Travel

Net als in de film…

Nederlandse films: je vindt ze fantastisch of helemaal niets. Ik ben er fan van. Vooral de ‘gouwe ouwe’ klassiekers als Schatjes, Turks Fruit en Soldaat van Oranje. Maar ook recentere films als De Tweeling, Simon en Bride Flight kunnen mijn goedkeuring wegdragen.

Afgelopen week vond ik Utrecht het Nederlands Filmfestival plaats. Dinsdag ben ik naar de film ‘Carmen van het Noorden’ geweest. De recensies waren goed, mijn verwachtingen hoog. Helaas werden deze al na een paar minuten film zwaar teleurgesteld. De film had een zwak verhaal en leek meer een grote Tygo Gernandt show. En laat ik nou niet zo’n Tygo-fan zijn, was dat een kleine tegenvaller.

De komende weken wordt geprobeerd het Nederlandse Filmfestival uit te breiden, door op zaterdag en zondagavond Nederlandse films uit te zenden. Geen klassiekers uit de oude doos, maar recentere films. Met bekende namen, maar ook onbekend talent. Variërend van bioscoophit tot filmhuisfilm. Geen zaterdagavond of saaie zondag meer om je te vervelen of te klagen dat er niets op tv is. Vele films die de moeite waard zijn, ik ga er zoveel mogelijk kijken.

Want er is niets heerlijker dan wegdromen bij een film, je helemaal in te leven in een andere wereld en opgaan in de vierkante kast.