amsterdam

Maandag dagboekdag: zon in Amsterdam

Afgelopen week was het eindelijk zonnig in Amsterdam. Hoe fijn! Hoewel het buiten nog best fris was, kon je uit de wind in de zon prima toeven. Verder was afgelopen week vrij rustig. Ik was de hele week ook niet helemaal fit, dus dat kwam goed uit. Een flashback naar zonnig Amsterdam!

Zondag

Deze 1e Paasdag was om lekker bij te komen. Vrijdagavond kwam ik laat terug uit Parijs en zaterdag is dan echt zo’n ‘adapt’ dagje. Even weer wennen aan het thuis zijn, de was doen, zorgen dat er wat te eten is. Alles behalve spannend. Wel heb ik mijzelf bij thuiskomst aangeleerd dat ik meteen mijn koffer uit pak, alles netjes op ruim en niet een paar dagen later nog uit mijn koffer leef. Daar kan ik echt gefrustreerd van raken. Ook laat ik mijn koffer altijd een paar dagen ‘luchten’. Hoe lang ik ook weg ben geweest, zo kunnen alle vieze en vochtige luchtjes eruit en iedere maand stop ik er een nieuw geurbuiltje in. Niets zo smerig als op reis muffe kleding te dragen! Ook was ik in het Mama Shelter mijn pyjama vergeten*, dus bracht ik een bezoekje aan de Bijenkorf. Jup, ik draag een heuse pyjama. Nope, niet sexy, wel lekker warm. En ik vind het heerlijk om in pj’s rond te huppelen als ik van mezelf even niks hoef. Ook ging ik even op verkenningstocht in Amsterdam-West en ontdekte ik Harvest & Co, at een broodje bij Screaming Beans en liep vervolgens via de Overtoom terug richting het Leidseplein. Chilldagje met een aangenaam zonnetje, jammer dat het zonder zon te koud was om buiten te zitten.

*Geweldige Annemerel was toevallig in het Mama Shelter en heeft vandaag mijn pj voor mij meegenomen. Scheelt mij een kapitaal aan verzendkosten, super lief!

Verse bloemen, een fabergé ei, leesvoer en een nieuwe Joe Merino trui

Verse bloemen, een fabergé ei, leesvoer en een nieuwe Joe Merino trui

Maandag, Paasdag, werkdag

2e Paasdag was ik lekker aan het werk. In de zon bij de Starbucks in het Double Tree by Hilton hotel. ’s Avonds kroop ik met een filmpje op de bank en liet me verwennen door Thuisbezorgd. Een productieve en luie dag tegelijk. Goede combi!

Dinsdag: eerste lunch buiten!

De eerste lunch van het jaar buiten, dat is toch ieder jaar wel een dingetje. Nadat stagiaire Anne en ik buiten een introductiefilmpje hadden gemaakt, besloten we dat het te mooi was om meteen weer binnen te zitten. Op het terras bij De Ysbreeker, uit de wind in de zon, trakteerde ik op een flink shot Vitamine D. Ik at natuurlijk een bikiniproof verantwoorde salade, stel je voor dat de lente echt doorzet! ’s Avonds at ik een hapje bij Frederique.

Woensdag hakdag

Woensdag was zo’n gewone dag, weinig noemenswaardig. Enige opmerkelijke: ik had weer eens hakken uit de kast getrokken maar kwam op kantoor aan met bevroren voetjes. Brr, zelfs met sokken was dat iets te enthousiast.

woensdag hakdag

Donderdag kunstdag

’s Ochtends had ik op de valreep met behulp van een vriendinnetje geregeld dat ik een sneak peek in het Rijks museum kon nemen. Ik was er de hele dag mee bezig en werd absoluut niet teleurgesteld. Het nieuwe Rijks is echt prachtig geworden! ’s Avonds at ik met vriendinnetje E. weer eens bij de Stadskantine en daarna viel ik, heel spannend, op de bank in slaap. Oeps!

Slow weekend

Vrijdag voelde ik me de hele dag slecht. Last van m’n buik, niet fit maar ook niet echt ziek. Na de lunch besloot ik toch om naar huis te gaan, waar ik de hele middag heb liggen slapen. Saaaaai. ’s Avonds tikte ik nog wat blogjes en voelde ik me gelukkig iets beter. Een vriendinnetje kwam op bezoek en uiteindelijk ben ik vroeg gaan slapen.
Zaterdagochtend ging alles in slow motion. Na een brunch bij De Wasserette ging ik met Patrick mee naar Rotterdam. Ik vind het een super leuke stad en helemaal bij lekker weer. Uiteraard kocht ik bij aankomst een broodje bij Lebkov & Sons, daarna dronk ik limoncello tijdens het wachten bij de New York Barbershop. De zon had zich verstopt dus at ik binnen bij Hotel New York. Met mooi weer is het leukste in Rotterdam toch wel de watertaxi. Stuiterend over het water vanaf Hotel New York naar de Leuvenhaven, met uitzicht op de Euromast. Vanaf daar loop je zo de hippe Witte de Withstraat in, waar een bezoekje TENT op het programma stond. De tentoonstelling van Libia Castro & Ólafur Ólafsso, Asymmetry, is een overzicht van hun samenwerkingen en visie op asymmetrie.

The right to right, de Euromast, zon en TENT rotterdam

The right to right, de Euromast, zon en TENT rotterdam

Signature for Good

Zondag lag mijn tempo lekker laag. Lang doen over opstaan, dan haasten om nog even iets van kantoor op te halen (en er achter te komen dat dichtbij kantoor wonen ook z’n nadelen heeft: ik kan maar 2 vrolijke liedjes luisteren tijdens de fietstocht door de zon), bij te kletsen met een vriendinnetje en daarna via het Rokin weer richting de Starbucks te lopen om te werken. Vervolgens gehaast omkleden, om naar het Concertgebouw te gaan. Op uitnodiging van Montblanc woonde ik de Signature for Good avond bij. Montblanc steunt ieder jaar een goed doel om aandacht te vragen voor educatie. Dit jaar zet Hillary Swank zich in voor Unicef, want iedereen moet het recht hebben om te leren lezen en schrijven. Na ontvangst met champagne en een heerlijk voor- en hoofdgerecht, speelde meesterpianist Nelson Goerner zijn eerste stukken. Twee keer in korte tijd naar het Concertgebouw voor pianomuziek, resulteerde in 2x hetzelfde stuk horen, wat toch totaal verschillend gespeeld werd. Indrukwekkend. Deze keer zat ik niet in de zaal maar op het podium, met een geweldig uitzicht op Goerner en de rest van de toeschouwers. Een geweldige avond met een good cause!

Hillary Swank in Ethiopie, giftboxes, walking dessert, menukaart, Goegner de master pianist, Pommery, bij de ingang, het menu en mijn outfit. De dresscode was 'elegant'

Hillary Swank in Ethiopie, giftboxes, walking dessert, menukaart, Goegner de master pianist, Pommery, bij de ingang, het menu en mijn outfit. De dresscode was ‘elegant’

Sabine de Witte