geeky girl

Nest: je redding met kerst

Wist je dat in Nederland de meeste inbraken plaatsvinden rond de donkere dagen voor kerst? Met een piek op de feestdagen zelf. Dat zou toch een domper zijn, eet jij je gezellig de feestdagen door met familie of vrienden, kom je thuis in een overhoop gehaald en leeg huis. Of nog erger, laat jij je kerstcadeaus thuis bezorgen en zet de pakjesman het cadeau op de veranda of in je tuin omdat je niet thuis bent, maar iedereen snapt dat je rond de feestdagen pakketjes gewoon in huis wilt hebben. Helaas zijn er genoeg mensen die het minder goed met jou en je pakketjes voor hebben, en ze stelen. Dit is een hype in Amerika.

Nest: niets ontgaat je digitale derde oog

Een tijdje geleden ontmoette ik een voormalige inbreker, die vertelde hoe makkelijk het is om binnen te komen in huizen. Het is een van mijn ergste nachtmerries en omdat ik veel weg ben, staat mijn huis dan ook vol camera’s van Nest. Dat geeft mij een gerust gevoel als ik op reis ben, zo kan ik een digitaal oogje in het zeil houden.

Pakketjesroof

Niet alleen in je huis is een Nest handig, ook buiten, als je een donker maar makkelijk toegankelijk hoekje in je tuin hebt bijvoorbeeld, of ’s avonds de hond niet uit wilt laten en toch wilt zien wat hij in de tuin uitspookt. Maar ook om je pakketjes in de gaten te houden, want regelmatig ‘verdwijnen’ pakketjes door nare buren of mensen die op een snelle manier geld proberen te verdienen aan jouw spullen. Klinkt iets on-Nederlands, maar zeker in appartement complexen is het een veelvoorkomend probleem. In de US worden pakketjes vaak op een veranda achter gelaten, wat pakketjes helemaal easy money maken.

Geldig bewijs

Wat veel mensen niet weten, als je camerabeelden hebt waarop een inbreker te zien is, kan je deze gebruiken als bewijs. Enige voorwaarde is dat de camera alleen jouw terrein filmt en dat het privé-terrein betreft. Handig voor geroofde pakketjes of erger.
Met de meldingen op je mobiel kun je bij verdachte situaties meteen over gaan tot actie; als je niet thuis bent bel je de politie alsnog en dankzij het beeld is het mogelijk om hele duidelijke en concrete signalementen af te geven. Win win!
Zelf ben ik enorm blij met de hele range aan camera’s in mijn huis, want het geeft me een veilig gevoel en I’m in control, ook als ik er niet ben.

Veilige kerst!

Sabine de Witte