Home sweet home

Mediterraans design

Misschien door de typische Franse inrichting, de vervallen huizen en het mooie weer. Maar ik had nooit gedacht dat design uit Mediterraanse landen zou komen. Die zitten immers vooral buiten, waarom zou je de binnenkant op pimpen?

In Parijs werd ik verrast door de collecties van Le Printemps en andere woonwinkels, vergaapte ik me aan design in het Centre Pompidou en bewonderde ik de prachtigste locaties, keek m’n ogen uit voor de mooiste etalages en gluurde waar mogelijk de typisch Franse/Parijse woningen binnen. Ik verbleef in de typische wijk Montmartre en voelde me even een echte parisienne.

Een week later vloog ik naar Spanje en vergaapte me aan de design hotels, prachtig ingerichte villa’s met uitzicht op zee en stond te kwijlen boven de Spaanse woonbladen. Nooit geweten dat de mediterraanse landen daar ook zo goed in waren, ik was altijd in de veronderstelling dat alleen landen waar je altijd binnen moet blijven vanwege het koude weer veel aandacht aan hun interieur besteedden. Fout vooroordeel dus.

Kijk en huiver naar de Spaanse Elle Deco en de Nuevo Estilo (ben er nog niet uit op welk Nederlands woonblad dat lijkt, maar het formaat blad is ideaal, jammer dat de Glamour Living niet meer is). Grootste verschil met de Nederlandse bladen: Kleur! Geen grijstinten met op 2 plekken kleur, maar vrolijke en opvallende meubelen, accessoires en gekleurde muren. Ik word er helemaal happy van!

En wat ik mijn mede-Paris aanbidders niet wil onthouden: LittleBrownPen maakt de geweldigste Parijs-foto’s en na het zien ervan moet je je inhouden om niet meteen een ticket te boeken!

Sabine de Witte