Travel

Mooi plaatwerk: Murray Fredericks

Vanity Series 3 by Murray Fredericks

Voor de derde versie van Mooi Plaatwerk kijken we over de grens. Een heel eind over de grens naar Down Under. Daar komt de grote avonturier Murray Fredericks (Sydney, 1970) vandaan.

Murray Fredericks

Ik kwam voor het eerst zijn foto’s tegen van een serie die hij heeft gemaakt op Groenland, what’s in a name? Compleet geïsoleerde landschappen, zo kun je zijn werk wel omschrijven. Hij is ook niet vies van een beetje cinematografie, check bijvoorbeeld de time-lapses die hij heeft gemaakt op Groenland voor National Geographic:

Dat ik iets met Groenland heb is vast wel duidelijk 😉

Vanity series

Zijn nieuwste fotoserie heet Vanity. Hierin toont hij de ijdelheid van Lake Eyre, het grootste zoutwatermeer van Australië. Van zichzelf al een spiegel, maar daar kon nog wel een spiegel bij vond Murray. In deze serie zie je prachtige pastelkleurige luchten met de ondergaande zon in de achteruitkijkspiegel. Volg hem op Instagram om ook te zien hoe deze serie tot stand gekomen is.

Mijn fotografiereis

Een foto uit de oude doos, deze foto heb ik 2 jaar geleden gemaakt van een duif in volle vlucht. Ik kwam deze weer tegen toen ik bezig was met het maken van mijn nieuwe website. Ik merk dat ik dit soort beweging echt heel erg lekker vind. Daar zou ik vaker mee moeten gaan experimenteren!

Duif

A post shared by Rik Groenland (@rikgroenland) on

Rik Groenland
Laatste berichten van Rik Groenland (alles zien)