design Home sweet home

Merci

Conceptstores zijn het helemaal. Maar ik was er tot voor kort nog nooit geweest. Zelfs de Friday Next, gewoon in Amsterdam, staat al tijden hoog op mijn bezoeklijst. Ik vergeet het steeds en denk er pas aan als ik er langs fiets. Toch eens een afspraak daar plannen!

Tot ik afgelopen dagen in Parijs was. Colette moest er aan geloven, maar ook de nieuwe Merci. Colette was gaaf, maar Merci sloeg alles. Stel je een combinatie van VT Wonen, 101 woonideeën en alle woonbladen die er een beetje toe doen voor, maar dan nog mooier.
Het pand op zich is al geweldig. Uit 1840, met een binnenplaats en geweldige poort. Als je door de poort komt is het eerste wat de aandacht trekt de knalrode oude Fiat 500, in geweldige conditie. Vervolgens loop je de shop binnen.

Drie etages om je ogen uit te kijken. Beneden alles voor het buitenleven, je veranda en kids. Daarboven de mode, met nog onbekende designers die de prachtigste tassen en kleding hebben ontworpen. Daar weer boven was helemaal walhalla; designmeubelen op een zolder met veel licht en witte balken. Ongeveer mijn droom qua woonruimte. Ruim een uur heb ik me er vergaapt, om me vervolgens naar het ‘Old Book Café’ te begeven. De hele ruimte staat vol met boeken die te koop, of tijdens je verblijf, te leen zijn. Alle talen, categorieën en prachtige klassiekers. Vast een foutje dat Mein Kampf er tussen stond…

De mensen die er werken hebben allemaal een artistieke achtergrond. De een schrijft, de ander schildert, weer een ander heeft een kledingstuk boven liggen. Ze zijn vriendelijk, geïnteresseerd en het werd erg gewaardeerd dat ik in het verre Amsterdam aandacht aan hun winkel zou geven.

Ga je op korte termijn naar Parijs? Zet dit boven aan je lijstje als je van mooie spullen en composities houdt! Dit mag je niet missen!

Merci-Merci.com, de hipste conceptstore van Parijs

Er staan nog wat foto’s van de Merci store op mijn Flickr account, zie linksonder 🙂

Sabine de Witte