en heeft ontspanning en gezondheid hoog in haar vaandel staan. De kamers zijn allemaal ruim en licht opgezet, beneden is de bar/ontbijtzaal en een aparte meetingroom te vinden. Op verzoek kun je massages en behandelingen in je kamer krijgen en heb je geen zin om beneden te ontbijten, dan brengt de roomservice je ontbijt kosteloos naar je kamer. Het Franse hotelsterren systeem wijkt af van het Europese systeem. Hotel Gabriel heeft officieel ‘slechts’ 3 sterren, wat aansluit bij 4*** service in Europa.

Hotel Gabriel Parijs

Perfecte ligging in hip Le Marais

De ligging is perfect, vlakbij metro halte Republique, een van de centraalst gelegen plekken in Parijs. Je loopt zo het hippe Le Marais in en het hotel heeft een super overzichtelijke kaart met alle leuke plekken in de buurt.

Concept store Merci en coffeebar/coworking space Craft zijn op loopafstand van het hotel. Mijn kamer was groot, licht en de ramen konden open. De badkamer had een bad en stortdouche, bij aankomst lag er een appeltje op mijn kussen en stond de licht/muziekinstallatie aan om volledig ‘zen’ te worden. Wifi is in het hele hotel gratis, je krijgt eenmalig een toegangscode waarmee je kunt inloggen. Geen gedoe met nieuwe bonnetjes de volgende dag etc. Een absolute aanrader als je zoekt naar ruime kamers in Parijs met een centrale ligging in een populaire wijk.

Shopping in Parijs

Iedere keer in Parijs betrap ik mijzelf er op dat ik niet echt op shopping missie ben, maar vooral rond struin en veel eten koop. Zo lukt het me nooit om Colette uit te lopen zonder iets te kopen. Meestal zijn het boeken of kleine hebbedingen. Deze keer was het boek ‘Les Parisiennes’ van My little Paris mijn score. Om mijn Frans te oefenen, de prachtige tekeningen en de Franse humor. De Kusmi winkel kon ik niet voorbij lopen zonder de limited zomereditie Kusmi BB Detox mee te nemen. Groene thee met grapefruit en maté, ingredienten die vochtafdrijvend en hydraterend werken. Lekker fris en de blikjes staan altijd leuk! In oktober kocht ik laarzen, die ik nu bij Hermes achter kon laten voor een onderhoudsbeurt, zodat ik ze straks in perfecte staat kan opbergen. Geweldige service en dat is precies de reden waarom ik steeds vaker voor tijdloze, duurdere items kies! (Plus; nu heb ik een perfect excuus om over 2 weken weer naar Parijs te gaan. Natuurlijk kunnen ze ze ook opsturen, maar van het idee alleen al krijg ik acute paniekaanvallen). Toevallig was mijn lievelingsgeur, Voyage d’Hermes bijna op en verkochten ze limited edition verpakkingen. Die kon ik natuurlijk niet laten liggen. Vervolgens kocht ik bij COS nog een pantalon en fleurige sokken. Uiteraard ook macarons, schrijversthee en paté om cadeau te geven.

parijs shopping

Cocktails, taart en eten

Paris is always a good idea. Al vind de weegschaal van niet, want ik eet snoep er de hele dag door. Gelukkig was het ontbijt bij Hotel Gabriel erg gezond en begon ik de dag met yoghurt, pompoenpitten, gedroogde cranberries en acai bessen en probeerde ik het gesnoep van overdag te compenseren met een lichte maaltijd ‘s avonds. De eerste avond at ik met fashionblogger LizaChloe bij La Favorite, een bekend café op Rue de Rivoli. Een simpele carpaccio met frites en salade, een colaatje. Woensdagavond nam Jennifer mij mee naar een speakeasy, Candelaria. Als je voor de deur staat denk je dat je bij het verkeerde adres staat: een klein Mexicaans barretje. Vanaf 18u kun je doorlopen naar de hidden cocktailbar erachter. Mexicaans getinte cocktails en de beste gaucamole met nachos ever. Mijn cocktail, un jardin de meme, met o.a. absinthe was heerlijk en de nachos waren een prima avondmaaltijd. Vanaf Candeleria kon ik lopend naar het hotel, om even te ontnuchteren. Super toffe plek! Afgelopen zomer nam Jennifer mij mee naar The Beefclub om te eten en daarna cocktails te gaan drinken in de ondergelegen speakeasy, Le Ballroom. Ook super populair en wil je daar graag naar binnen, kun je het beste reserveren en eten bij The Beefclub, anders heb je grote kans dat je voor niks in de rij mag staan. Een vast favoriet adres voor lunch is de Waterbar Colette. Simpel maar heerlijk eten, goede service en boven kun je los bij de concept store. Ook The Old Bookstore bij Merci heeft heerlijke lunch, zoals de bagel met zalm en roomkaas. Ook trakteer ik mijzelf als het even kan op taart bij het ‘cafe’ van Hermes in de concept store op Rue de Sevres. Duur, maar ontzettend lekker en het is er lekker rustig.

Parijs

Donderdag had ik afgesproken met Tim Loonen, hij woont in Londen en werkt voor Tripbod. We kennen elkaar omdat hij een tijdje geleden kwam solliciteren bij Patrick. Hij kreeg toen de kans om naar Londen te vertrekken en kon daar, heel begrijpelijk, geen nee tegen zeggen. Sinds die tijd houden we contact en spreken we af als we bij elkaar in de buurt zijn. Toevallig kwam Tim donderdag met zijn vriendin aan in Parijs. We lunchten bij klassieker Brasserie Lipp, gingen voor het dessert naar het Mandarin Oriental en slurpten daarna oesters. Een smaakvolle middag en een paar uur later stond een dinner afspraak met Parijse vrienden. Met z’n 7-en dronken we cocktails en aten we bij Conserverie.

Vrijdag dronk ik warme chocolade op het terras bij Les Deux Magots in een heerlijk zonnetje. Daarna was het tijd voor lunch met Emilie van The Brunette. Zij had restaurant BAM (bar a manger) uitgezocht. Een kleine brasserie achter Rue de Rivoli met wisselende dagmenu’s en verse gerechten. Het eten was heerlijk, de bediening super vriendelijk en de kleine serre perfect om te genieten van de zonnige dag. Emilie is echt een super leuke, toegankelijke meid en we kletsen met gemak anderhalf uur weg. Daarna nog even genieten van de zon bij het Louvre, wandelen door de Jardin des Tuilieres met uitzicht op mijn lievelingsplek in Parijs, de Eiffeltoren.

Sabine in Parijs

PAD

Woensdag 27 maart was de opening van PAD, Paris Art & Design. Vergelijkbaar met de Amsterdamse Art Fair. Uiteraard nam ik daar een kijkje om de kunstwerken en design stukken te bewonderen. De PAD is er tot vandaag, in grote tenten in de Jardin des Tuilieres, naast Rue de Rivoli. Als je van kunst houdt, kom je hier bekend kunstminnend Parijs tegen. De crisis is er ver te zoeken, want alle kunst is te koop en er wordt veel gehandeld. Aankopen worden, in stijl, gevierd bij de Ruinart champagne bar, want een kunstaankoop doen is niet iets alledaags.

Sabine de Witte