Hospitality

Michelin Maandag: zet deze Michelinsterren 2021 maar vast op je lijst!

zarzo eindhoven michelinster

Hoewel ze zaterdag in Nederland stiekem al uitgelekt waren, is vandaag de officiële dag van de uitreiking van de Michelinsterren 2021. Een bijzondere uitreiking, want de horeca was het grootste deel van het jaar gesloten. Toch vonden ze het te belangrijk om een jaar over te slaan, sterker nog, er is zelfs een nieuw sterrenconcept bijgekomen!

Verder viel Alex Haupt van 101 Gowrie in de prijzen als winnaar van de ‘Young Chef Award’, Edgar Razminas van restaurant De Lindenhof won de ‘Sommelier’ award en Cindy Borger van De Groene Lantaarn de ‘Welcome & Service’ award.

Wil je weten hoe de sterren dit jaar tot stand zijn gekomen, MissetHoreca schreef daar een mooi artikel over.

De Nieuwe Sterren 2021:

** Brut 172 Reijmerstok
** Restaurant 212 Amsterdam (hadden er al 1)
* Kasteel Heemstede Houten
* Zeezout Rotterdam
* Daalder Amsterdam
* Pieters Restaurant Bergambacht
* Wils Amsterdam (Het team van Joris Bijdendijk had al een ster bij RIJKS, Wils is nieuw en succesvol!)
* Tilia Etten Leur
* Nieuwe Winkel Nijmegen
* Meliefste Wolphaartsdijk

Klik hier voor het complete Michelinsterren 2021 overzicht.

Groene Michelinsterren

Dit jaar werd voor het eerst de Groene Ster uitgedeeld, een initiatief om restaurants en chefs met een duurzame insteek te belonen. In Amsterdam gingen Bolenius en De Kas ermee vandoor, naast hen kregen ook De Librije, Het Seminar, One, Aan Sjuuteeänjd en De Nieuwe Winkel een Groene Ster.

Grappig weetje, restaurant De Groene Lantaarn verhuisde van Zuidwolde naar Staphorst en was daarvoor restaurant De Molenmeester, waar ik de fijne kneepjes van de haute cuisine leerde en jarenlang gastvrouw (en afwashulp, als eerste bijnaan) mocht zijn.

Welk restaurant staat hoog op jouw lijstje? Van de nieuwkomers moet ik Wils zelf nog proberen, kan ik niet wachten om weer een ‘live’ beleving bij Daalder mee te maken en kan ik Zarzo in Eindhoven van harte aanbevelen.

Gefeliciteerd voor alle winnaars!

Sabine de Witte