Travel

Maandoverzicht mei

mei maandoverzicht

De maand mei is de maand waarin de zomer zich in Nederland liet zien, er door team YourAmbassadrice volop gereisd werd, Manon een geweldig benefietdiner organiseerde en ik mijn droom in handen kreeg. Kijk mee naar de absolute hoogtepunten van team Your Ambassadrice!

Mei hoogtepunten van Sabine

Mei stond weer bol van de bijzondere avonturen en mooie herinneringen. Een paar flashbacks:

Another little living room restaurant specialized smoked meat

A post shared by Sabine De Witte (@sabinedewitte) on


Vlees ik het liefst als ik weet dat het een goed leven heeft gehad en goed is bereid. Pendergast stelde dan ook niet teleur. Een bijzondere locatie, vintage interieur en vlees waar ik nog over droom.

Throw back Thursday – a little busy these days, but here's a cute giraffe in Artis to entertain y'all.

A post shared by Sabine De Witte (@sabinedewitte) on


Artis in oorlogstijd, nooit geweten dat Artis daadwerkelijk levens heeft gered. Mensen schuilden in de dierenverblijven en deden hun uiterste best om het bevolkingsregister te vernietigen in de hoop om andere Joden te sparen. Ik verblijf regelmatig in de joodse buurt en heb er al heel veel over gelezen, met iedere keer weer kippenvel en afschuw bij de verhalen. En veel bewondering voor mensen in het verzet.

Lege flessen weggooien? Nee joh, prachtig aandenken en prima vaas, zo'n @ruinart fles ???

A post shared by Your Ambassadrice (@yourambassadrice) on


Een souvenir als aandenken aan een leuk weekend.


Ik vertrok naar Kroatië, voor een paar dagen in het Park Plaza Histeria in Pula. De weken ervoor was ik gigantisch druk en het koste me 3 vluchten om er te komen. Je raad het misschien al: ik werd er ziek. Maar dan wel in het zonnetje bij het zwembad en aan zee, met series en boeken. Enige voordeel: zo kun je een hotel wel perfect reviewen! De ochtend voor ik terug vloog op karakter het prachtige stadje nog even in gegaan en dat bleek een leuke preview voor Rome, waar ik volgende week heen ga. Alle ParkPlaza reviews komen in juli online.


Van Kroatië via Amsterdam naar Wenen, waar ik de nieuwe collectie presentatie van Neubau Eyewear bijwoonde. Dit keer samen met mijn buurmeisje Karien Anne, erg leuk om eens samen op pad te gaan.


Veel tijd om bij te komen van m’n tripjes was er niet, de volgende dag modereerde ik een panel op The Next Web conference over ondernemerschap en werknemer zijn. Super leuk om te doen en hoe vaker je op een podium zit of staat, hoe leuker. ’s Avonds was er bij Zoku een speakers dinner waarbij Boris van TNW en Hans van Zoku achter de pannen stonden (met een beetje hulp). Super tof gedaan.

When your little brother celebrates his love fairytale at a castle

A post shared by Sabine De Witte (@sabinedewitte) on


Ik maakte dit jaar niet beide conferentie dagen mee, want mijn broertje trouwde. Een kleine ceremonie op deze prachtige locatie.


Daarna gewoon even thuis, niets doen en bijkomen van alle indrukken. Oh wacht: balkonsessies, pizza bij La Lotta op de Weesperzijde (WAAROM was ik daar nog niet eerder geweest) en katten knuffelen in goed gezelschap. Onbetaalbaar.


Samen met de dames van het Cherry LAB team proefden we het nieuwe menu van The Lobby Nesplein, mijn favoriete restaurant in Amsterdam. Alle gerechten waren stuk voor stuk bijzonder en lekker, maar de gin infused zalm en de disrupted cheese cake spanden wel echt de kroon. Na een uitgebreide lunch trakteerde ik mezelf op een vrije middag hangen in de zon met de man, heerlijk!


Veel eerder dan verwacht stond ik eind mei ineens met de Monocle Travel Guide Amsterdam in handen. Mensen die mij al langer kennen weten dat dit mijn absolute droom was op het gebied van reizen, schrijven en goede plekken selecteren. Zo trots!


Op een tropische avond toog ik naar het theater voor de voorstelling Iemand Anders van Micha Wertheim en het was briljant. Ik kan er niet teveel over zeggen want dan geef ik spoilers, maar denk robots en cabaret met een twist. Zoekplaatje: ik sta op deze foto.


Ik kreeg m’n nieuwe fiets en samen zochten we het Amsterdamse avontuur op. Fietsen langs de Amstel, langs de grachten, het maakt niet uit waar, ik vind het heerlijk!


Het was ook de maand van asperges en pioenrozen, van beide kan ik geen genoeg krijgen! Ook kon ik eindelijk eten bij De Kas van m’n wishlist strepen, dankzij een event over de Seychellen. Klinkt als een geweldige combinatie toch?

Kom maar snel kijken hoe ons terras geworden is! Morgen 27 graden heerlijkheid in onze voortuin.

A post shared by Eetcafé Wijmpje Beukers (@wijmpjebeukers) on


Wijmpje Beukers op een zwoele zomeravond in fijn gezelschap. Dat was een fijne afsluiter van mei kan ik je vertellen. Heerlijke gesprekken, goede wijn en fijne borrelhappen, dan moet je echt moeite doen om me van tafel te krijgen. Zullen we alleen maar zulke avonden doen vanaf nu please?

Hoogtepunten van Manon in mei

Voor mij begon de maand met een absoluut bucket list restaurant bezoek, eten bij Bord’eau in het L’Europe hotel in Amsterdam. Alle verwachtingen werden waargemaakt en overtroffen. Uiteraard kon een foto van het in mijn ogen meest Instagram-waardige dessert niet ontbreken.

Verder mochten Sabine en ik met de boot naar het vernieuwde Strand Zuid naast de RAI. Samenvallend met een van de eerste mooie, zomerse dagen een waar feest. Het is zo prachtig geworden! Een nieuwe favoriete zomerhotspot is er bij mij zeker bij gekomen.

Knappe vriendin Sella Molenaar maakte voor mij een customized jasje met een van haar illustraties er op geschilderd. Een draagbaar stuk kunst waar ik hartstikke trots op ben!

Met zon komen de terrassen weer te voorschijn en daarmee ook de buitenborrels. Een daarvan was de opening van het terras van Mr. Porter in het W hotel. Ook al was er een beetje regen, wel altijd fijn om met zo een leuke club vrouwen op stap te zijn.

Ook in mei mocht ik op reis, Barcelona deze keer! Samen met een goede vriendin naar de Formule 1 van Barcelona om hard te juichen voor Max die er vervolgens na 3 bochten uit lag. Dat mocht de pret niet drukken, het blijft bijzonder om een race mee te maken.

En wat blijft Barcelona een prachtige stad. De sfeer, het strand en natuurlijk de prachtige architectuur van Gaudi. Verveelt nooit!

Ook altijd fijn; een tasting. In mei maakte ik kennis met Don Q rum. En ondanks dat ik dacht geen rumdrinker te zijn werd het tegendeel bewezen. Dit is gewoon lekker!

Ik heb een diepe liefde voor rooftop bars. Waar ik ook ter wereld naar toe reis, het eerste dat ik zoek is een restaurant of bar met een view. Dat Amsterdam van grote hoogte ook hartstikke mooi is bewijst deze foto vanaf het W terras. Wat woon ik toch in een mooie stad!

Ok here we go, the biggest thank you I could possible share; Thank you @wout.tv for being the so awesome that you just gave me your whole damn restaurant! Thank you @mosselengin for having the best crew, vibe, patio and food a girl could ask for! Thanks @bobbysdrygin for the booze, thanks @rutte_distillery_nl and @codorniuglobal and @gebrouwendoorvrouwen for even more amazing booze!! Thank you dear @theglorifiedjanitor & @thegirlthatbakeswithbooze for having the best shaking skills and all the love! Thank you @obrigado_europe @lorealnl @gin_mayo @gebrouwendoorvrouwen @thekindreds @tyrrellscrisps @propercorn @luvsum_ @rudehealthnl for an AWESOME goodie bag !!!! Thank you @rikgroenland for not only being such an amazing friend but also my hero photographer, ? Thank you @prcdelepper for your help. Thanks @elianeroest for matching me with @fightcancernl and to all my friends, colleagues and the rest of you: I GOT SO MUCH LOVE TO GIVE TO YOU!!!!! You've made my night one of the most special nights ever. I would not be here without you all. Thank you from the bottom of my heart, I feel so so special to have you all in my life. ? – – – #diner #fundraiser #fightcancer #raisemoney #friends #perfectnight #amsterdam #amsterdamfood #amsterdamhotspot #foodfest #foodandliquor #gin #gintonic #cocktails #oysters #seafood #nevernoteating #foodies ALL ?: @rikgroenland

A post shared by manonvb (@manonvb) on

Maar het absoluut grootste en vooral meest bijzondere moment was afgelopen maandag 29 mei. De dag van mijn eigen fundraiser diner bij Mossel & Gin. Eerder dit jaar mocht ik als ambassadeur van Fight cancer al een #lovelifediner organiseren bij SNKBR en in navolging daarvan vroegen de mannen van Mossel & Gin of ik op hun normaalgesproken vrije dag het gehele restaurant wilde overnemen. Wat een geweldig aanbod! Met hulp van heel veel sponsoren hebben we een diner georganiseerd zoals uit een boekje. Lange tafels met onbeperkte wijn, gin van Bobby’s en Rutte en bier van Gebrouwen door Vrouwen en overheerlijke vis voor een weeshuis. Wat was het veel en heerlijk!!! En allemaal belangeloos aangeboden.
Uiteindelijk is de teller op €2500,- uitgekomen wat natuurlijk een geweldig bedrag is voor Fight cancer en de onderzoeken die zij ondersteunen.
Mocht je ook willen doneren, dat kan nog steeds!

Dit smaakte naar meer en de eerste plannen voor een vervolg zijn al in de maak, to be continued….

Mei hoogtepunten van de redactie


Rik scoorde een plaatsing in print met een prachtige foto van de heren van Ginneo in Gentleman’s Watch.

Het #dfdsfoodies tripje zit er op, @hierisiris_ is weer op het vaste land. Thanks @dfdsnederland ❤️ #dfdsnederland

A post shared by Your Ambassadrice (@yourambassadrice) on


Iris ging vlak voor de scriptiestress toesloeg op nieuw te proberen sandalen met DFDS naar Newcastle en is as we speak al haar belevenissen op papier aan het zetten. To be continued.


En Gili sliep in een heerlijk boutique hotel in Tel Aviv, om vlak erna naar Valencia te vertrekken. Kan slechter!

Het mag van ons iedere maand wel mei zijn!

Sabine de Witte