Instagram

Follow Me!

Travel

Neubau: hippe wijk in Wenen én brillenmerk

30/06/2016
Reading Time: 4 minutes

Vorige week vloog ik voor een kort tripje naar Wenen. De stad is mij niet onbekend, een paar jaar geleden had ik langer de tijd om de stad te verkennen en concludeerde ik dat Wenen een bijzonder moderne stad is in een klassiek stadshart. De combinatie met de klassieke gebouwen, statige panden en moderne architectuur maakt het een afwisselend gezicht. Dit keer was vooral de wijk Neubau in de picture, vanwege de lancering van brillenmerk Neubau.

neubau eyewear

neubau eyewear komt uit de (brillen)koker van Silhouette, maar dan in modern design jasje mét behoud van tradities en craftmanship. De monturen zijn qua modellen niet zo zeer hip en trendy, maar het materiaal- en kleurgebruik daarentegen maakt het onderscheidend van andere brilmerken. Het merk laat zich niet beïnvloeden door trends, creativiteit voert de boventoon. Bovendien komt de wijk Neubau erin terug via kleine verwijzingen. Het logo is de vorm van de wijk, die je ook terug ziet in de brilhoes, het karton erom heen kun je bewaren als ‘bank’ voor je bril met daarop de afdruk van de wijk. De mensen achter het merk weten wat hip is en een tour door Neubau leverde een hele rits aan leuke adresjes op van craft werk, lokale designers en leuke vintage winkels. Momenteel is er een brillencollectie uit en in september komen de zonnebril collecties uit. Ik heb er een voorproefje van gekregen en met mijn zonnebril verslaving had ik er zo met 4 op mijn neus kunnen weglopen. Toch koos ik voor een ‘gewone’ bril. Die draag ik niet dagelijks, maar wel steeds vaker en er zat een prachtig koperkleurig model,’Alex’ tussen, waar ik meteen voor viel, die binnenkort in de brievenbus ligt. Wat vinden jullie er van?

sabine neubau eyewear alex brons

neubau eyewear lancering

neubau collectie

preview neubau eyewear zonnebrillen

Uiteraard leverde een wandeling door Neubau een heleboel leuke adresjes op, die ik graag met jullie deel:

Ruby Marie Hotel

Het Ruby Marie hotel is net drie maanden open en qua interieur een echte hotspot. Gelegen in een oude parkeergarage loopt het helemaal rond en ligt het achter de grote winkelstraat Mariahilfer Strasse in het 7e, het centrum dus. Het is een designhotel dat werkt met ‘lean luxury’; kamers bevatten alleen het hoogst noodzakelijke. Er is dus geen minibar, telefoon, badjas, waterkoker of koffiezetapparaat, ook watjes, douchemutsen en andere freebies kun je vergeten. De amenities hangen vast aan de muur. Voor de extraatjes moet je je kamer toch echt verlaten. Iedere gang heeft een ruimte waar je gratis koffie of thee kunt halen en een vending machine voor snacks en drankjes. Overigens is er wel overal gratis internet zonder moeilijk inloggen en heeft de kamer een tablet voor muziek, internet, reserveringen en stadstips. Het ontbijt is er prima, vooral bij mooi weer op het dakterras, de bar is 24/7 open en het restaurant schijnt één van de laatste Weense hotspots te zijn. Oh en in- en uitchecken hoeft niet, je meld je aan op de iPads (de kamers kun je pas na 15.00u in) en moet ‘m gewoon om 11.00u verlaten. Deze luxe poes hecht toch wel veel waarde aan kleine extraatjes op je kamer, voor mij is dat juist luxe en het gevoel van thuiskomen op reis, maar de plek was wel heerlijk centraal. In 20 minuutjes loop je naar het MuseumQuartier.

Ruby Marie hotel

Neubau hotspots

Lunchen of ontbijten doe je gezond bij Erich, waar alle Weense ‘hipsters’ zich verzamelen. Gretel is de plek midden in de winkelstraat om iets gezonds te eten. De gevel van Bonbons zuigt je naar binnen bij deze ouderwetse snoepwinkel. Ramsch & Rosen is een leuke kringloopwinkel en voor de fans van Hello Kitty is er zelfs een Kitty World met al het denkbare voorzien van de vorm of print van de Japanse kat. Konditorei Aida is hèt adres voor Sachertorte, ook al lees je in de reisgidsjes over café Sacher. Waarom toch hier? Omdat ze hier de ‘gezonde’ variant hebben, zonder gluten en geschikt voor vegans. En om de roze stoeltjes en details, zeer Instagram waardig! Bij Wald & Wiese haal je lokale honing of in het seizoen truffels uit de bergen. De exclusieve concept store Park is een walhalla voor de vrouwelijke shopping liefhebbers. Mannen kunnen hun hart ophalen bij bierbrouwerij 7Stern waar ze zelfs hennep-bier verkopen. Wiener Schnitzel eet je bij Gasthaus Schilling. En als het goed genoeg is voor de hoeden van Brad Pitt, Madonna en Yoko Ono, waarom zou jij dan geen hoed scoren bij Mühlbauer? Het atelier is sinds 1903 open en binnen de familie en je kijkt er je ogen uit, zoveel keus aan prachtige hoeden. Boetiek Comerc is klein en schattig. In de winkelstraten zitten ook bekende ketens als COS (met een HAY Living afdeling!), Weekday en de andere grote namen.

7 stern bierbrouwerij

Goodmorning Vienna ???? #allpinkeverything #wesandersonvibes #exploreneubau

A post shared by Stephanie Broek (@stephaniebroek) on

Zo zoet is Wenen ❤️?

A post shared by Sabine De Witte (@sabinedewitte) on

Vegan Vienna & fiets veilig

Wat me nog meer opviel? Eten is gezond en als vegan kun je op heel veel plekken terecht. Ik was in het gezelschap van de stijlvolle leuke Stephanie Broek van Glamour, die toevallig vegan is. Zij kon haar geluk niet op en kon er zelfs softijs eten, voor het eerst sinds jaren. Ik moet zeggen dat de vegan maaltijden van Swing Kitchen erg goed smaakten en dat alleen het taartje mij erg tegenviel. Vegan eten is in Wenen erg groot. Ook wordt er veel gefietst, logisch want de stad is vrij groot en breed. De vorige keer heb ik de stad inderdaad per tweewieler onderzocht en dan ben je toch wat mobieler. Officieel moet je een fietsrijbewijs hebben en deze kan de politie je afnemen als je bijvoorbeeld gedronken hebt. Ja, in Wenen hebben ze blaastesten voor fietsers!
Wat niet zo leuk was, was de armoede op straat. Veel zwervers en vluchtelingen. Dat laatste is logisch, Wenen ligt precies op de ‘route’ naar een beter leven en veel vluchtelingen blijven er steken omdat omringende landen hun grenzen hebben gesloten. Dit straatbeeld maakte me weer extra bewust van de vrijheid die wij kennen. En dat ik me schuldig voelde over de missende waterkoker en wattenschijfjes in het hotel, hallo!

sabine in wenen

Het lanceringsfeest van Neubau werd gehouden in café Leopold en het diner was grotendeels ook vegan, heel tof. Leopold staat bekend om haar feesten en gezelligheid en is sowieso een fijne plek op het MuseumQuartier voor een hapje of drankje. Bij mooi weer is deze buurt de place to be, liefst met zelf mee gebrachte biertjes!

neubau eyewear lancering cafe leopold wenen

Fotocredits: Philipp Lipiarski & Colin Cyruz – goodlifecrew.at

Sabine de Witte

Sabine de Witte

Reisjournalist at YourAmbassadrice
(Reis)Journalist en Content Creator. Voor altijd nieuwsgierig en op zoek naar de meest bijzondere plekken op het gebied van luxe reizen, lifestyle, gastronomie en design
Sabine de Witte

Instagram

 • Why so serious?! Channeling my inner child - to sadly discover the slide was to hot for my delicate 🍑
#nevernotwearingcutesummerdresses #freebirdicons #peterpansyndrom #nevergrowup #whysoserious #playtime #goofingaround #slidingintodms
 • Grounded. Yoga Nidra Naps, sunshine and some TLC at hotel Les Parents 💚
Thanks for all the kind messages, still not sure if having the doc taking out my wisdom teeth was the smartest decision, ouch! 🤣🦷 Happy Easter 🐣🐰!
.
.
.
#yoganidranaps #yoganidraalldayeveryday #grounded #easter #hotel #tlc #sunnyweekend #grasshugging
 • Spring weather ànd brand new week: I’m ready for you!
📷 @dishtales
.
.
.
#citywalk #amsterdam #paparazzi #springready #sunnydays #amsterdam #gramthedam #weesperzijde #ysbreeker #nevernotenjoying
 • When you have ‘de zomer in je bol’ and you want to wear your new @freebirdicons summer dress but its still freezing outside you upgrade it with ugly panties and wear a blanket. 
Borrowed the window and 📷 skills from @liselorestap
.
.
.
#freebird #summerdress #winterstyle #winteriscoming #freebirdicons #posing #windowseat #instapose #teatime #dress #ootd #whiteboots #fashion #sabcollab
 • Another staged walk - taking the weekender for some family time: my parents celebrate their 35th wedding anniversary 🤵🏼👰🏼 🍾
📷 by @clacam
.
.
.
#mysamsonite #nevernotcelebrating #nevernottraveling #amsterdam #eyemuseum #quai #ij #photography
 • Walking towards the weekend. 
My own Sab & the City moment 😍
📷 @dishtales
.
.
.
#amsterdam #satc #photography #influencerpassing #hijackingthestreets #crossing #weekend
 • Morning Amsterdam! 📷 by @dishtales
 • NEW ADVENTURE
What I’ve been celebrating over the last days? Today marks the start of a new adventure. 
It’s my first day as part-time creative PR & communication specialist at concrete. 
What many of you probably don’t know is my passion for interior and design. Its what I wrote about mostly in the early blog days; my obsession over Eames chairs, the Urchin pouf by Christien Meindertsma, drooling over Moooi by Marcel Wanders. 
A few weeks ago everything I did for the past years all came together when I applied for a part-time job. When I worked for citizenM and Zoku I got to know concrete as they are responsible for the amazing interiors, and after 10 years of freelancing I was looking for a nice team and brand to work for on a more regular basis. 
I’m super thrilled, it feels like the first day of school! And because its part-time I still have time to manage other projects and interests. Because I still like working with startups, blockchain, roam around and I’m working on 2 book ideas too 📓

2018 wasn’t my year and I was ‘haunted’ by all those little moments where things didn’t go as planned. It sucked a lot of energy, motivation, creativity and inspiration to keep things going. But today marks a new era. Colleagues, stability, another already amazing brand story I get to share bigger, better and bolder. 
This needed lots of bubbly 🍾and sunshine ☀️ , yes even in the middle of the street. 📷 by @dishtales
 • The sun is out - yes! But after the non-existing winter and the extra-ordinary sunny and insanely hot summer of 2018 I can’t help but see the sun as a sign to all of us as that we should take better care of Mother Earth. Both humans and animals need sunlight to feel good, alive and energized. To grow plants 🌱 and flowers 🌺, who house insects which are essentials for our food. The past months I’ve been working for the @down_to_earth_collective and worked on how to contribute myself to a better, more sustainable world. Working for the Collective to share the story of the @down_to_earth_film and the journey that still continues- with Rolf and Renata, the tribes, but also in you. Watch this movie, think about your consumption, the rat race we’ve created ourselves here in the Western world and we assume as holy. It isn’t. We’ve lost touch with our history, family and spirituality. I know so many of you - including me - are looking. For themselves, purpose, a way to give back what we all can borrow from the earth. We tend to think the world is ours, change it to whats good for capitalism, politics. We don’t listen to intuition, we think earth keepers and tribes are poor in things and thwart plans for our wish for more. While they are actually the richest people on the world. Living timeless, from day to day, lead by the seasons, what nature offers and what their ancient leaders taught them ~ and still whisper to them when they need it. 
I feel blessed for being raised in a small village, surrounded by nature. For the things my grandfather learned me about it. For all the trips I’ve made and opened my eyes. 
I found a few ways ~ both personal and business wise to contribute to a better world. And I hope you will embark on this journey while I’ll be sharing more about this too. 📷 by the amazing @dishtales who always knows how to translate my brainwaves into photos 💚
#downtoearth #maketheworldabetterplace #thisisagoodstay #sustainabletransitions #duurzametransities
 • Go check out the David Hockney/Vincent van Gogh exhibition The Joy of Nature. Not only do you want to visit Hull and East Yorkshire afterwards, it will trigger your fantasies, your love for bright colors and stimulate your creativity. I had the honor of visiting after opening hours - damn, I love my job - but find your slot and go. Hockney is the greatest artist who is still alive, working his magic while being an 80-something and even drawing on iPad. And he knows so many techniques! 💚 🖼
📷 by @elianeroest 
Thanks @baltuscommunications @vhey_uk for the invitation @vangoghmuseum 🙏🏻
.
.
.
#afteropeninghours #davidhockney #vincentvangogh #vangoghmuseum #amsterdam #art #thejoyofnature #artamsterdam #visithull #eastyorkshire #uk #tripping
 • Yoga Nidra every day, everywhere. By the pool, in the plane, on the couch, in bed. To start and manifest a new day, or unwind and recover from it. It’s my lifesaver and I am so grateful @elianebernhardwithlove brought it into my life: Zenbine 🙏🏻🧘🏼‍♀️
.
.
.
#yoganidra #meditation #manifestation #zenbine #houseofdeeprelax #mindful #unwind #bythepool #intheplane #travelhealth #sanity #nostress #jnanetamsma #yoga #yogi #yogilifestyle #marrakech #palmeraie #luxurytravel #protestwoman

Follow Me!