Travel

Min appeltje

Gister was het zover. Dé update voor iPhone 3G. Velen waren de hele dag niet bij hun scherm weg te slaan, stel dat ‘ie net dan, als je even niet keek, online kwam te staan! Hoe leuk ik het ook vond om te volgen wat de nieuwe software zou bevatten en hoe de nieuwe iPhone er uit zou gaan zien, ik zat er niet voor op de wip. Zo boeiend vond ik de aanpassingen niet, en daarnaast had ik wel iets beters te doen, namelijk vieren dat mijn zusje is geslaagd voor haar MAVO-diploma. En goed ook, zelfs een voldoende op wiskunde. Is mij destijds niet gelukt!

Via Twitter volgde ik stiekem hoe het downloaden en installeren iedereen verging. Al gauw bleken de activatieservers het niet te doen, installaties niet goed te lopen en andere kleine probleempjes. Mijn broertje had minder geduld, bij hem ging het vlekkeloos, en toen ik hem geüpdatet zag, bleef ik nog relaxter in mijn stoel zitten. Geen haast, te lekkere taart en te gezellig.

We reden op tijd terug, toen we een emergency kregen. De nieuwe aanwinst, mini-kitten NoeNoe van schoonzusje lag voor pampus. Zijn moeder is overleden en het beestje is slechts 4 weken oud. Met onze katten-ervaringen even heen gereden en toegekeken hoe het beestje werd vertroeteld en bemoedert door A. en E. Met een spuitje wat melkoplossing naar binnen gietend, het warm houden in een dekentje en met een warm doekje likkende moederpoes na doen. Hun zorg heeft gewerkt, want vanochtend was het beestje weer springlevend. Zo’n klein beestje heeft natuurlijk geen weerstand of reserves en was uitgedroogt, nog niet gewend aan ander eten dan kattenmelk. Zo hulpeloos was het, hoop dat echt nooit te hoeven zien, zeker niet met mijn eigen poezebeesten!

Mini-poes

Mini-poes

Uiteindelijk toch laat thuis, maar verheugd door de berichten dat het downloaden en installeren van 3.0 weer ‘smooth’ moest gaan, gokte ik het er om half 12 toch maar op. Uiteraard eerst 20 foutmeldingen, eruit liggende activatieservers en menige opstart van zowel laptop als iPhone later, besloot ‘ie toch mee te werken.

Onbegrijpelijk dat Apple niet beter op dit soort updates is voorbereid, want het is niet de eerste keer dat alle servers er uit liggen. Vorig jaar op de eerste verkoopdag bij T-mobile lag het systeem er al uit, gister weer en ongetwijfeld dat de problemen zich weer voordoen op de dag dat de 3GS verkocht wordt. Blij dat ik niet in een T-shop werk zeg! De hele dag vervloekt worden omdat ze bij Apple de boel niet voor elkaar hebben. Dat een megabedrijf daar geen voorzorgsmaatregelen voor neemt, gaat er bij mij niet in. Ze hebben al een monopoly, het succes van de iPhone is inmiddels bewezen, werk dan niet alleen aan nieuwe apparaten maar ook achter de schermen.

De volgende update zet ik er de dag er na wel op, of een week eerder als er weer gelekt wordt. Dikke min voor Apple. De volgende update én opvolgende iPhone better be damn good!

Error

Error