Travel

Moonback maakt reizen voor iedereen eerlijk – Rotterdam editie

Rotterdam1

Bij Your Ambassadrice maken we er geen geheim van dat wij fan zijn van Rotterdam. Als wij dan worden gevraagd of wij een dagje komen wandelen, eten en slapen in deze fijne stad dan zijn wij ‘all in’. Waar ze dat ook hebben begrepen, is bij Moonback. Moonback is een nieuwe speler in de wereld van de boekingssites. Hebben we nog een boekingssite nodig dan? Ja, we hebben zeker een nieuwe speler als Moonback nodig. Laat ons je kort uitleggen waarom.

Moonback1

De voorgeschiedenis

In mei 2020 was Niels Meijssen, de oprichter van Moonback, het echt helemaal zat. Nadat Booking aanklopte voor coronasteun beloofde hij op Linkedin met een beter alternatief te komen. Zijn bericht ontving duizenden reacties en hij beloofde beterschap. Hij startte een succesvolle crowdfunctieactie, toen nog onder de naam beterboeken.nl en haalde twee miljoen euro op. Inmiddels hebben nieuwe investeerders zich al gemeld. Ze hebben gekozen voor een steward-ownership. Aandeelhouders hebben recht op winst, maar geen stemrecht. Zo willen ze ervoor zorgen dat niet het geld, maar hun principes gewaarborgd blijven.

Eerlijk naar hoteliers, eerlijk naar de klant

Dus laten we het even hebben over die principes, want dat is enorm belangrijk. Een groot punt van ergernis, niet alleen bij de mensen achter Moonback, maar ook bij ondergetekende is het knipperfestijn aan pop-ups en lijsten van hotels.
“Nog drie andere mensen bekijken ook deze kamer, dus wees er snel bij!” “Nog 1 kamer beschikbaar!”
Niets daarvan vind je terug bij Moonback. Met hun Pack Your Bags-campagne zeggen zij gedag tegen irritante pop-ups en laten zij de reiziger op een rustigere en meer relaxte manier boeken. Dat willen zij graag voor jou en eerlijk gezegd, dat willen wij toch ook? Als je knipperlichten wil dan ga je maar naar een kermis.

Bij Moonback volgen ze de honestly different-filosofie en zie je alleen een kaart. Voor een lijst wordt namelijk betaald. Hoe hoger op de lijst bij bijvoorbeeld Booking, hoe hoger de commissie die het hotel betaalt. En in dit geval gaat het ‘massa is kassa’- principe volledig op. Dat leuke, charmante boutique hotel met dat prachtige design-bad? Nee, zij kunnen die hoge plek helemaal niet betalen. Bij Moonback betaalt een hotelier 10% bij de eerste boeking, 3% als ze terugkeren en 0% als ze een ontbijt boeken. Dat is nogal een verschil met de 25% van andere OTA’s, niet? En jij? Jij wordt als klant gewoon niet meer voor de gek gehouden. En dat is eerlijk. Voor iedereen.

Rotterdam is de thuisbasis

Na een vliegende start in Antwerpen, voegt het bedrijf een maand na haar live-gang haar eerste Nederlandse stad toe. Rotterdam is de thuisbasis van Moonback en op ons dagje uit wilde de geweldige groep mensen achter Moonback ons graag laten zien waarom de keuze voor Rotterdam is gemaakt.

Boutique hotel Supernova in Rotterdam

We arriveren in het prachtige Supernova Hotel aan de ’s-Gravendijkwal in Rotterdam centrum. Na een kort praatje met de eigenaar die ons uitlegt dat elke kamer anders is moet we ons bedwingen ook daadwerkelijk elke kamer te willen bekijken. De lobby is al prachtig, maar van onze kamers worden we erg enthousiast. Hoge ramen, hoge plafonds, ruim opgezet, prachtig ingericht en wat zijn de badkamers leuk. We hebben nog een hele dag voor ons, maar stiekem kijken we er nu al naar uit om na deze lange dag neer te ploffen op dit heerlijke bed.

Hotelsupernova

Rotterdam rolt de rode loper uit

Het is een risico als je een rondleiding gaat doen met een groep Rotterdammers, maar de rondleiding met stadsgids Nina is een schot in de roos. Het is altijd leuk om weer nieuwe dingen te mogen leren over je eigen stad. Wist je bijvoorbeeld dat de rode tegels bij het Centraal Station bedoeld zijn als een rode loper?

Lekker de stad doorkruisen

Moonback wil laten zien wat Rotterdam te bieden heeft. We starten bij Kino aan de Gouvernestraat, voorheen zat daar LantarenVenster. Bij Kino draaien ze naast blockbusters ook arthouse films en heeft een restaurant, voor een compleet avondje uit. De eigenaar achter Kino legt het idee achter de verschillende projecten die ze draaien uit, onder andere hun samenwerking met tentoonstellingen van het Nederlands Fotomuseum wat ook gevestigd is in Rotterdam. We zijn geraakt over hun liefde voor film en hoe ze dat over willen brengen naar het publiek.

Kinoenwandeling

Een ander mooi project waar we ook even mogen komen babbelen is Heilige Boontjes. Heilige Boontjes bevindt zich in het oude politiebureau aan het Eendrachtsplein. Bij Heilige Boontjes werken Rotterdammers met een randje. In samenwerking met Marco, agent en pedagoog en Rodney, re-integratiedeskundige en maatschappelijk vormer, zetten zij koffie in dit verbouwde politiebureau. Wat wij niet wisten en wat Daan Bakker, de verantwoordelijk architect voor het omvormen van dit gebouw ons liet zien, is dat de oude cellen verhuurd worden als B&B. Het ziet er echt heel bijzonder uit en het lijkt ons een hele aparte ervaring. Je huurt het als een geheel. Je krijgt er overigens een prachtig, geheim dakterras bij waar je de stad overziet. En de volgende dag ga je uiteraard zonder strafblad naar huis.

Van Rotterdam Centrum naar Rotterdam Zuid

Aanbeland in de historische Veerhaven wat lange tijd naast de Willemsbrug een van de weinige verbindingen was met Rotterdam Zuid nemen wij de watertaxi. Nu zijn er natuurlijk heel veel manieren om je voort te bewegen door Rotterdam, maar de watertaxi blijft veruit de leukste. Scheurend over de Maas, beukend over golven voelt het toch vaak alsof je midden in de actiefilm zit en of je nu zes of vierenveertig bent; het plekje achter in de boot is het het leukste en spannendste plekje! De watertaxichauffeur maakte er voor ons een waar avontuur van en het feit dat alle telefoons aan boord zijn gebleven mag een klein wonder heten. Wat hebben we gegild en gelachen!

VeerhavenHotelNY

Op Katendrecht staat nog een hotel op de kaart van Moonback en dus mogen we ook bij Roommate Bruno even binnenkijken. De eerste en tweede verdieping van Roommate Bruno zijn gebouwd in het originele pakhuis en daar is een moderne houten constructie bovenop gebouwd. Op de derde verdieping vind je de prachtig ingerichte Patio Bar en vanaf de derde verdieping bevinden zich de luxere kamers en de meeting rooms. Dit uiteraard allemaal met een geweldig uitzicht op het gebouw De Rotterdam.

RoommateBruno

’s Avonds dineren we bij Héroine aan de Kipstraat. Dit restaurant met zijn fijne retro design- vibe is een van onze lievelingsrestaurants in Rotterdam. Eten bij Héroine is altijd een feestje en mocht je het nog niet kennen, doe daar dan zeker iets aan!

heroine

We hebben fijne gesprekken over waar Moonback nu staat en waar ze naartoe willen. Dit team met allemaal verschillende achtergronden heeft overduidelijk de neus dezelfde kant opstaan. Ze gaan voor een eerlijke beleving van zowel hoteliers als klant, dat staat voor hen voorop.

Moonback wil ons laten zien dat naast het feit dat Rotterdam hun thuisbasis is, het een logische keuze was om voor Rotterdam te kiezen. Het is een fijne stad met mooie musea, leuke plekken om te bezoeken, goede hotels en het is ook nog eens originele stedentrip.

De volgende stad op de Moonback kaart wordt Amsterdam. Dus houd ze in de gaten!

Moonback; we are loving it to the moon and back!

Je kunt een heerlijke kamer boeken via Moonback in Antwerpen, Rotterdam en binnenkort dus ook in Amsterdam.

Fotocredits: Max Kneeffel (met uitzondering van de foto’s bij Héroine)