amsterdam

Maandag dagboekdag: post-Paris dipje

Vorige week was mijn eerste week ‘steady’ in Amsterdam en was de zomer meteen voorbij. Er stonden veel afspraken gepland en ik probeerde mijn leventje hier weer op te pakken. Iets was me zwaarder viel dan ik had gedacht, ik kan m’n draai nog niet helemaal vinden. Ook slaap ik in Amsterdam slecht sinds het overval-incident en brak me dat deze week even op. Vrijdag einde middag begon mijn weekend ‘niks’ doen, heerlijk!.

Maandag meeting dag

Maandag fietste ik de halve stad door van meeting naar meeting. Goed voor m’n Human app score, die zorgt data ik bijna dagelijks minimaal 30 minuten in beweging ben. De laatste meeting van de dag was een verrassend fijne, waarbij ik meteen een nieuwe hotspot ontdekte. Samen met Yaela van Typhoon Hospitality genoot ik van een Spaanse tasting bij La Viña in de Maasstraat. De Rivierenbuurt is zo’n buurt waar ik veel te weinig kom, ondanks dat het vlakbij huis en kantoor is. Onder het genot van 3 Spaanse wijnen en passende pincho’s bespraken we business & pleisure, mijn Parijs plannen en haar nieuwe kantoor. de ‘Taste mat’ wisselt iedere maand, waarbij de hapjes worden bedacht door culinair schrijver Cuno van ’t Hoff en de wijnen door sommelier en eigenaresse Jacqueline worden uitgekozen. Heel even waande ik me weer in Spanje met een croquette met ham en kaas, bacalau en eend. Dit gaat een vaste plek worden, want waar kun je nog voor € 15,- genieten van goede wijn & pincho’s? Perfecte plek om bij te praten! Wat een fijne afsluiter van een hectische maandag! Maandag was ook de dag dat ik na 10 jaar T-mobile ineens Vodafone in mijn telefoonschermpje zie staan. Wist niet dat ik daar zo raar van zou opkijken. Ik ben altijd erg tevreden geweest met mijn abonnement, maar zeker nu vaak en langer in het buitenland ben, merk ik dat een Vodafone Red abonnement dan stukken voordeliger is.

Tasting bij La Viña – nieuwe hotspot ontdekken tijdens meeting met @typhoonhospitality

A post shared by Sabine De Witte (@sabinedewitte) on

Apple dinsdag, flexibele woensdag, dolle donderdag

Dinsdagochtend had ik afspraken, ’s middags werkte ik thuis. ’s Avonds was de Apple keynote die ik thuis met een zak Kitkat in de aanslag keek. Lichte teleurstelling want ik had op meer innovatie gehoopt, maar ik ben wel nieuwsgierig geworden naar de iPhone 5S. Volgende week in New York maar even een kijkje nemen en de Fingerprint techniek uitproberen. Buiten leek het inmiddels echt herfst met een eerste stormachtige avond, heerlijk!
Woensdag zat ik om 8.00u al op kantoor, early birds get the worm. Mijn afspraak van 10.00u ging niet door, maar dat gaf me iets meer tijd om van de rust daar te genieten. Vanaf 11.00u begon een reeks afspraken die ik geografisch weer niet zo handig had gepland. Van kantoor in Oost naar de Skylounge nog verder in (noord)oost, naar het Novotel bij de Zuidas, terug naar kantoor, snel naar huis en omkleden voor het Monocle event. Vooraf een drankje gedaan bij Notting Hill en daarna bij hotel V op Frederiksplein genoten van het Monocle team. Daarna eten bij Moustache en toen ik om 23u thuis was viel ik al snel op de bank in slaap. Donderdagochtend had ik een afspraak bij Hotel Droog, altijd leuk om daar in het café te zitten. Ook stond er een koffertje voor me klaar. Via de markt op het Waterlooplein, waar ik graag even rondsnuffel op zoek naar vintage schatten, liep ik naar de Ysbreeker voor lunch. Ik was niet helemaal fit dus besloot mijn planning om te gooien. ’s Middags een beetje thuis opgeruimd (kleding kast winterproof maken that is),’s avonds gewerkt en naar de opening van Club ABE geweest. Het interieur is prachtig, de locatie (naast Air) handig en het deurbeleid (vanaf 27 jaar) lijkt mij een goede reden om hier dansjes te gaan maken na een avondje cocktails drinken. Tijdens de opening vlogen de Grand Gingers in de bekende rode ballen me om de oren, speelde Hans Dulfer een paar fijne noten en raakten we daarna met ‘m aan de praat. Hoog tijd om weer eens naar Alto te gaan, waar Dulfer iedere woensdagavond live speelt.

monocle-event

Apple don't let me down, give me one more thing to continue or love relation pretty please

A post shared by Sabine De Witte (@sabinedewitte) on

Andrew Tuck – chief editor Monocle – presenting the Monocle Guide to Better Living

A post shared by Sabine De Witte (@sabinedewitte) on

club-abe

hans-dulfer-abe

House of Cards

Vrijdagochtend had ik weer volgepland met afspraken, om 18u klapte ik mijn laptop dicht om deze even niet meer aan te raken. Tijd voor tukjes op de bank, lui tv kijken en zo min mogelijk doen. Dat lukte goed met Netflix. Sinds de lancering in Nederland afgelopen woensdag ben ik hooked. Klopt, er zit weinig nieuwe content in, maar nog een keer een seizoen Gossip Girl kijken is helemaal niet erg. Of eindelijk Dexter vanaf seizoen 3 verder kijken. Ooit daar gestopt omdat ik niet meer alleen verder durfde te kijken. Dit weekend stond in het teken van House of Cards. Ik had eerder al een paar afleveringen gezien, maar geen tijd gemaakt om het seizoen af te kijken. Nu kreeg ik het zelfs als tip van een opdrachtgever. Tv kijken als input voor een klus, could be worse. House of Cards gaat over de politieke carriere van Francis (Frank) Underwood, gespeeld door Kevin Spacey, en zijn spelletjes om uiteindelijk verkozen te worden tot een hoge positie in het White House. Zijn spelletjes worden op de voet gevolgd door journaliste Zoe Barnes, een ambitieuze jongedame die denkt dat zij wel even een krant kan hervormen tot modern nieuwsplatform. De relatie tussen Underwood en Zoe brengt hun beide dichterbij de posities die ze zo graag willen, maar niet zonder slag of stoot. Spacey speelt geweldig en ik wou dat ik zo scherp, adrem en gedurf kon zijn als Zoe.
Vrijdagavond keek ik aflevering 1 tot en met 6. Daarna nog een stukje Midnight in Paris, om mijn heimwee naar de stad mee weg te poetsen.
Zaterdag zou ik eerst een dagje de stad uit, maar ik moest ik wat dingen in de stad doen en ik had geen zin om weg te gaan. Dus luierde ik op de bank met een lading tijdschriften en het geluid van de platenspeler op de achtergrond. Aan het einde van de middag kwam Evelien mij gezelschap houden en samen keken we een suffe film (Adore, een Amerikaanse wannabe Frans-controversiële film, missie niet geslaagd), keken trailers, deden wat online shop research en kwamen zo min mogelijk van de bank af. Patrick bracht zelfs eten, ultiem chill. Nadat Evelien weg was zette ik nog een paar afleveringen House of Cards aan en na aflevering 10 hield ik het voor gezien.

Offline gadget galore

A post shared by Sabine De Witte (@sabinedewitte) on


Geen vintage platenspeler, maar nu kan ik wel op zoek naar vintage platen!

Ik spaar dode bomen

A post shared by Sabine De Witte (@sabinedewitte) on


Opruiming in casa Sabine: ik spaar dode bomen. Oeps…


Friday night: netflix night

Lazy Sunday

Op zondag werk ik tussen het eten door. Meestal ontbijt ik uitgebreid, deze keer was het een lange lunch bij Vinnie’s Deli met Monique. Het eten is daar zo lekker, Vinnie trakteerde op salted caramel brownies en van Monique kreeg ik heel lief een notebook met de Eiffeltoren erop. Voor we het wisten waren we 2 uur verder! Ik tel de dagen af tot Monique’s boek, The Culy way of Life uitkomt op 17 oktober. Dan moet ik van mijzelf toch eens wat vaker in de keuken gaan staan om haar recepten uit te proberen, want na 4 jaar bijna dagelijks buiten de deur eten is het nu mooi geweest met slecht eten.
Daarna liep ik naar het nieuwe Room Mate Aitana hotel. De Spaanse keten probeert van haar hotels uitnodigende huiskamers te maken. De lobby ziet er in ieder geval opvallend uit met koperen elementen. De bar boven staat vol design meubelen, maar deze keer zitten ze ook nog oprecht lekker. Ik probeer werk altijd nog leuker te maken door op verschillende plekken af te spreken en nieuwe spots te verkennen. Deze was prima voor een kop thee, maar omdat de muziek er erg hard stond was het bijna niet mogelijk om de Hangout te volgen. Iets wat ik sowieso erg vervelend vind, muziek moet ergens zijn als achtergrondvulling, het moet geen halve bar/dancing worden. Help, ik word oud…
Daarna at ik bij Rosa & Rita, hele fijne plek maar ga er op zondagavond niet voor 20u heen als je rustig wilt eten en bijpraten. Tot die tijd is het kids paradise. Niet helemaal mijn ding… Eenmaal thuis dook ik met m’n iPad in bed om de laatste afleveringen van House of Cards af te kijken. En toen stortte mijn weekend niks doen als kaartenhuis ineen toen vanochtend de wekker ging.

Verwennerij van en met @moniquevanloon

A post shared by Sabine De Witte (@sabinedewitte) on

Copper delights

A post shared by Sabine De Witte (@sabinedewitte) on

Wachten doe je zo

A post shared by Sabine De Witte (@sabinedewitte) on

Een nieuwe week in Amsterdam, met wat housebrowsing in Parijs en hotelbrowsing in New York, afgewisseld met heel veel afspraken en events.

Sabine de Witte