Travel

(M)eat marathon

De grap van de eeuw. Na puberaal ‘ik eet geen vlees meer’ gedrag, bleef ik nooit een grote vleeseter. Tot ik dankzij mijn tripjes buitenland ontdekte wat echt vlees is. Bloedende, sappige entrecote, mooie biefstuk of een ander lapje mals vlees. Vorige week in Barcelona leek een heuse ‘meatathon’. ’s Middags entrecote bij de lunch en voor zover mogelijk bij het diner een nog grotere lap vlees. Wat een heerlijkheid. En wat een gemis nu weer in Nederland, want ik heb nog geen plek ontdekt waar de lappen vlees zo goed smaken als in Spanje.

Zelf maken is ook geen optie, want voor het geld waar je in Spanje een uitgebreid 3 gangen lunch of diner inclusief fantastisch vlees krijgt, is geen fatsoenlijk stuk vlees hier te vinden. Blijft nog 2 1/2 week afkicken dus, voor het volgende Spanje tripje. Tot die tijd vermaak ik jullie graag met mijn favoriete hotspots in Barcelona, en mijn recente ontdekking in Amsterdam.

SomorRostro
Dit restaurant sla ik bij geen enkel bezoek aan Barcelona over. Onder begeleiding van @martijnbeijk kwam ik daar voor het eerst en @marjolein is iedere keer zwaar jaloers als ik er heen ga, dit is een geweldige verborgen schat. In Barceloneta, de bruisende wijk bij de haven en het uitgaanshart, verstopt achter de grote straten, zit dit kleine restaurant SomorRostro. Reserveren is altijd een must, tenzij je op Hollandse tijden wilt eten. Dan zijn ze gewoon nog dicht 🙂 Wat je hier kan verwachten? Spaanse fusion. Of te wel, redelijk typisch Spaanse gerechten met een twist. Al hoeft het niet eens altijd Spaans te zijn. Ze schaffen aan wat er vers te krijgen is en dat zetten ze op hun dagelijks wisselende menu. Eerder at ik hier de lekkerste garnalen ooit, vorige week kreeg ik er kangoeroe voorgeschoteld. Vanwege mijn dieet mocht ik geen vis en de lam was uitverkocht. Niet teveel nadenken over Skippy en gewoon eten. Het smaakte naar supermals kalf, maar met een iets stevigere structuur. Ook voor de wijnen kun je hier goed terecht. Ze hebben bijzondere Spaanse wijnen, maar ook andere wijnlanden komen aan bod. Geef de bediening wat vrijheid, ze weten wat ze je voorzetten, en geniet hier een betaalbaar, tongstrelend maal.

Cornelia & Co
Tijdens mijn bezoek aan Andorra werd ik er al helemaal mee lekker gemaakt. In het Vueling blaadje, in alle ‘hippe’ Spaanse bladen, Cornelia & Co was een nieuwe aanwinst op culinair gebied in bruisend Barcelona. Daar moest ik heen. Al onder de indruk van het interieur op de vele foto’s, stond ik stamelend voor de deur. Wow… so far hadden ze gelijk. Alles wat ze op de kaart hebben staan, kan je ook kopen voor thuis. Verse producten, maar ook design verantwoorde blikjes, potjes en flesjes die niet alleen lekker zijn, maar ook nog leuk staan op de keukenkast. Wat het eten betreft; ik gaf de keuken opdracht als voorgerecht de lekkerste tapas te serveren die ze hadden. Missie 1 was gelukt, met gefrituurde Spaanse kaas (leek op mozarella, maar was het absoluut niet), verse worst en gefrituurde ansjovis. Als hoofdgerecht was de opdracht vlees. En wat voor vlees. Biefstuk met Parmezaanse kaas en rucola. Geen poespas, heel puur. Het was de lekkerste biefstuk die ik tot nu toe heb gegeten. Helaas stond er op de menukaart geen dessert wat dieet proof was, dus dat moest ik overslaan. Wat geen moeite was, want die heerlijke vleessmaak wilde ik niet al verpesten.

Lion Noir
Niet alleen in Barcelona hou ik van lekker eten, ook in Amsterdam bezoek ik graag nieuwe restaurants voor culinaire verwennerij, vaak in combinatie met zakelijke afspraken. Een van de nieuwe ontdekkingen is Lion Noir in de Reguliersdwarsstraat. Niet alleen de naam, ook het interieur en de kaart doen heel Parijs aan. Geweldig voor een Parijs-fan zoals ik. Ik heb er alleen nog geluncht, heerlijk voor de open haard en genoten van een heerlijke paté (de eerste keer iets te koud geserveerd, tweede keer was top) en een goede pompoensoep. Geen weeïge brei, maar precies op smaak. Ook voor cocktails moet het een super locatie zijn, maar dat heb ik, net als het diner, zelf nog niet geprobeerd.
Ben je in Amsterdam dus op zoek naar een fancy locatie voor een lekkere lunch of diner volgens Franse kaart? Dan is Lion Noir een must go.

Eet smakelijk! 🙂

Sabine de Witte