editorial

Editorial: van Messy & Stressy naar Zenbine

Joehoe, een nieuwe maand en het voorjaar in aantocht. Maart is altijd één van mijn favoriete maanden. Iedereen klaart weer op, de dagen zijn langer, mooier en zonniger. Onder een dekentje en een heater is het vaak prima vertoeven in de voorjaarszon. Ik kan zo vrolijk worden van fietsen langs de grachten, een wijntje op zondag in de zon of een wandeling in het park! Ook een klein geluk: de timer voor mijn Philips Hue steeds verstellen. Iedere week kunnen ze weer 10 minuten later aan, zo fijn! Nog even en het is gewoon weer licht buiten als je opstaat! Dat hel

Van Messy & Stressy naar Zenbine

Voor mij staat maart in het teken van opruimen. De voorjaarsschoonmaak, maar vooral ook mijn volle hoofd. Weg met Messy & Stressy! Dus yoga, sporten, me-time, alles voor #Zenbine. Ik leer mediteren, lees me een ongeluk en kies bewuster, zodat ik niet in de valkuil van te veel willen terecht kom. Daarnaast zie ik nog steeds een coach, wanneer ik daar behoefte aan heb. Zij is een hele fijne spiegel, stelt me vragen die ik zelf niet durf te stellen en stelt me op m’n gemak als ik twijfel over keuzes. Fijn om zo’n klankbord te hebben!

Inner Journey

Je kunt wel stellen dat nu de fysieke gesteldheid weer ok is, de mentale reis pas begint. Het heeft meer impact dan ik had verwacht. Toevallig kwam Mayke van Inner Beauty Retreat op mijn pad. We hebben elkaar ooit tijdens een dinner ontmoet en vol bewondering volgde ik via Facebook afgelopen jaar haar spirituele reis. Inmiddels organiseert ze zelf retraites naar Bali en hoewel ik die in mei aan me voorbij moet laten gaan vanwege werk, zou dit een perfecte tijd zijn om weer in balans te komen. Gelukkig heeft ze me gewezen op de nieuwe TenClub, een club voor nieuwsgierige mensen, waar ze events organiseren met diverse onderwerpen. Zo ook meditatie. Vorige week deed ik mijn eerste meditatie les en hoewel het me even kost om er in te komen, ging het me best goed af. Wat ik vooral bijzonder vond was het gesprek achteraf met de groep. Allemaal onbekenden maar iedereen is zo open naar elkaar! Bijzondere gewaarwording! Mocht je morgenavond nog geen plannen hebben, dan kun je altijd nog deelnemen aan een meditatieles.

retraite-inner-journey

Inpakcursus

Dat opruimen en niet Messy & Stressy zijn, is niet alleen door te voeren in mijn hoofd, maar ook op reis. Inpakken bijvoorbeeld. Ik reis zo vaak, dat ik inmiddels van alle basic needs 2 stuks heb, die standaard in een koffer zitten. Dat scheelt al heel veel inpakstress, zo’n koffer die altijd klaar staat, ready to go. Ik hoef er alleen nog outfits in te kieperen, afhankelijk van waar de reis naar toe gaat en hoe lang. Handige tip, mijn 7 stuks regel!
Binnenkort ga ik in samenwerking met ParkPlaza Hotels en Samsonite een inpakcursus geven, heel erg leuk!

Cijferramp

Waar ik ook altijd stressy van word is administratie. Sinds een jaar gebruik ik Moneybird om overzicht te houden, via Storecove komen alle facturen daar netjes in terecht zonder dat ik zelf overal hoef in te loggen en ik heb een hele fijne dame die me helpt bij alle blauwe enveloppenbrigade ellende. Samen met haar spreek ik af wat ik de komende maanden uit kan geven en ik heb met haar een financiële doelstelling vastgesteld voor het eind van het jaar. Ik ben echt een ramp met cijfers, maar zo worden geldzaken overzichtelijk en een stuk leuker.

Pas op de plaats

Door de afgelopen maanden ben ik ontzettend gaan relativeren. Er zijn écht dingen belangrijker dan altijd maar reizen, werken en connected zijn. Daar wil ik bewuster mee om gaan en daarom mijn tijd beter indelen. Dingen doen waar mijn hart echt harder van gaat kloppen en nee durven zeggen wanneer dat niet het geval is. Een halve dag niets doen om een balletje te slaan op de golfbaan, omdat het mooi weer is en kan. Iets spontaans doen, want dat had ik me voorgenomen toen ik terug kwam uit Iran. Dingen doen zonder er iets terug voor te krijgen. Om anderen te helpen of iets goeds te doen. Ook voelt het alsof ik nog iets ‘moet’ met de onverwachte persoonlijke reis van de afgelopen tijd. Wat, geen idee, maar dat komt ook vast op mijn pad.

Tripje

Het eerste tripje is weer geboekt. De woensdag voor Pasen vlieg ik naar Valencia, om daar 3 dagen Semana Santa mee te pakken. Daarna nog 3 dagen trekken langs de Spaanse costa of lekker het binnenland in. Stiekem vind ik het heel eng om voor het eerst weer op reis te gaan, maar ik weet zeker dat de Spaanse zon goed doet.

Wat doe jij om in balans te komen? En hoe voorkom jij Messy & Stressy situaties?

Sabine de Witte