Travel

Magazine monster

Tijdschriften verslaving
Naast nagellak, Apple en schrijven heb ik nog een grote verslaving. Ik verslind tijdschriften. Als waar magazine monster koop ik me een breuk aan de laatste edities van de Monocle, The Gentlewoman en ‘vakbladen’ Wired & Bright. Voor het wekelijkse uurtje ‘gedachten op 0’ bestaat de Grazia en bij iedere editie van de Glamour vraag ik me af waarom ik daar ook alweer een abonnement op heb. Voor de plaatjes…

Inspiratie
Tijdschriften verslinden doe ik niet alleen voor de lol. Ze zijn vaak een inspiratiebron. Voor nieuwe artikelen en blogs, voor reisplannen en het ontdekken van nieuwe plekken in Barcelona (daarom koop ik in Spanje ook altijd een lekker pakket tijdschriften, ze zijn daar veel goedkoper en daar staan meer lokale dingen in). Die nieuwe plekken ontdek ik dan weer voor A Continuous Report of andere reisgerelateerde websites. Steeds meer ontdek ik dat ik een reizende reporter ben, wat ik afwissel met het schrijven van teksten voor online doelen.

Mais oui, Paris
Hoeveel inspiratie ik ook uit de magazines of reizen haal, de meeste inspiratie haal ik uit een paar dagen Parijs. Om redenen die ik niet kan beschrijven, leef ik daar helemaal op, bruisen de mooiste plannen en bedenk ik er nieuwe ideeën. Parijs voelt een beetje als thuiskomen. Hoe druk het op Gare du Nord ook is, als ik daar sta kom ik helemaal tot rust. Mijn laatste shot Parijs is alweer even geleden, vorig jaar juli. Hoewel het al vaker gepland stond, kwam het er door omstandigheden maar niet van. Maar zaterdag mag ik weer. Twee volle dagen Parijs, de weersvoorspellingen zijn fantastisch, ik mag me tegoed doen aan 1 macaron per dag. Ik kan niet wachten.

Paris magazine
Helaas heb ik nog geen magazine over Parijs ontdekt. Wat me meteen op ideeën brengt natuurlijk 🙂 Een magazine over Parijs, in de stijl van Monocle en The Gentlewoman, dat zou een geweldige combinatie zijn voor de tijden dat ik niet naar Parijs kan maar wel even de sfeer wil proeven.

Reistips van reporter Sab
Vaak krijg ik de vraag of ik tips heb voor Barcelona, Parijs of Berlijn. Inmiddels heb ik een redelijk standaard e-mail voor die steden, als mensen vragen om tekst. Voor andere steden grijp ik terug op mijn Foursquare history en in mijn mailbox zitten nog honderden tips van steden waar ik nog naar toe moet. Het lijkt wel alsof ineens iedereen naar Barcelona of Parijs gaat de komende tijd, zo vaak heb ik de mailtjes al uitgestuurd. Daarom ga ik hier, op mijn website, een aantal aparte pagina’s aanmaken waar alle tips per stad terug te vinden zijn. Met linkjes voor hotels, must-sees en andere tips. Zo haal je het meeste uit de steden, zonder de uber toeristische attracties mee te pakken. In ruil daarvoor hoop ik ook af en toe tips te krijgen, over steden waar ik geweest ben of nog heen moet. Na Parijs, volgt Barcelona, instructietripje Madrid, op bezoek in Stockholm, San Francisco/NYC en in juni een weekje vakantie in Ibiza. Kom maar door met die tips. Een origineel magazine is ook goed… 😉

Adele covers The Gentlewoman

Sabine de Witte