Travel

Mokum in Meppel

Het komt niet door die ene gracht, met straten als de Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht er om heen. Niet door de winkels en ook de pleinen met horeca lijken in de verste verte niet op Amsterdam. Toch is het vandaag klein-Amsterdam in Meppel. Amsterdamse dag is het thema van deze donderdag. Er is zelfs een straat omgetoverd in de Zeedijk.

Deze dag is altijd het grootste succes, een toeristentrekker. Al jarenlang komen er bussen vol uit Amsterdam, met rasechte Amsterdammers, type tante Leen en Johhny, deze kant op. Ook als de zon niet schijnt kan je de stad niet door zonnebril, tegen al het blinkende goud, de hoogblonde kuiven en getoupeerde kapsels.

De sfeer is hecht, gemoedelijk en gezellig, de terrassen zitten op deze dag altijd vol, mooi weer of niet. Inmiddels is er bij ons in de straat geen parkeerplaats meer vrij, zijn de bussen uit Mokum gearriveerd en hoor ik in de tuin de eerste accordeonmuziek. Het weer vandaag werkt goed mee, het bier zal er alleen maar rijkelijker van vloeien.

Vandaag werk ik maar een halve dag, om wat van al deze gezelligheid mee te pikken. Want ik wil natuurlijk Willeke Alberti niet missen, sta vooraan bij het Tribute to André Hazes (not!), kijk weer voor m’n plezier naar Peter Beense en hoor graag het gejammer van Wesley Bronckhorst en Dario.  Het meest kijk ik uit naar Tjerk, de dinershowkoning.  Vele (oud)Meppelers komen vandaag weer even terug, dus het wordt een gezellig weerzien met oude bekenden.

Zo verkeerd is Meppel helemaal niet. En te zien aan alle bootjes in de grachten, de bussen uit het Amsterdamse en de volle parkeerplaatsen (ja, nu al), denken er vele met mij zo over.  Het volledige programma is te vinden op www.donderdagmeppeldag.nl

Wesley trad al eerder op tijdens DMD. Voor de wat meer onderlegden onder ons, Cor Bakker verzorgt vanavond het grachtenconcert.

Wesley trad al eerder op tijdens DMD. Voor de wat meer onderlegden onder ons, Cor Bakker verzorgt vanavond het grachtenconcert.