Reistips

Naast je Kiboots lopen

Zomerlaarzen; hot or not?
Al jaren is er discussie over laarzen in de zomer. Maar op festivals is het ideaal om onder de hippe jurk, rok of short modderproof boots te dragen. Inmiddels zijn er zelfs zogenoemde ‘zomerlaarzen’. Luchtigere laarzen die je dus op warme zomerdagen kunt dragen. Al een tijdje kun je geen magazine meer open slaan zonder deze laarzen voorbij te zien komen. Vooral Kiboots (op het hippie leven in Ibiza geïnspireerd) speelt in op die trend.

These boots are made for parties!
Aangezien ik deze zomer wel wat leuke feestjes op de agenda heb staan en naar Ibiza ga, vond ik dat ik ook deze hippe laarzen moest hebben. Sinds ik deze laarzen ontdekte, keek ik bijna wekelijks op de website in de hoop op nieuwe modellen in mijn maat. Via Facebook en Twitter vroeg ik regelmatig wanneer er nieuwe laarzen zouden komen, net als nog honderden andere chicks. Want tout bekend Nederland liep al op de Kiboots en eigenlijk zijn ze al niet zo origineel meer.

Afgelopen zaterdag zou de nieuwe collectie worden gelanceerd op de website. Helaas deed Kiboots het iets anders; er werd een spel gemaakt waar je hints bij kreeg om in Amsterdam de laarzen te kunnen vinden. Degene die de sleutel wist te vinden zou 2 paar Kiboots winnen. Kiboots sloot hiermee iedereen buiten Amsterdam buiten en stootte zo een hoop fans die toch al zaten te wachten op de nieuwe aanvullingen, tegen het hoofd. Nog steeds geen Kiboots voor hun dus.
Het lijkt er op dat Kiboots door haar exclusiviteit een beetje naast haar schoenen is gaan lopen. Fysiek zijn ze bij winkels al bijna niet te krijgen, de collectie online is al maanden niet meer bijgewerkt en het festivalseizoen begint over twee weken. Jammer. Een nog grotere jammer: negatieve berichten en klachten verwijderen ze van de Facebook wall. Vriendinnetje D., trendvoorloopster pur sang, zit vanuit Stockholm al maanden achter de Kiboots aan en al haar vragen/verzoeken en comments zijn verwijderd. Erg jammer, dat je zo veel energie steekt in het weggeven van 2 paar laarzen en zo heel veel verkopen misloopt.

Alternatieve party boots
Ander vriendinnetje A. ontdekte een goed alternatief voor de niet te krijgen Kiboots en heeft een mooie deal weten te maken met de Ibiza Marrakech Express. De maker van deze authentieke, handgemaakte laarzen komt begin juni naar Nederland en A. zal in Amsterdam een exclusieve verkoop voor deze laarzen organiseren. Interesse? Laat het weten en ik zorg dat je een pre-invite krijgt! Vanwege verblijf in het buitenland kan ik er dan niet bij zijn, maar ook ik heb via hen geregeld dat ik er op alle festivals en op Ibiza zomers bij loop op de Kelim boots. Kan je niet bij de verkoop zijn en koop je ze liever online? Laat het even weten en ik mail je de link.

Update: sleutel gevonden
Vanochtend is de verstopte sleutel gevonden en de gelukkige winnares blijkt ’toevallig’ een erg goede bekende van de Kiboots eigenaresse. Double fail!

Kelim boots event
Wil je de Kelim boots liever eerst passen voor je de link ontvangt? 11 juni is de sale bij De Stadskantine in Amsterdam. Geef je op via de Facebook event page, er is beperkte voorraad! Wie het eerst komt, wie het eerst maalt!

kelim

Sabine de Witte