amsterdam

Maandag dagboekdag: warrige week

Afgelopen week was ik lekker een weekje in Amsterdam. Dacht ik. Dat liep anders toen ik vorige week maandag bijna werd beroofd van mijn spullen. De rest van de week was ik daar toch iets meer van door mijn apropos dan ik dacht. Gelukkig was er genoeg leuke afleiding en was het natuurlijk heerlijk weer! Het weekend stond in het teken van familie, altijd leuk!

Snel vergeten

Maandag was een gekke dag, weinig productief. ’s Avonds ging ik pubquizzen bij Bar Baarsch, prima afleiding! Het was erg gezellig, ondanks dat we niet heel hoog eindigden. Vanavond herkansing. Dinsdag was ook een halve dag. Als ik slecht slaap komt er weinig uit mij. Gelukkig had ik weinig afspraken staan, dus na alle verplichtingen afgewerkt te hebben deed ik lekker een siësta, hing lui met taart en een tijdschrift bij de Coffee Company en sloot de slechte dag af met fast food. Woensdag had ik een aantal afspraken, lunchte ik bij Merkelbach met @Rrianne, werkte bij het lekker koele Spaces en ’s avonds at ik gezellig met Monique van Loon bij de Ysbreeker. Lekker bijgekletst en het eten is daar altijd goed.

spekbokking

lamsvlees

monique-van-loon

IJskoffie test

Donderdag was weer een dag vol afspraken. ’s Ochtends begon ik bij De Balie, daarna overleg bij het NRC Café. Hoewel ik normaal gesproken geen koffie drink, ben ik sinds ik vorig jaar in Praag de Nespresso Vanille Latte Glace dronk, fan van ijskoffie. Met Julie doe ik een ijskoffie test-tour door Amsterdam. De Two for Joy, Hotel V en het NRC Café zijn absolute aanraders! Ook een topper: koffieijs van Fior di Gelato in de Spiegelstraat! Helaas kwam ik er bij de afspraak erna achter dat de Ysbreeker geen ijskoffie serveert. ’s Avonds was ik samen met Patrick en Evelien bij de 2e borrel van het ‘Comite ter Bevordering van het Offline Leven’ bij Bar Ludwig. En offline waren we, druk met bijpraten, mensen kijken (donderdagavond voor de Gay Pride in de Reguliersstraat, feest voor je ogen) en Mexicaanse snackjes van Roses’ Cantina eten. Lekker zo’n zwoele zomeravond lang buiten zitten. Vrijdag werkte ik eerst thuis, daarna voor het eerst sinds een tijd op kantoor aan het werk geweest en ’s avonds lekker thuis gehangen en vroeg gaan slapen. Bij mij in huis is het lekker warm, slapen lukte dus niet. Tijdens insomnia kijk ik vaak films of series, schrijf vast wat blogjes of probeer nog wat te werken. Into The Wild was deze nacht mijn vermaak, dat blijft een klassieke topper en een van mijn favoriete films.

koffietest-hotelv

koffietest-nrc

koffietest-fior-di-gelato

eten-roses-cantina

roses-cantina

Weekend met familie

Zaterdag werd mijn moeder 50, genoeg reden om haar te ‘ontvoeren’ voor een dag wat leuks doen. Als verrassing gingen we de hele middag varen en het was heerlijk op het water. ’s Avonds kwamen er vrienden en familie op bezoek, waar we een tuinfeestje hadden georganiseerd met lekkere buffethapjes die mijn broertje had gemaakt. Fijn om quality time met mijn familie door te brengen, op de schommelende boot in de zon in slaap te vallen, lekker te eten en weer even in m’n oude kamer te slapen. Mijn moeder en ik lijken qua uiterlijk niet op elkaar en ook qua karakter heb ik het meest van mijn vader. Wel merk ik dat ik steeds vaker bij mijzelf haar eigenaardigheden betrap, zoals het van achter naar voren lezen van een krant, haha! Ondanks dat we veel verschillen, weet ik dat ik altijd bij haar terecht kan en ze is natuurlijk de liefste moeder van de hele wereld! 😉

mam-jarig

Door de surprise party kon ik niet naar Dance Valley, maar Evelien heeft voor wat fijne sfeerbeelden gezorgd. Dat was zo te zien een mooi feestje. Volgens haar is vrouwelijke DJ Nervo een fijne verrassing en was de organisatie goed geregeld. Genoeg toiletten, water en gezelligheid op alweer de 19e editie van Dance Valley.

dance-valley-19-editie

dance-valley-2013

dance-valley

Zondag werd ik wakker na flink uitslapen, waarna ik lekker in de tuin heb gehangen. Beetje gelezen, geslapen, gekletst met moeders, haar iPad geïnstalleerd. Inmiddels is mijn hele familie voorzien van een iPad, wat best grappig is, aangezien mijn vader lange tijd geen Apple wilde gebruiken. Sinds hij zijn iPad heeft is ‘ie helemaal om. Leuk zo’n moderne familie, nou kan ik met iedereen Facetimen als ik weer op reis ben! ’s Avonds ging ik weer richting Amsterdam, waar ik op tijd m’n bed in dook. Opgeladen voor een nieuwe week, waarin ik mijn Parijs avontuur eindelijk begin. Zin in!

Sabine de Witte