amsterdam

Maandag dagboekdag: wisselvallig

Het is bijna zonde om vandaag binnen te zitten, eindelijk mooi weer! Erg welkom na een wisselvallige, natte week. Een week waarin ik me eindelijk weer iets beter voelde, merkte dat ik toch wel erg dol ben op een wijntje en weer een aantal evenementen bezocht. Ik probeer ondanks het weer zoveel mogelijk te fietsen, wat resulteerde in 9x zeiknat regenen, sprintjes naar de tram en verplicht ‘dineren’ bij Van Dobben om te schuilen tijdens het wachten op een taxi. Lieve weergoden, mag de zon deze week alsjeblieft aanblijven? Dan ziet de komende week er nóg leuker uit.

Spenglish

Dinsdag was een gewone kantoor dag, weinig speciaals. ’s Avonds had ik via Google Hangouts overleg over een gaaf project, ik hou echt van Hangouts. Makkelijker en stabieler dan Skype, je kunt tussendoor documenten bewerken, chatten, je scherm delen etc. Dankzij de nieuwe app laat ik Facebook steeds vaker links liggen, Hangouts werkt een stuk fijner, ook op je telefoon.
Woensdag had ik een persbijeenkomst over Bizkaia/Bilbao. Ik ga in juli 5 dagen naar het muziekfestival, Bilbao BBK Live, met een groep van 10 internationale vrienden. Zij hebben een villa gehuurd en ik heb besloten om er een korte vakantie van te maken. Uiteraard ga ik naar het Guggenheim, maar ik wil er ook 2 dagen gaan surfen. De golf van Biskaje schijnt een surf walhalla te zijn en het lijkt me heerlijk om na jaren weer eens op de plank te staan. Zon, zee, strand, stad en muziek. Wat een fijn vooruitzicht.
Bij bijeenkomsten als deze moet ik iedere keer weer huilen om het niveau Engels van de wat oudere Spanjaarden. In gebrekkig Spenglish proberen ze duidelijk te maken wat hun omgeving zo mooi maakt. Het heeft iets vertederends maar ook knulligs, zeker in deze tijd. Om af te sluiten was er een wijnproeverij met Baskische wijn, Txakoli. Ik heb maar 1 wijn geproefd, vanwege mijn medicijnen en buiktoestanden besloot ik de rest te laten staan. Het is een vrij zure wijn, niet helemaal mijn smaak.

Donderdag wijnproefdag

Donderdag had ik een ‘gewone’ kantoordag, ging even langs de Mobile Convention beurs en had daarna een wijnproeverij in het Andaz hotel. Het thema was Rhône wijnen en met een select gezelschap werd er over de wijn geleerd, geproefd en gepraat. Een fijne informele tasting met mensen die van wijn houden, leuk! Vooral de rode wijnen zijn vol van smaak. Na anderhalve week kon ik gelukkig weer een beetje eten en van de wijntjes nippen.

Weekend

Vrijdag was een gewone kantoordag en vrijdagavond gingen mijn plannen toch niet door. ’s Middags las ik via Twitter dat ze Kanye West projecties op een paar plekken in de stad zouden afbeelden, dus stond ik om 21.30 te klappertanden bij het Stedelijk Museum. Gaaf om te zien dat ‘de badkuip’ zo gebruikt kan worden, zie het filmpje.
Zaterdagmiddag kwamen mijn oma en moeder op bezoek. Gelukkig was het mooi weer, dus nadat oma mijn huisje had bekeken en we geluncht hadden bij Le Pain Quotidien op de hoek, gingen we naar de Hortus Botanicus. Ik was er zelf nog nooit geweest en aangezien mijn oma gek is op bloemen, leek me dit een perfect uitje. De Hortus is absoluut een aanrader en veel groter dan ik had verwacht. In de vlindertuin kon de uilenvlinder niet van oma afblijven, het leek net alsof mijn opa in de vorm van de vlinder even gedag kwam zeggen. Hij werd ziek en overleed voordat ik naar Amsterdam verhuisde en heeft dat helaas niet meer mee gekregen. De dag sloten we af met thee en taart bij het restaurant.

[adsense]

’s Avonds ging ik naar The Great Gatsby, eindelijk. Ik had al zoveel wisselende verhalen gehoord, dat ik een beetje bang was dat hij zou tegen vallen. In tegendeel, ik vond hem fantastisch. Nou heeft het verhaal voor mij ook veel waarde. Ik las het voor het eerst in de brugklas, werd meegezogen in het verhaal en toen voor mijzelf besloten dat ik van de liefde nooit een obsessie zou maken en niet afhankelijk van een man wilde zijn. Geld maakt niet gelukkig, het is alleen ontzettend makkelijk. Maar liefde kan je er niet mee kopen. Als een klein meisje zat ik aan mijn stoel gekluisterd, betoverd door de beelden, de geweldige soundtrack, kostuums en het acteerwerk van Leonardo di Caprio en Carey Mulligan. Enige minpunt: 3D. Ik zie er voor zo’n film de toegevoegde waarde echt niet van in. Daarna sloot ik de zaterdagavond bijpassend af bij de tijdelijke speakeasy Fitzies. Daar werden de finalisten van de Nightwriters x Sunweb wedstrijd in het zonnetje gezet en werd er gefeest in roaring 20’s stijl.
Zondag was een lazy day, met al mijn weekend reads heb ik lekker gechilled in de lobby van het Andaz, lekker laat geluncht bij Moustache, bijgekleurd onder de zonnebank en ’s avonds een beetje gewerkt en lui op de bank gehangen.

Sabine de Witte