Travel

Monocle Travel Guide Amsterdam: een droom die uitkomt

monocle travel guide amsterdam

Toen ik net begon met schrijven riep ik dat schrijven voor Monocle mijn ultieme droom was. Dat heb ik de afgelopen jaren vaker geroepen en kennelijk tegen de juiste mensen, want via via werd ik in februari gevraagd of ik wilde meeschrijven aan de Monocle Travel Guide Amsterdam. Daar hoefde ik geen seconde over na te denken, ook al was de planning krap. Ik schoof in mijn agenda en maakte dat het paste. Bovendien mocht ik nog iemand voordragen en zo werd de talented Sanne Bolten in die periode steun en toeverlaat. Ok ok, ook mijn naaste omgeving, die ik gelukkig mocht vertellen waar ik mee bezig was. Het liefst wilde ik dit nieuws meteen van de daken schreeuwen natuurlijk, maar dat moest nog een maandje wachten.

Schrijven voor Monocle over ‘mijn’ stad

De dag nadat ik naar India vloog leverde ik de laatste items aan. Toen ik uit India terug kwam, zaten een paar dagen later de final copies in de mailbox voor een heuse factcheck. Opgemaakt en wel moest ik toen mezelf al een paar keer knijpen. Half juni zou ‘ie in de winkels liggen, begin mei kreeg ik het bericht dat ‘ie op 30 mei gedrukt zou zijn, vorige week kreeg ik ineens een berichtje van mijn lieve vrienden van Mendo, hij was onderweg! Vrijdagmiddag volgde het berichtje dat ‘ie daar was aangekomen en dat het eerste exemplaar voor me klaar zou liggen. Eenmaal in de winkel bladerend door de gids glunderde ik van oor tot oor, snel bladerend naar de colofon. Ja hoor, ik stond erin, it was real. Mijn droom is uitgekomen.
Bovendien mocht ik meedenken over de inhoud, gaf ik het Monocle team tips op het gebied van food, hotels en must visits en leerde ik zelf heel veel leuke weetjes over de stad waar ik toch alweer zeven jaar woon. Wikibine is gekscherend mijn bijnaam, maar kwam hier volledig tot z’n recht.
Je ziet niet wie wat heeft geschreven, de bijdragen van mijn hand gingen vooral over architectuur, cultuur, design, sport & fitness.

Monocle Travel Guide Amsterdam

Voor wie is de travel guide? Alleen voor toeristen? Zeker niet! Zoals ik al zei, zelfs ik leerde nieuwe dingen over mijn stad en kwam plekken tegen waar ik nooit eerder over had gehoord. Moet je een dikke portemonnee hebben om de tips van Monocle zelf te beleven? Ook niet, er staan ook plekken in die zelfs gratis zijn. Je kunt het zo leuk maken als je zelf wilt. Wat je wel moet hebben? Een gezonde dosis nieuwsgierigheid en een open mind. Want dat, is de Monocle lifestyle.
De Monocle Travel Guide Amsterdam kopen doe je hier.

Sabine de Witte
Laatste berichten van Sabine de Witte (alles zien)