amsterdam

Mais oui, Koninginnedag in Paris

Terwijl alle feestjes tijdens Koninginnedag inmiddels zijn uitverkocht, de meeste hotels volgeboekt en de stad oefent er lustig op los. Geen gewone Koninginnedag maar Kroningsdag. Een historisch moment, waar zelfs vrienden uit Parijs voor overkomen naar Amsterdam. Wat ga jij doen?

Oranje boven in Parijs

Jarenlang stond ik zowel tijdens Koninginnenacht als overdag in compleet oranje foute outfit te feesten. De laatste jaren sla ik het feest over. Sinds die gekke bacterie kan ik slecht tegen massa’s mensen, harde muziek, drukte etc. Saai als ik ben sla ik dus de festivals en grote feesten over. De laatste keer dat ik het in Amsterdam vierde, zat ik op een wiebelige boot kou te kleumen. Ik besloot toen om in het vervolg aan het feestgedruis te ontsnappen en naar het buitenland te vertrekken. Dit jaar kreeg ik de wederhelft van the travelling twoniet mee, nadat hij hoorde dat Parijse vrienden juist naar Amsterdam komen. Terwijl hij zich mengt in het feestgedruis, pak ik de trein naar mijn geliefde stad Parijs. Lekker rondslenteren, mijn laarzen ophalen, eten met vrienden die nog wel in Parijs zijn, boekje lezen in Jardin des Tuilieres en een nieuwe wijk ontdekken. Speciaal voor Queen B zal ik wel wat oranje details dragen en spiek ik af en toe wel op nu.nl om te kijken of alles goed gaat in Amsterdam.

sabine oranje

Fred Hotel

Deze keer slaap ik in het Fred Hotel in het 14e arrondissement. Een nieuw hotel tussen Montmartre en Porte de Versailles in. Vlakbij de metro halte en de Tour de Montparnasse. Het hotel is ingericht door Jean Luc Bras met een modern en strak interieur en veel kunst. Voor het ontbijt worden producten van winkeliers uit de omgeving gebruikt. Ik ben erg benieuwd, omdat ik deze upcoming buurt absoluut niet ken.

Nu ik eindelijk een goede uitvlucht heb gevonden, heb ik ineens zin in Koninginnedag 🙂 Woensdag 1 mei kom ik weer terug, vanwege de Dag van de Arbeid is er toch weinig te beleven!

Sabine de Witte