Travel

MWC 2012 Barcelona

Nieuwe mobieltjes en innovaties

Gisteren vertrok ik naar Barcelona om vanaf vandaag verslag te doen van het Mobile World Congres 2012 voor Reismanagers en om zelf op ontdekkingstocht te gaan. Wat heeft de mobiele telefonie markt momenteel te bieden? Welke innovaties zijn er en op welke nieuwe manieren kan dat ingezet worden? Vandaag was de kick-off en mocht ik een hele dag struinen langs stands, persconferenties en keynotes.

Mobiel betalen

De nadruk ligt dit jaar vooral op betalen met je mobiel door middel van de NFC technologie. In New York waren alle taxi’s daar al op ingericht en bij de Visa stand demonstreerden ze hoe makkelijk dit werkt met je credit card of telefoon met NFC chip. In Barcelona zijn de banken al hard bezig om deze technologie overal in de stad te gaan gebruiken en op MWC12 is de toegangsbadge ook voorzien van zo’n chip. Erg handig want zo kan je met een simpele scan van de pas meedoen aan wedstrijden en dergelijke.

Zie het filmpje waarbij je ziet hoe je met NFC makkelijk iets uit een vending machine kunt kopen:

Nokia PureView 808 camera telefoon

Vandaag mocht ik ook ‘hands on’ de Nokia 808 proberen. Op zich de zoveelste telefoon met Symbian platform en nog steeds niet iets waarvan ik dacht dat Nokia hiermee uit de problemen zou komen. Totdat ik een demonstratie van de camera kreeg. De camera heeft een Carl Seizz lens met 41 megapixel, waardoor de telefoon ook wat groter is dan de laatste versies. Maar met een simpele veeg over de lens kun je inzoomen, focussen, wordt automatisch scherp gesteld en de verlichting gekozen. Deze telefoon is een perfecte vervanger van de ‘gewone’ digitale camera en daarom ideaal voor onder andere bloggers. Vanwege de Dolby sound technologie is ook het geluid uitstekend. Deze telefoon maakt een losse camera echt overbodig!

Nokia PureView 808 met 41 MegaPixel camera

Samsung Galaxy Note

Als Apple fan kijk ik altijd een beetje bevooroordeeld naar andere gadgets. Zo dacht ik ook dat de Galaxy Note de zoveelste namaak poging zou zijn. Maar na een demonstratie, wat uitleg en een heuse karikatuur van mij gemaakt op de Note, ben ik toch best enthousiast. De Note, iets groter dan een telefoon en kleiner dan een iPad, ligt makkelijk in de hand en is ideaal om snel notities mee te maken, een tekeningetje te kliederen etc. Helemaal zo gek nog niet!

SabineDeWitte Galaxy Note

HTC One

Nog voor mijn Apple-fan tijd dacht ik dat een HTC Diamond de iPhone wel zou verslaan. Het zag er mooier uit, in tegenstelling tot een Apple kon je het wel zelf customizen etc. Een half jaar later had ik er spijt van, met alle haren op m’n hoofd. Hij ging steeds stuk, liep vast en bellen was op een gegeven moment onmogelijk. Door dat ‘incident’ ben ik geen fan, ondanks de vele nieuwe ontwikkelingen. Vandaag speelde ik met de HTC One S en XL, de nieuwe paradepaardjes van HTC. Een prachtig scherm, zo scherp, daar kan de iPhone een puntje aan zuigen. Mooi geluid, snel etc. Maar door het gebruik van plastic voelt het voor mij zo goedkoop aan! Ook de grootte van de toestellen, bijna net zo groot als een Samsung Galaxy Note, is het geen toestel voor mij. Het moet op zijn minst in mijn broekzak passen. Toch blijft de technologie verbazen en vind ik HTC in combinatie met Android zeker goed bezig.

htc one S

Snel is ‘ie wel

Daarnaast heb ik ook nog even de ‘snelste’ telefoon van dit moment in handen gehad, de HUAWEI Ascend D Quad. Snel is het zeker, maar mijn hemel, wat veel loze functies en extra handelingen! De nieuwe Windows Phone en Sony gadgets ga ik morgen bewonderen.
Extra leuk was dat ik nog op tijd een glimp van de Spaanse prins Felipe op kon vangen, toen hij vandaag de officiele opening kwam verrichten, mooi dat zo’n beurs koninklijk bezoek trekt!

Sabine de Witte