amsterdam food fest Hotspots Travel

Food Fest: Moon restaurant – A’DAM Toren

moon restaurant a'dam toren

Al zolang ik in Amsterdam woon is de oude Shell toren een landmark van de skyline van Amsterdam. Een ongebruikte landmark welteverstaan. Tot deze maand, want op 14 mei jl. is de toren eindelijk geopend en omgedoopt tot A’dam. Een verzamelgebouw waar onder andere diverse creatieve bedrijven zich zullen vestigen, maar ook een hotel, een uitkijkplatform en twee restaurants; MA’dam en Moon. Bij het laatste restaurant mocht ik gistermiddag alvast genieten van een fantastische lunch.

Adembenemend uitzicht

Zonder al te veel te verklappen is alleen de weg naar boven al een ervaring op zich en bij aankomst boven viel ik direct stil; dat uitzicht! Moon is een draaiend restaurant op de 19e etage met 110 couverts welke allemaal aan het raam staan zodat werkelijk iedere bezoeker kan genieten van een spectaculair uitzicht over de stad. In een klein uur heb je een volledige ronde gemaakt. Adembenemend, zowel het eten als het uitzicht!

image

Vijf- en acht gangen Jamie

Jaimie van Heije van het gelijknamige restaurant in Ouderkerk aan de Amstel, is de signaturechef van Moon. Hij ontwikkelde de vijf- en acht gangenmenu’s die door chefkok Tommy den Hartog gekookt worden.
Ik proefde onder andere de “tiger milk”, een ceviche van coquille met radijs en groene appel ijs en “Moon”, foie gras met steak tartaar en rode biet. Dit laatste gerecht is bedacht in samenwerking met ras-Amsterdammer Thomas Acda. Jaimie vroeg Thomas naar de smaak van de maan. Uit dat antwoord kwam dit gerecht tot stand. Alleen al de opmaak van de borden was kunst, de smaak; fantastisch!

image

image

Service hoog in het vaandel

Ook fijn en niet geheel onbelangrijk was de bediening. Enthousiast, alert, behulpzaam en kundig. Een verademing in de Amsterdamse horeca.
Tel hierbij het aller fijnste uitzicht van de stad op en je hebt één van mijn nieuwe favoriete restaurants te pakken. Rumours are dat het al flink vol zit de aankomende weken dus reserveren is een absolute must. Moon opent a.s. vrijdag 19 mei officieel voor het grote publiek.

Mijn tafelgenoten en ik vroegen ons eigenlijk nog 1 ding af: wie wordt er hier het eerste ten huwelijk gevraagd, want dat kan op deze locatie niet heel lang duren. Ik hoor het graag!

Wat is er goed?: Het eten, de setting, de bediening. Wat niet eigenlijk?
Wat kan er beter?: Geen op- of aanmerkingen!
Extra punten: Het uitzicht.

Contactgegevens Restaurant Moon

Je kunt bij Moon terecht voor lunch en diner op de 19e verdieping van de A’DAM Toren
Overhoeksplein 3
1031 KS Amsterdam
www.restaurantmoon.nl
info@restaurantmoon.nl

Sabine de Witte