Travel

Maandag dagboekdag

Op verzoek van velen; een overzicht van afgelopen week én outfit(s). Iedere maandag zal ik vanaf nu een overzicht posten in foto’s en tekst, zodat jullie meer een idee krijgen van mijn dagelijks leven. Wat ik precies doe (en hoe) zijn veelgestelde vragen en zo kan ik een kijkje in de keuken geven. Leuk, of zie je liever iets anders?

ITB Beurs Berlijn

Vorige week maandag vloog ik naar Berlijn. ’s Avonds chillde ik er lekker op los in de Spa van het Kempinski hotel. Dinsdag leek het zowaar lente! Eerst werkte ik in het vlakbij gelegen Regus kantoor en struinde daarna nog wat door de KaDeWe en de Ku’damm. Ik zag er de mooiste iPad cover ooit liggen, maar besloot om deze daar lekker te laten na het horen van de prijs. De Celine hoes was duurder dan de iPad zelf en dan zul je net zien dat Apple over een maand ineens een rond exemplaar lanceert.

Even chillen in het hotel

Even chillen in het hotel

Ik draag Filippa K jeans, Max Mara coat, Converse Allstars, COS handschoenen, Hermes shawl + shawlring en Hermes tas

Ik draag Filippa K jeans, Max Mara coat, Converse Allstars, COS handschoenen, Hermes shawl + shawlring en Hermes tas

It has my name written all over it... Toch liet ik hem liggen. Iemand nog een taupe kleurig stuk leer in de aanbieding? :)

It has my name written all over it… Toch liet ik hem liggen. Iemand nog een taupe kleurig stuk leer in de aanbieding? 🙂

De COS op Kurfurstendamm heeft een gave 'vitrine' voor de deur

De COS op Kurfurstendamm heeft een gave ‘vitrine’ voor de deur

De enige Celine winkel in Berlijn zit in de KaDeWe. Deze zou ik komend seizoen graag om mijn arm laten bungelen

De enige Celine winkel in Berlijn zit in de KaDeWe. Deze zou ik komend seizoen graag om mijn arm laten bungelen

regus kudamm berlijn

’s Avonds was er een borrel bij het Gidsy kantoor en daarna dook ik op tijd mijn mand in in het Ellington Hotel. Na een mega groot ontbijt woensdag (in alle Duitse hotels is het zo mega uitgebreid, heerlijk!) inclusief gezonde bietensap was het tijd voor de eerste ITB-dag. Met maar liefst 26 hallen vol met reisgerelateerde stands was de beurs zelfs groter dan de Mobile World Congres in Barcelona. De eerste dag was ik vooral aan het luisteren naar kennissessies. ’s Middags had ik een afspraak bij het Betahaus, een geweldige co-working space, over een start-up waar ik mee bezig ben. Daarna bezocht ik een vriend op zijn kantoor en at vervolgens bij 3 Schwestern, in het Bethanienhaus. Dit oude ziekenhuis is sinds de jaren zeventig een kunstgalerie en het verzamelpunt bij veel demonstraties. Gelukkig was het er nu rustig, ondanks de ophef over de East Side Gallery. Heerlijk eten, vriendelijke bediening en een prachtig pand!

3schwestern

betahaus

In december opende het Waldorf Astoria hotel haar deuren in Berlijn en daar moest ik natuurlijk even een kijkje nemen. Ik was aangenaam verrast, het hotel ziet er super modern uit, de Amerikaanse Lang Bar was gezellig druk met een duizelingwekkend cocktail aanbod en de volgende keer ga ik absoluut ontbijten in het Romanisches café. Heel anders dan het Waldorf Astoria in New York, wat erg klassiek is, niet helemaal mijn stijl. In Amsterdam komt ook een Waldorf Astoria, dat gaat begin 2014 open en ik ben erg benieuwd. Hopelijk gaat het een beetje lijken op de Berliner versie!

waldorf-astoria-berlin

Donderdagochtend ontbeten we met alle Travelnext-bloggers en Bettina van het verkeersbureau van Curacao, bij Grosz, een prachtig restaurant in Jugendstil stijl. Na een uitgebreid en vitaal ontbijt gingen we met Uber auto’s weer naar het beursterrein. Daar had ik een paar afspraken en kwam ik internationale travelbloggers Ana en Sonia tegen. ’s Avonds aten we bij Pret a Diner, daarover schrijf ik morgen een uitgebreid report. Vrijdagochtend was de laatste ochtend met afspraken en daarna vertrok ik alweer richting vliegveld. Na een snelle lunch in de AirFrance lounge, de laatste luchtkussen uitdelen aan Sonia en een uur vertraging stond ik weer op Nederlandse bodem. Time flies when your having fun! Berlijn is zo’n fijne stad, de laatste dag lukte het me zelfs om in het Duits uit te leggen wat ik met SabineDeWitte.nl doe, het was dan ook erg leuk om daar complimenten over te krijgen. West-Berlijn heeft als je goed zoekt absoluut leuke dingen, maar niet de open mensen, geen open/gratis WiFi en voor mij gewoon niet het Berlijn gevoel. Dit tripje zag ik zelfs de Fernsehturm niet, een rare gewaarwording! In juli vertrek ik voor minimaal een week naar Berlijn, misschien blijf ik dan zelfs langer plakken. Ik heb er nu al zin, Berlin, auf Wiedersehen!

Deze bloggerskit kreeg ik van Movenpick hotels, slim!

Deze bloggerskit kreeg ik van Movenpick hotels, slim!

Met Bettina

Met Bettina

De stand van Design Hotels was 1 van de mooiste!

De stand van Design Hotels was 1 van de mooiste!

Met Sonia, Ana en de pr-dame van het Movenpick

Met Sonia, Ana en de pr-dame van het Movenpick

Pret a diner Berlijn

Sonia, Ana en ik

Sonia, Ana en ik

tot snel berlijn!

not all who wander are lost

Sabine de Witte