Travel

Naast LegoLand nu Legohuis

Het is oneerlijk verdeeld: de een trakteert zichzelf eens in de twee jaar op een nieuw interieur (en laat het oude dumpen bij de stort!), de ander weet van gekheid niet meer waar ‘ie met zijn geld heen moet en laat een huis van lego bouwen.

Die gek is dus James May, een van de presentatoren van Top Gear. De meest vreemde inderdaad. Als hij een auto van lego had kunnen rijden, had ‘ie die laten bouwen! Maar eerst dus een huis. Van echte Lego-blokjes, origineel kinderspeelgoed formaat. Om het belastingtechnisch interessant te laten zijn is het zogenaamd gemaakt voor het programma ‘James May’s Toy Stories’ wat uitgezonden wordt op de BBC.

Hoe lang ze precies met de bouw bezig zijn geweest, kan ik nergens achterhalen, maar ik heb wel foto’s van dit topdesign. Wat May overigens aan de (lego)stenen niet kwijt raakt. LegoLand had het graag willen hebben, maar na de bouw bleek het huis niet zo eenvoudig te verplaatsen als gedacht. Inmiddels is het ‘gratis af te halen’. Het moet namelijk van de wijngaard in Surrey af, waar het gebouwd is. Er zijn 3,3 miljoen legosteentjes voor gebruikt, maar het toilet, de douche en de kraan werken echt en comfortabel of niet, er is een bed.

Voor alle foto’s en het hele verhaal moet je hier zijn.

Ik was vooral onder de indruk van de kat. Zo eentje wil ik later ook. Als de echte dood zijn. Leuk aandenken.

Het ideale huisdier!

Voor meer mooie designgadgets: StyleCowboys

Sabine de Witte