Instagram

 • Sundowners op safari zijn zó mooi! De giraffen waren helaas camera shy maar zonder telefoon om ze vast te leggen net zo mooi 🦒😍
 • De Keniase kustlijn is een plaatje, helemaal vanuit Diani White House - een parel die je tegenkomt op Airbnb. Aan het strand, op loopafstand van shops. Diani is een lange strip van hotels, resorts, restaurants en kraampjes met Maasai koopwaar. De stranden zijn hagelwit, het water different shades of blue en de apen hondsbrutaal. Paradijsje hoor! .
#kenia #kenya #dianibeach #dianiwhitehouse #airbnb #airbnbparel #afrika #nevernottraveling #bestbeachesoftheworld #whitebeach #luxurytravel #luxurylifestyle
 • Ga je naar de Algarve en wil je iets bijzonders doen? Restaurant Caniço is gebouwd in de rotsen, gespecialiseerd in lokale vis en trakteert je op Cousteau-achtige filmpjes geprojecteerd op de rots. Je kunt er terecht voor lunch en diner, echt een aanrader! .
#portugal #algarve #rockrestaurant #canicorestaurante #michelinguide #local #fishrestaurant #luxurylifestyle #luxurytravel
 • Kleurrijk Lagos - en eind oktober is het nog heerlijk in de Portugese Algarve 💚
 • Het is nog goed toeven in de Portugese Algarve en wat is het er prachtig met alle krijtrotsen, grotten en blauwe water. Wat is jouw favoriete herfstvakantie zonbestemming?
.
#portugal #algarve #benagil #caves #praia #portugesekust #herfstvakantie
 • Throwback Thursday naar een van de meest romantische plekjes van Annecy 🖤
 • Precies 4 jaar geleden reisde Sabine af naar Iran, een reis die haar leerde meer ruimte te maken voor verveling en spontaniteit, je nog meer open stellen voor het onbekende en de mensen die daardoor op je pad komen en dat van de vooroordelen niets klopte. Een van de mooiste reizen ooit. En ja, ook daar genoeg hippe zaken en je kunt je ook gewoon optutten met een andere hoofddoek.
.
4 Years ago Sabine traveled through Iran and it was such an enriching trip, teaching about loyalty, hospitality and prejudices. 
#iran #haftkhan #shiraz #travel #nevernottraveling #forevercurious
 • Als je nog niet helemaal overtuigd was van de schoonheid van het meer van Annecy 💙
 • Een abdij omgetoverd tot hotel, spa, restaurant, brasserie én wedding location aan met meer van Annecy. Hier is het echt leven als God(in) in Frankrijk @abbayedetalloires
.
#savoiemontblanc #talloires #abbaye #lacdannecy #meervanannecy #annecy #frankrijk #luxurylifestyle #luxurytravel #upgradeyourstyle
 • Annecy is zo mooi, zelfs als de zon even niet schijnt en het water even niet turquoise blauw op de foto wil. Instagrammable plaatjes, een geweldige kaasjuwelier, zelfs street art. Oui, c’est nice in Annecy 👌🏻
 • Als je zelf over Lac d’Annecy uitkijkt snap je wel waarom Cezanne het zo mooi vond om te schilderen en het Lac Blue noemde. Het is het schoonste en helderste water van Europa en je blijft maar ‘oh’ en ‘ah’ roepen bij alle schilderachtige plaatjes.
.
#savoiemontblanc #talloires #lacdannecy #cezanne #checkinpr #frankrijk #luxurytravel #laclife #annecy #lacdannecy #abbayedetalloires #windowview #pictureperfect

Follow Me!

Travel

Marlies op groen: Voedselverspilling voorkomen

07/09/2017
Voedselverspilling
Reading Time: 3 minutes

Ik sta wekelijks te pruillippen bij het vleesschap van de Albert Heijn. Niet overdreven. Minstens een keer per week. Niet omdat ik vanuit mijn pescotarische overwegingen rouw over de gesneuveld diertjes, wel om de hoeveelheid die daarvan de afvalbak wacht. ‘35% korting. Weggooien is zonde.’*

*Maaaaar… dat gaan we wel doen als jij dit kipje/varkentje/koetje niet koopt.

Ik zou ze er bijna zelf van opeten om de dieren van de verspilling te redden.

En zo waan ik me voedselredder in de AH. Ik red vis en groentes van de vuilnisbak door zoveel mogelijk slachtoffers van de kortingssticker te combineren. Met succes, want met deze rode draad komt direct wat kookinspiratie. Wat staat er vanavond op het menu? Weer een 35%-kortingsmaaltje.

4 manieren om voedselverspilling te voorkomen

Eén derde van het voedsel wordt verspild. Dat is wereldwijd zo’n 1,3 miljard ton per jaar! Deze voedselverspilling voorkomen is niet alleen maar verlepte sla en droog brood wegwerken. Red restjes en dineer met een bordje (on)verspild voedsel.

1. Heb schijt aan houdbaarheid

Disclaimer: ik raad het niet aan een pak melk dat de houdbaarheidsdatum 18 dagen voorbij is achterover te klokken. Maar ga wel eens wat nonchalanter om met een houdbaarheidsdatum. Vertrouw je eigen (gezonde) verstand, ruik en kijk. Houd vooral in gedachten dat ‘te gebruiken tot’ iets anders is dan ‘ten minste houdbaar tot’. De eerste vind je op bederfelijke producten als vlees en vis. Het is de uiterlijke datum waarop je het product nog veilig kunt gebruiken. Maar als je het bereidt kan dat zalmmootje best nog een dag of wat door. ‘Ten minste houdbaar tot’ geeft aan tot wanneer de kwaliteit van het product te garanderen is. Daarna verliest hij waarschijnlijk iets aan smaak of kleur. Mieter niet alles wat de THT-datum voorbij is dus direct weg. De kans is groot dat er nog niets met je ingrediënt aan de hand is.

(Duik sowieso eens in het hoe-en-wat van je supermarkt. Vrij Nederland (€) schreef een tijd geleden een artikel over welke super een supersuper is voor mens en milieu.)

2. Kies kromme komkommers

Wordt ons afgeleerd om mensen op hun uiterlijk te beoordelen, gebeurt dat elke dag bij paprika’s, wortels en tomaten. Zo’n 5 tot 10% van al ’t groente en fruit wordt verspild vanwege hun uiterlijk. Kromkommer maakt van al die groentes soep. Vooral de bietensoep is een persoonlijke favoriet. Sta je liever zelf in de keuken, dan grijp je naar de zakken Buitenbeentjes. Deze kromme paprika’s, kleine appels en mini aardbeien voldoen dan misschien niet aan de schoonheidsstandaarden, ze smaken er niet minder om.

3. ResQ een restje

Thuis heb je zelf in de hand welke restjes je redt van de prullenbak. Oud brood wordt een crouton/broodpudding/toast, overgebleven groentes verdwijnen in een omelet/curry. Via ResQ red je ook restaurantrestjes. Gerechten die aan het eind van de dag overblijven worden via deze app aangeboden. Je kiest het restje naar keuze en haalt het gerecht op. Jij een restaurantwaardig gerecht op het menu, de prullenbak minder inhoud. ResQ is op het moment actief in Amsterdam, Utrecht en Groningen, maar het aanbod wordt groter en groter.

My idea of heaven ? #resqclub #kuwano #? #sushilover #heavenlyfood #silmänruokaa

A post shared by ResQ Club (@resqclub) on

4. Weet waar je eet (en drinkt)

Dus. Leuk. Thuis heb je al flink wat eten van de prullenbak gered. Check. Maar dan loert die date en waag je je als wereldverbeterend type buiten de deur. Ook daar valt voedselverspilling te voorkomen. Zo zet restaurant Instock voedselverspilling letterlijk op de kaart. Het restaurant haalt onverkochte producten en ingrediënten met een schoonheidsfoutje op bij de AH en andere producenten. Daar maken de chefs iedere dag een ander menu van. Je vindt Instock al in Amsterdam, Den Haag en Utrecht.

Bar-date? Vesper in Amsterdam maakt closed loop cocktails. Hierbij wordt ieder deel van de ingrediënten opgebruikt. Uitgeperste limoenen keren terug als garnering of verdwijnen in een huisgemaakt siroop. De bar recyclet zelfs restanten van horecazaken uit de buurt. Oude theebladeren van koffie- en theebar Toki verschijnen in een Old Fashioned en koffiedik wordt een koffielikeur. Ook bij Bluespoon Bar in hotel Andaz Amsterdam Prinsengracht verdwijnt het met het grootste gemak niet in de afvalbak. De bladeren, het sap en de overgebleven schillen van citrusvruchten, overrijp fruit en de overgebleven kruiden worden gebruikt om limonades (voor in de cocktails) te maken.

Hoe eet jij de wereld beter?

Marlies Bax

Als voormalig modemeisje volgde Marlies haar innerlijke foodie om als The Storyteller van Typhoon Hospitality over de "in haar bescheiden mening" lekkerste merken van ons aardbolletje te gaan schrijven.
Marlies Bax

Instagram

 • Saw my wallpaper in action 🐆
Safari life completed ☑️
Photo magic shot @byliselore and her new Sony gadgets
.
#safari #maasaimara #kenya #leopardloar #leopardroar #wallpaper #photography #bushlife #wildlife #nationalgeographic #natgeoirl #africamcflashtours #luxurytravel #luxurylifestyle
 • Sundowners with wine in the wild ✔️
Not in the picture: the 🦒 who didn’t want to model 📷 @byliselore .
#safari #bushlife #sundowner #kenya #wineinthewild #luxurytravel #africa
 • Me running into the sea. Wow, what an incredible coast, white sandy beaches, clear blue water. Stayed at one of the nicest Airbnb’s ever, with the best care of John and his friends. All fueled up for the bush life, starting tomorrow! .
#kenia #kenya #dianibeach #airbnb #airbnbpearl #hiddengem #luxurytravel #sustainabletravel #whitebeach #beachlife #africa #beautifulworld #travel #experience #coastline
 • Out of Office 🧳
From family holiday in Portugal to adventure and hugging a close friend in Kenya. Final packing, work etc. before stepping on the plane tomorrow. Excited much! 
Drone footage by @herendelsewhere 💙
.
#outofoffice #travelbug #nevernottravelling #reunite #kenya #bushlife #safari #beach
 • If life gives you lemons 🍋 squirt someone in the eye! Happy Sunday!
.
#algarve #Portugal #casacaravela #lemontree #makeyourownquotes #makelemonade #garden #luz #faro
 • Is it weekend yet? 
And this pretty much sums up last week in Portugal: relaxing with a permanent smile on my face. Slept for days, read books, took naps on the beach, by the pool and in the hammock.
#portugal #holiday #hammocktime #autumnbreak #nevernottraveling #zenbine #selfcare #unwind #dogoodseebetter #neubaueyewear
 • The house in the middle was our home in Portugal last week. Incredibly thankful for the family holiday, spending time together, making memories 💙🙏🏻 Drone capture by @herendelsewhere @herrehuberts and @elisedewitte. Oh and we fully paid, nospon, but a very sincere shout out to Sascha from @surfeninportugal.nl who arranged the incredible house, transport etc. .
#portugal #praiadaluz #lagos #faro #familyholiday #autumnbreak #villa #luxurytravel #surfeninportugal #dronefootage #herendelsewhere #thankful #throwback #tbt #throwbackthursday #travelmemory
 • Geeky gadget loving @ninaphilomene and @sabinedewitte show how easy it is to install the Philips Hue Play HDMI Sync box #philipshue #review #hdmi #howto #install #techgirls #sabcollab
 • The pretty lights at Luz 💛
 • Picture perfect .
#portugal #praiadaluz #luz #algarve #lagos #familyvacation #villa #pictureperfect #holiday #painting #white #whitehouses #upgradeyourstyle #mediterraneanhouse #luxurytravel
 • Amsterdam skyline = home 💙 📸@dishtales

Follow Me!