Hotspots

Mijn inspiratiebronnen

Op ontdekkingstocht

Laatst kreeg ik van iemand de vraag hoe ik aan inspiratie voor mijn blog en de plekken die ik bezoek kom. Naast een flinke dosis internationale magazines, zijn vooral andere blogs. Variërend van interieur & design, fashion en travel naar zakelijke onderwerpen, dagelijks ga ik zowel ’s ochtends als ’s avonds een rondje door mijn favoriete online inspiratiebronnen. Sommigen bloggen niet echt, maar plaatsen vooral foto’s en filmpjes. Anderen schrijven juist over gevoel of hun eigen inspiratiebronnen en wat ze daarmee doen. Naast blogs werken internationale contacten ook erg goed, zo ontdek je het snelst leuke buitenlandse plekken en trends.

De paden op, de lanen in

Maar vanachter je laptop kom je nergens. Dan kan je je alleen maar vergapen op mooie plaatjes. De grootste inspiratiebron vindt je als je er op uit trekt. Gedraag je als een toerist in eigen stad, ga eens naar dat museum waar je nog nooit bent geweest of laat je binnenlokken door een mooi uitziende etalage. Veel mensen op straat? Meng je onder het gezelschap om te ontdekken waardoor het zo bruist. Wees op een leuke manier brutaal, en je komt op plekken die je anders niet zou ontdekken.
Zo kwam ik aan de goede adresjes voor mijn korte bezoekje aan München en kwam ik op afgeschermde delen van het Barcelo Asia Garden hotel.

(Online) hotspots

Iedere dag begin ik met een rondje artikelen lezen op mijn iPad. Eerst het NRC Next, waar ik een digitaal abonnement op heb, wat ik erg kan aanraden. Daarna via Flipboard en Zite, applicaties waarmee ik handig per categorie de laatste ontwikkelingen kan volgen. Interessante artikelen, vooral over mijn vakgebied, deel ik via Twitter. Zo kan ik mijn kennis delen en ontstaat er snel een discussie over bepaalde ontwikkelingen en krijg je andermans visies op nieuws. Steeds vaker krijg ik te horen dat mensen erg blij zijn met mijn ochtendroutine, want zo filter ik al wat voor hun belangrijk is om te lezen. Leuk complimentje, wordt je niet wild van al die artikelen, check dan na 10.00u pas mijn Twitterstream 🙂
Daarna volgen de blogs. En met die blogs val ik ’s avonds ook weer in slaap. Mijn dagelijkse portie online inspiratie haal ik van:

 • The Selby – dit blog is begonnen als creatieve uitlaatklep en momenteel van grote invloed in de fotografie, design- en modewereld. Erg indrukwekkend
 • The Sartorialist – ook een blog wat ineens booming is in de streetstyle fashion
 • Afterdrk – een inspirerend blog van Sabrina over mode en haar leven in de modewereld, ik heb haar ontmoet voor citizenMag en ik bewonder wat ze op haar 23ste al met haar blog heeft weten te bereiken
 • Food for thought – zij weet altijd prachtige interieur- of eetfoto’s op te snorren waardoor ik meteen wil verhuizen of trek krijg
 • The Cool Hunter – alleen van de foto’s krijg ik al de reiskriebels. Ik wil het liefst al die plekken zelf bezoeken om vergelijkbare prachtige foto’s te schieten
 • The Impossible Project – een uniek fotografie project
 • Ajanaku – perfecte balans tussen sterke tekst en mooi beeld
 • NSMBL – een Nederlands lifestyle blog met inspirerende quotes, goede tekst, strak design en uitnodigende foto’s
 • The Brief – een reisblog voor en door reizigers die werk en plezier combineren
 • Your Daily Life Guide – blog van de prachtige reisgidsen op basis van Local Soulmates, Nectar & Pulse. Al hun ontdekkingen, iedere dag weer nieuwsgierig makend. Ontdek er nieuwe muziek, mode en ‘hier moet ik ooit nog naar toe’ plekken
 • Mr. Rotschildt – een blog vol mannenartikelen, maar geweldig geschreven en prachtige spullen. Als iemand de tegenhanger voor vrouwen kent, let me know!
 • Where is the cool – Ook voor mannen, zelfde verhaal als Mr. Rotschildt
 • Nalden – Het wordt eentonig, maar ook hij weet beeld, spots, gadgets en andere musthaves mooi te visualiseren
 • Froot – ook Nederlands, vooral grappige dingen
 • Les Journees Particulaires – Frans initiatief van LVMH
 • Maison Martin Margiela – op de website ontdek ik iedere keer weer leuke dingen, het design er van is echt briljant!
 • Elle Victoire – fashion blogger uit Wenen
 • FFFFound – alleen op uitnodiging, mooiste plaatjes die ik ooit gezien heb op gebied van (grafisch) design, fotografie etc.

En uiteraard de favorieten in mijn link-rijtje. Ik ben erg benieuwd naar jullie online favorieten en hoop op leuke tips!

Mijn laatste offline hotspots zijn, naast het Mint hotel:

One/1/Een in de Cornelis Schuytstraat in Amsterdam. De winkel ziet er niet alleen prachtig uit en verkoopt de mooie Travelteq tassen, ze verkopen naast accessoires en boeken ook kleding. Meer voor mannen dan voor vrouwen, maar zeker weten kleding die je niet overal tegenkomt. Ik hou van het simpele van de naam en het logo, geweldig!

Ready to Fish_
Van de Amsterdamse ontwerpster Ilja Visser, simpele kleding van luxe materialen met speelse en creatieve details. Vooral de materiaalkeuze weet mij iedere keer weer helemaal enthousiast te maken. Afgelopen winter was ik opslag verliefd op de jumpsuit van wol. Gisteren bij de Sample Sale wist ik 3 geweldige items te scoren en daarna een gezellige maandelijkse borrel bij te wonen.

Komende week komt het nieuwe citizenMag uit, het eerste magazine wat ik heb mogen ‘curaten’. Daarin nog veel meer favorieten, aanraders en hotspots die erg de moeite waard zijn!

1 Amsterdam inpakpapier

1 bag

Sample Sale Ready to Fish

Music from Ready to Fish

Dit t-shirt van Ready to Fish kocht ik gisteren

Sabine de Witte