Travel

Moby at Itunes Festival

iTunes Festival Live

Zelden probeer ik hier mijn muzieksmaak op te dringen, maar dit moet ik echt even kwijt. De hele maand juli was het iTunes festival maand. Iedere dag een live concert in London, waar je kaarten voor kon winnen of live kon meekijken via een app op je iPhone, iPod of iPad of de website. Zo biggelden er krokodillentranen over mijn wangen tijdens Adele, luister ik nog graag naar Paul Simon, stond ik hard mee te bleren bij The Wombats en hun Techno Fan, kreeg ik kippenvel van Coldplay en gisteravond werd ik erg blij van Moby. De shows zijn van geweldige geluidskwaliteit, inclusief lichtshow (de reden waarom ik concerten nog even moet overslaan, 2 tellen lichtshow kijken en mijn eigen lichtje gaat nog steeds uit, dank bacterie Timmy). Dankzij een Apple TV kon ik de shows ook nog mega groot op tv kijken in hele hoge kwaliteit. Zo leek het bijna alsof je zelf in de zaal stond, helemaal omdat de artiesten ook de live kijkers betrokken bij het concert.

Moby muziekmaker pur sang

Moby gaat al heel wat jaren mee in de muziekmarkt en weet fans al jarenlang te vermaken en verbazen met zijn verschillende stijlen. Rustige, bijna manische nummers afgewisseld met fijne disco deuntjes (klinkt neerbuigend, maar het zijn gewoon goede, dansbare platen), protestsongs en zelfs rock kwam langs. Eind mei gaf hij een concert in Amsterdam en was er een tentoonstelling in galerij Reflex te zien. Helaas heb ik beide gemist (echt, als er iemand een prijs zou winnen voor het missen van geweldige concerten ben ik het), dus dit was een hele welkome inhaalslag.

Sabine de Witte