Reistips Travel

Mooi op reis

Zonder beautycase toch mooi op reis

De eerste keer dat ik voor mijn werk op reis ging, was er geen haar op m’n hoofd die dacht dat ik iets uit mijn dagelijke ritueel thuis kon laten. Ik propte mijn hele beautycase in mijn koffer. Als je die incheckt is dat ook niet zo’n probleem, maar vaak ben ik maar kort weg en neem ik alleen handbagage mee. En dan je hele beautycase in smoezelige plastic zakjes stoppen is alles behalve relaxed. Nu ik veel meer reis gebruik ik vooral meer-in-1 producten. Scheelt een hoop gedoe en ruimte. Mijn ‘beautytips’ on the go.

Lancome Visionnaire

Het schijnt dat je er in de UK voor op de wachtlijst moet, in de US is het overal uitverkocht, maar ik liep er in Glasgow nog op tijd tegen aan. Dit serum is behoorlijk revolutionair: het moet rimpels, pigmentplekjes en oneffenheden verminderen en je poriën verkleinen. Normaal ben ik behoorlijk sceptisch tegen dit soort nieuwe wondermiddelen, maar na een maand zag ik wel degelijk resultaat. Hoewel ik geen rimpels heb, begin ik wel lijntjes te krijgen en die zijn zichtbaar minder. Net als de pigmentvlekjes die ik overhield aan een vervelend kuurtje antibiotica in de zomer. Verder ben ik gezegend met een makkelijke en mooie huid, maar deze is ondanks het grijze weer niet dof. Officieel gebruik je het alleen ‘s avonds, voor je gaat slapen. Maar omdat het snel intrekt, is dit ook meteen mijn oog- en nachtcrème op reis! Zeg maar dag tegen 2 extra potjes.

lancome visionnaire gezichtsverzorging

Garnier B&B

Foundation, dagcrème, anti-rimpel creme, hydraterende crème die oneffenheden en kringen als sneeuw voor de zon laat verdwijnen. Een 5-in-1 oplossing. Vooral tijdens het vliegen wil ik niet teveel make-up dragen omdat je huid al genoeg uitdroogt. Voor mij is een foundation of een crème met een kleurtje een must vanwege de vitiligo in mijn gezicht. De BB is niet te dik waardoor het lijkt alsof je een plamuurlaag op hebt, maar blijft natuurlijk.

Garnier BB

Kiehls Superbly Efficient Anti-Perspirant and Deodorant

Omdat je geen spuitbus mee mag nemen in je handbagage en ik een roller vaak niet zo goed vind werken, is dit mijn favoriet. De crème trekt snel in en werkt erg lang. Omdat je wel eens moet haasten om je vlucht te halen, of door de grote temperatuursverschillen op het vliegveld is het fijn om je in ieder geval niet druk te maken om de lucht om je heen. Wel zo prettig voor je mede-passagiers om naast te zitten.

kiehls deodorant

Hermes leren travel case

Voor een paar dagen is het onnodig en onhandig om je hele parfum fles mee te nemen. Ik ben altijd als de dood dat mijn parfumfles gaat lekken of kapot gaat, en dan zit je daar de rest van je reis mee. Een tijdje geleden kreeg ik daarom een geweldig cadeau: een Hermes Perfume Travel Case. Een hervulbaar buisje van 10ml in een mooie leren hoes. Als ik op reis ga zorg ik dat deze vol is met mijn favoriete geur, Voyage de Hermes of Jardin sur le Toit. Inmiddels gebruik ik de hoes niet alleen als ik oop reis ga, maar zit deze standaard in mijn tas. Extra voordeeltje, dankzij de stevige verpakking zien ze bij de security check vaak niet eens dat er vloeistof in zit… 😉

hermes reis flacon parfum

Rosebud salve

Voor mijn lippenbalsem verslaving, droge plekjes, ingescheurde nagelriem of vervelende wondjes. Smeert makkelijk, handig potje, ruikt niet overdreven en niets staat onverzorgder dan droge lippen. Onmisbaar.

Smith's Rosebud Salve

De laatste tip is niet specifiek een beauty tip, al gebruik ik het af en toe om make-up kwasten mee schoon te maken, maar in het kader van persoonlijke verzorging en hygiene vind ik het toch noemenswaardig.

Desinfecterende handgel

Op reis of in mijn handtas, je treft er altijd een desinfecterende handgel in. Niets zo smerig als een vies toilet waar je je handen moet wassen, of na het eten van een mandarijn de rest van de dag stinkende handen. Ik heb er veel geprobeerd, maar vind ze al snel te overheersend ruiken, zoals de Rituals, die zelfs in mijn ogen prikte als ik hem op had gesmeerd. Aangezien Care Plus een opdrachtgever is mocht ik de Care Plus Clean handgel uitproberen, en deze vind ik ook oprecht het fijnst. Geen overheersende geur, trekt snel in en vooral de 18ml verpakking is super handig.

Niet besparen op…

Wat ik hoe dan ook niet thuislaat is een conditioner. Vooral in Spanje waar veel chloor in het kraanwater zit, droogt je haar snel uit. Mijn blonde haar is daar erg gevoelig voor en ik neem overal een conditioner mee naar toe. Net als bodylotion, handige mini-zwitsal of proefjes van de drogisterij (sowieso erg handig, om naar reisverpakkingen of proefjes te vragen). Ook onmisbaar: gezichtsreiniger. Hoewel ik thuis een heel tafereel aan reiniging en tonic heb staan, blijft het op reis vaak bij een reinigingsdoekje. Iets is beter dan niets… En waar ter wereld ik ook ben, ik ben erg zuinig op mijn gebit. Sporadisch vergeet ik nog wel eens tandpasta mee te nemen, maar ik zorg er voor dat ik altijd minstens 2 keer per dag mijn tanden poets. Bij de drogist denken ze dat er alleen maar tijdens het ‘hoogseizoen’ gereist wordt, want daar zijn de mini-tandpasta’s de rest van het jaar niet te krijgen.
Waar en hoe vaak je ook reist, je lichaam kun je maar beter goed blijven verzorgen. Het kost vaak veel tijd om na je reis je huid, haar en nagels weer in goede conditie te krijgen en je voelt je ook fijner als je er goed verzorgt bijloopt. Ik neem na aankomst altijd even een lekkere douche, zodat je weer fris bent en je met een lekker gevoel de stad kunt verkennen of aan het werk kunt gaan.

Wat zijn jouw tips & trics op reis?

Sabine de Witte