amsterdam Hotspots tips

Maandag dagboekdag: Weense week

Vorige week was ik weer lekker op reis. Dit keer een ontdekkingstocht door groen en fietsvriendelijk Wenen. Binnenkort volgt natuurlijk een compleet reisverslag van deze fijne stad. Donderdagavond kwam ik terug en moest ik even wennen aan het temperatuurverschil. In plaats van nog een afterparty mee te pakken viel ik op de bank in slaap, reizen blijft vermoeiend, iets wat ik altijd onderschat.

Maandag & dinsdag

Maandagochtend vloog ik, na een uitgebreid ontbijt in de Privium lounge, naar Wenen. Vaak ga ik ruim van tevoren naar Schiphol, zodat ik bij Privium even de laatste mails kan doen en zo gerust het vliegtuig in kan stappen. Met 4 andere journalisten en iemand van het pr-bureau zou ik 4 dagen Wenen verkennen. Toen we maandagmiddag aankwamen konden we snel even inchecken, opfrissen en vervolgens aan het programma beginnen. Dat programma werd maandag en dinsdag nogal gehusseld vanwege het weer, vooral dinsdag was het nat en grijs. Hoe mooi een plek ook is, bij grauw weer ziet alles er een stuk minder aantrekkelijk uit.
Maandagavond was ook de presentatie van Apple, WWDC, waarbij ze ieder jaar nieuwe producten en/of software presenteren. Ieder jaar ben ik uitgerekend dan op reis. Zo heb ik wel eens een uur aan de kant van de weg in Alicante gestaan om via Twitter toch iets mee te krijgen van de presentatie en bleef ik het jaar daarvoor in het hotel hangen om niets te hoeven missen. Dit jaar zat ik aan het diner en kon ik weinig ‘live’ zien. Het is niet alleen iets wat ik leuk vind om te volgen, voor mij is het ook werk. Best een uitdaging om niet tijdens het hele diner op mijn telefoon te staren. De ontvangst van het internet in mijn hotelkamer was ook erg slecht, dus alles rustig nalezen en kijken zat er helaas niet in. Volgend jaar plant Apple dit hopelijk beter in 🙂

Weense woensdag & donderdag

Woensdag en donderdag was het zomer in Wenen. Rond de 25 graden, heerlijk! Lekker verkleuren tijdens de lunch op het eiland, het rondfietsen en in de stad. Bij ieder zonnestraaltje liep mijn energiemotor weer flink op. Donderdagochtend was het een vrij programma, dus in een paar uurtjes nog heel veel must sees/do’s gepland om na de lunch weer richting het vliegveld te gaan. Vienna Airport staat voor mij meteen hoog in de lijst fijne vliegvelden: modern ingericht, super vriendelijke mensen bij de security check, fijne werkplekken met gratis wifi en stroom aan de gates. Bijna een verademing om te wachten op je vlucht daar! ’s Avonds had ik nog een afspraak en een afterparty staan, maar toen ik eenmaal thuis was viel ik als een blok in slaap op de bank, oeps!

Vrije vrijdag

Eigenwijs als ik ben moet ik van mijzelf na een paar dagen reizen meteen weer aan de bak. Vrijdag besloot mijn lichaam anders, dus na een halve dag op kantoor gaf ik mijzelf vrij om de rest van de middag niks meer te doen. ’s Avonds hoorde ik dat mijn zusje was geslaagd, trots! Ze heeft grootse plannen en als ze dat gaat waarmaken moet ik haar volgend jaar opzoeken in LA. Woop! Daarna ontdekten vriendinnetje Siem en ik dat de barmannen bij cafĂ© Schilders prima uitzicht zijn tijdens het bijkletsen en wijntjes drinken. Lekker dagje!

ZOOmeravond en sportieve zondag

Zaterdagochtend was een beetje een regelochtendje, van die stomme dingetjes die je af en toe moet regelen. Daarna lunchte ik heerlijk bij L’invitĂ© op het terras. Ze hebben er Franse gerechten met een moderne twist en pure smaak. De amuse, een chocoladesoesje met geitenkaas en bananencrumble was tongstrelend, de komkommersoep met zure groenten en zalmtartaar goddelijk en de scholfilet op mijn bord een waar feest. Het dessert, hangop met basilicum, aardbei, framboos, witte chocolade en merengue, werd geserveerd in een verrassingsdoos en was een fantastische afsluiting. Sinds mijn medicijnen eindelijk zijn aangeslagen kan ik bijna alles weer eten, behalve chocolade en vlees. Dit was dus echt genieten, in het zonnetje in de Jordaan.

amuse l'invite

voorgerecht l'invite

hoofdgerecht l'invite

dessert l'invite

Daarna de halve stad doorgefietst om naar Roest te gaan, waar de Warehouse Weekender Market werd gehouden en vriendinnetje Sella Molenaar live tekende. Deze hipster hemel vol creativiteit, vintage en gezelligheid, stond in de rij voor een schets van Sella en ook ik nam plaats in de stoel voor een gave schets.

sella molenaar schetsen

Daarna fietste ik door naar Artis. Sinds ik (inmiddels alweer 3 jaar) in Amsterdam woon, stond dit op mijn to do list. Nu was het eindelijk redelijk weer (te koud om te picknicken, maar toch). In het schemerdonker door de dierentuin lopen, live muziek van Ruben Hein op de achtergrond en poffertjes als afsluiting. Lekker avondje!

zoomeravond

Zondagochtend stond ik weer op de golfbaan, voor de 2e week op rij. Ik heb de slag weer te pakken en vind het heerlijk om eerst lekker wat te slaan op de driving range en daarna wat holes te lopen op de zondagochtend. De tijd vliegt voorbij, lekker in de buitenlucht en vooral lekker onbereikbaar zijn. Na een paar uur actief doen op de golfbaan was ik niet meer vooruit te branden en heb ik weinig meer gedaan. Nu is het alweer half juni, lichte paniek! Dit jaar ga ik niet echt op vakantie, maar ga ik samen met Tessa volgende week op inspiratie trip naar Hamburg en Berlijn. Berlijn is al jaren een hippe stad en ik kan inmiddels 15 bezoeken aan de stad aftikken, zonder dat ik me zorgen hoef te maken. Je vervelen in Berlijn is gewoon onmogelijk. Hamburg is sinds vorig jaar ‘upcoming’. Ik ben benieuwd wat deze havenstad te bieden heeft, waarom deze ineens populair is en of het er anders is. We rijden donderdag de 27e weg, dus tot die tijd nog even flink knallen!

Sabine de Witte