amsterdam

Maandag Dagboekdag: Tour Amsterdam

Afgelopen week was ik veel op pad in Amsterdam. Evenementen, presentaties, werk en leuke nieuwe plekken ontdekken. Lekker van de hak op de tak en door heel de stad crossend en vooral het weekend genoot ik van ‘mijn Amsterdam’. Alles is zoveel leuker als de zon schijnt!

kantoor maandag

Bloemen, cupcakes en Zwitserse tradities

Maandag was een gewone kantoordag, opgefleurd met vrolijke bloemen. Bloemen maken het voorjaarsgevoel bij mij compleet en ik vind het op een kantoor ook een ‘must’. Als de bloemetjes er goed bij staan, zit het er wel snor. Dinsdag werkte ik ook op kantoor en trakteerde intern Anne op cupcakes. Bij Hutspot verkopen ze mijn lievelings, lovely lemon van Cupcake Heaven. De verpakking is ook echt te leuk!
’s Avonds was er een presentatie van het Zwitsers verkeersbureau waar de zomerbestemmingen werden gepresenteerd. Zwitserland heeft een speciaal plekje in mijn reishart, het land is zo veelzijdig, rijk in alle opzichten en met respect voor tradities. Graag zou ik me nog laten rondrijden in Davos, naar Basel, Bern en Zurich. Of weer naar Genève. Alles graag in combinatie met berglucht snuiven, stijle treinritjes en veel kaasfondue en chocolade :).

worst woensdag

Mediaparade en Worst

Woensdag was ik bij de Mediaparade van Sanoma. De kick-off van bloggersnetwerk BlogToday, een presentatie van Cynthia, het (ietwat commerciële) verhaal achter Creators of Desire en een soort van paneldiscussie over social influencers. Ik vond het vooral leuk om veel bekende (digitale) gezichten in het echt te zien. Vervolgens heb ik nog even thuis gewerkt om daarna te borrelen met Monique bij Worst. Ik had al veel gehoord over deze hotspot en nu kon ik me eindelijk tegoed doen aan de charcuterie en pied de couchon. Een goede combinatie met de lekkere Gruner Veltliner en al kletsend waren er zo een paar uur om. Van Monique kreeg ik nog een verlaat verjaardagscadeau, de Pixie cups van Nespresso (waar ook prima thee in kan) en een pak van mijn lievelings koekjesmerk. We kennen elkaar nog niet zo heel lang, maar hebben bizar veel dingen gemeen, waaronder smaak. Ik had daarna eigenlijk nog wat uurtjes werk gepland, maar viel met mijn laptop op schoot in slaap. Oeps.

Franse sferen

Donderdag begon ik de dag op z’n Frans met een ontbijt en presentatie van het Frans Verkeersbureau. De nieuwe campagne ‘Wordt het Franse steden of kust‘ werd gelanceerd en ik maakte kennis met een aantal nieuwe steden en streken. Als Francofiel wil ik het liefst zo vaak mogelijk naar Frankrijk, ik ben nu aan het kijken of ik in juni ergens een Franse cursus kan volgen. Ik wil tijdens mijn maand in Parijs graag beter uit m’n woorden komen, zodat ik ook gewoon een gesprek kan voeren. ’s Middags had ik wat afspraken op kantoor, maar kon ik het niet laten om nog even binnen te gluren bij het Amstel hotel om de nieuwe bar vast goed te keuren. Donderdagavond was er bij Bocinq een borrel voor uber uberaars en daarna vond ik het mooi geweest. Met een aflevering Borgen op de bank. Waaiden jullie trouwens ook bijna van de weg?

champagne-vrijdag

Champagne Vrijdag

Vrijdag had ik veel afspraken en werden de voorbereidingen voor de 1e editie van Champagne Vrijdag getroffen. Een geslaagde, dankzij de Bruut champagne en grote opkomst. Na de champagne en de hapjes aten we met een deel van het gezelschap in de Amstel bar. Je ziet het al, ik heb een nieuwe spot gevonden. De ceasar salade is er heerlijk! Eigenlijk wilde ik nog even naar de Bright Night, maar na zoveel bubbels was mijn bed een stuk aantrekkelijker.

weekend

Slome zaterdag

Zaterdag was ik ietwat brakkig door de korte nacht, gelukkig krijg je van goede champagne geen kater. Ook die vermoeidheid was snel voorbij na een goede brunch met vriendinnetje bij Little Collins. Fijne expat hotspot met Australische invloeden, een uitgebreide brunch- en cocktailkaart en mooi interieur. Daarna moest ik door naar een zakelijke afspraak in de Jordaan. Toen ik klaar was, liep ik naar het Rijks Museum om eindelijk de Nachtwacht met eigen ogen te kunnen zien. Indrukwekkend! Daarna maakte ik een rondje stad, shopte ik bij Marks & Spencer een makkelijke maaltijd om daarna op de bank te crashen met de laatste afleveringen van Borgen.

zondag

Zon op zondag

Zondag had ik veel gepland, maar besloot ik vooral van de zon te genieten. Ik begon met een ontbijtje bij Bakers & Roasters, een nieuwe plek in de Pijp. Ze hebben hier heerlijke baksels, gezonde happen en Britse invloeden. Ook dit is een expat hotspot in wording, mark my words. De parfait met granola is perfect, net als de service en het vriendelijke personeel. Daarna had ik afgesproken met mede-hotspot verslaggeefster Anne bij de Amstel bar. Binnen zitten was zonde, op het terras was het heerlijk toeven. Ik gok dat het terras van het Amstel hotel hoog gaat scoren op de terrassenthon van dit jaar! Ik ging nog even langs Schiphol voor een shopmissie zonder resultaat en kwam bij de bushalte vriendinnetje Evelien tegen, die net uit Londen kwam. Hoe toevallig. Ze had voor mij een emerald shirt van &Other Stories meegenomen, echt een cadeau met een verhaal. Bij de bloemenstal verse ranonkels gehaald, als ik thuis ben staan er altijd verse bloemen op tafel.Nog even naar kantoor om wat op te ruimen, even de stad in om thee te drinken bij het L’Europe en werkte daarna nog wat. Net toen ik gezellig kaasjes had gesneden, een glas port in had geschonken en de allerlaatste Borgen wilde kijken, leek er brand te zijn bij de wasserette bij mij op de hoek. Waar ik net te laat voor de deur stond om mijn was op te halen. Lichte paniek, in gedachten zag ik mijn halve garderobe al in rook opgaan. Het viel gelukkig mee, alleen rookschade. Morgen kan ik hopelijk mijn schone was weer ophalen.

Sabine de Witte