Travel

Nationale Help Haiti dag

Vandaag gaat het over niets anders, tv, radio, krant, alle media staan er vol mee. Indrukwekkende overlevingsverhalen (zelfs iemand dankzij een iPhone!), weerzinwekkend confronterende foto’s, angstige blikken na de naschok van gister. Niemand kan om de impact van de ramp in Haïti heen. Nog niet zo aangrijpend als de beelden van de Tsunami, waar de combinatie van een aardschok en het water nog meer aanrichtte, maar dat het serieus is, mag duidelijk zijn.

Geen idee of er nog iemand rondloopt die geen donatie heeft gedaan, het lijkt me bijna onmogelijk. Je zou je, zeker als je vandaag de radio (555) of tv aan hebt staan, op z’n minst schuldig moeten voelen als je dat nog niet hebt gedaan.

Hoewel ik de aankondigingen voor ‘de grote tv-show’ van vanavond tenenkrommend vind, vooral die met oude rot Henny Huisman, die speciaal uit de kast is getrokken om zieltjes te winnen, is het goed dat Nederland zo massaal actie voert vandaag. Helaas stond Jonnie om 11.30u vanochtend nog geen snert te verkopen op station Zwolle, anders had ik nog een bijdrage geleverd.

De radio blijft vandaag wel lekker uit, de tv show ga ik vanavond gelukkig missen, maar ik heb mijn steentje bijgedragen. Ik hoop jij ook!