Instagram

Follow Me!

Travel

Neubau: hippe wijk in Wenen én brillenmerk

30/06/2016
Reading Time: 5 minutes

Vorige week vloog ik voor een kort tripje naar Wenen. De stad is mij niet onbekend, een paar jaar geleden had ik langer de tijd om de stad te verkennen en concludeerde ik dat Wenen een bijzonder moderne stad is in een klassiek stadshart. De combinatie met de klassieke gebouwen, statige panden en moderne architectuur maakt het een afwisselend gezicht. Dit keer was vooral de wijk Neubau in de picture, vanwege de lancering van brillenmerk Neubau.

neubau eyewear

neubau eyewear komt uit de (brillen)koker van Silhouette, maar dan in modern design jasje mét behoud van tradities en craftmanship. De monturen zijn qua modellen niet zo zeer hip en trendy, maar het materiaal- en kleurgebruik daarentegen maakt het onderscheidend van andere brilmerken. Het merk laat zich niet beïnvloeden door trends, creativiteit voert de boventoon. Bovendien komt de wijk Neubau erin terug via kleine verwijzingen. Het logo is de vorm van de wijk, die je ook terug ziet in de brilhoes, het karton erom heen kun je bewaren als ‘bank’ voor je bril met daarop de afdruk van de wijk. De mensen achter het merk weten wat hip is en een tour door Neubau leverde een hele rits aan leuke adresjes op van craft werk, lokale designers en leuke vintage winkels. Momenteel is er een brillencollectie uit en in september komen de zonnebril collecties uit. Ik heb er een voorproefje van gekregen en met mijn zonnebril verslaving had ik er zo met 4 op mijn neus kunnen weglopen. Toch koos ik voor een ‘gewone’ bril. Die draag ik niet dagelijks, maar wel steeds vaker en er zat een prachtig koperkleurig model,’Alex’ tussen, waar ik meteen voor viel, die binnenkort in de brievenbus ligt. Wat vinden jullie er van?

sabine neubau eyewear alex brons

neubau eyewear lancering

neubau collectie

preview neubau eyewear zonnebrillen

Uiteraard leverde een wandeling door Neubau een heleboel leuke adresjes op, die ik graag met jullie deel:

Ruby Marie Hotel

Het Ruby Marie hotel is net drie maanden open en qua interieur een echte hotspot. Gelegen in een oude parkeergarage loopt het helemaal rond en ligt het achter de grote winkelstraat Mariahilfer Strasse in het 7e, het centrum dus. Het is een designhotel dat werkt met ‘lean luxury’; kamers bevatten alleen het hoogst noodzakelijke. Er is dus geen minibar, telefoon, badjas, waterkoker of koffiezetapparaat, ook watjes, douchemutsen en andere freebies kun je vergeten. De amenities hangen vast aan de muur. Voor de extraatjes moet je je kamer toch echt verlaten. Iedere gang heeft een ruimte waar je gratis koffie of thee kunt halen en een vending machine voor snacks en drankjes. Overigens is er wel overal gratis internet zonder moeilijk inloggen en heeft de kamer een tablet voor muziek, internet, reserveringen en stadstips. Het ontbijt is er prima, vooral bij mooi weer op het dakterras, de bar is 24/7 open en het restaurant schijnt één van de laatste Weense hotspots te zijn. Oh en in- en uitchecken hoeft niet, je meld je aan op de iPads (de kamers kun je pas na 15.00u in) en moet ‘m gewoon om 11.00u verlaten. Deze luxe poes hecht toch wel veel waarde aan kleine extraatjes op je kamer, voor mij is dat juist luxe en het gevoel van thuiskomen op reis, maar de plek was wel heerlijk centraal. In 20 minuutjes loop je naar het MuseumQuartier.

Ruby Marie hotel

Neubau hotspots

Lunchen of ontbijten doe je gezond bij Erich, waar alle Weense ‘hipsters’ zich verzamelen. Gretel is de plek midden in de winkelstraat om iets gezonds te eten. De gevel van Bonbons zuigt je naar binnen bij deze ouderwetse snoepwinkel. Ramsch & Rosen is een leuke kringloopwinkel en voor de fans van Hello Kitty is er zelfs een Kitty World met al het denkbare voorzien van de vorm of print van de Japanse kat. Konditorei Aida is hèt adres voor Sachertorte, ook al lees je in de reisgidsjes over café Sacher. Waarom toch hier? Omdat ze hier de ‘gezonde’ variant hebben, zonder gluten en geschikt voor vegans. En om de roze stoeltjes en details, zeer Instagram waardig! Bij Wald & Wiese haal je lokale honing of in het seizoen truffels uit de bergen. De exclusieve concept store Park is een walhalla voor de vrouwelijke shopping liefhebbers. Mannen kunnen hun hart ophalen bij bierbrouwerij 7Stern waar ze zelfs hennep-bier verkopen. Wiener Schnitzel eet je bij Gasthaus Schilling. En als het goed genoeg is voor de hoeden van Brad Pitt, Madonna en Yoko Ono, waarom zou jij dan geen hoed scoren bij Mühlbauer? Het atelier is sinds 1903 open en binnen de familie en je kijkt er je ogen uit, zoveel keus aan prachtige hoeden. Boetiek Comerc is klein en schattig. In de winkelstraten zitten ook bekende ketens als COS (met een HAY Living afdeling!), Weekday en de andere grote namen.

7 stern bierbrouwerij

Goodmorning Vienna ???? #allpinkeverything #wesandersonvibes #exploreneubau

A post shared by Stephanie Broek (@stephaniebroek) on

Zo zoet is Wenen ❤️?

A post shared by Sabine De Witte (@sabinedewitte) on

Vegan Vienna & fiets veilig

Wat me nog meer opviel? Eten is gezond en als vegan kun je op heel veel plekken terecht. Ik was in het gezelschap van de stijlvolle leuke Stephanie Broek van Glamour, die toevallig vegan is. Zij kon haar geluk niet op en kon er zelfs softijs eten, voor het eerst sinds jaren. Ik moet zeggen dat de vegan maaltijden van Swing Kitchen erg goed smaakten en dat alleen het taartje mij erg tegenviel. Vegan eten is in Wenen erg groot. Ook wordt er veel gefietst, logisch want de stad is vrij groot en breed. De vorige keer heb ik de stad inderdaad per tweewieler onderzocht en dan ben je toch wat mobieler. Officieel moet je een fietsrijbewijs hebben en deze kan de politie je afnemen als je bijvoorbeeld gedronken hebt. Ja, in Wenen hebben ze blaastesten voor fietsers!
Wat niet zo leuk was, was de armoede op straat. Veel zwervers en vluchtelingen. Dat laatste is logisch, Wenen ligt precies op de ‘route’ naar een beter leven en veel vluchtelingen blijven er steken omdat omringende landen hun grenzen hebben gesloten. Dit straatbeeld maakte me weer extra bewust van de vrijheid die wij kennen. En dat ik me schuldig voelde over de missende waterkoker en wattenschijfjes in het hotel, hallo!

sabine in wenen

Het lanceringsfeest van Neubau werd gehouden in café Leopold en het diner was grotendeels ook vegan, heel tof. Leopold staat bekend om haar feesten en gezelligheid en is sowieso een fijne plek op het MuseumQuartier voor een hapje of drankje. Bij mooi weer is deze buurt de place to be, liefst met zelf mee gebrachte biertjes!

neubau eyewear lancering cafe leopold wenen

Fotocredits: Philipp Lipiarski & Colin Cyruz – goodlifecrew.at

Sabine de Witte

Sabine de Witte

Reisjournalist at YourAmbassadrice
(Reis)Journalist en Content Creator. Voor altijd nieuwsgierig en op zoek naar de meest bijzondere plekken op het gebied van luxe reizen, lifestyle, gastronomie en design
Sabine de Witte

Instagram

 • Home.
 • Waiting for pretty autumn days instead of these stormy weather. Maybe some leopard 🐆 roaring can scare the clouds away. 
Great excuse for some extra couch cuddling though! 📸@byliselore 
#amsterdamweather #autumn #seasonalchange #leopard #theyhearmeroar #lazysunday #amsterdam #stormysunday #couchcuddling
 • Obligatory toilet selfie at the Hoxton. Yesterday I celebrated life, experienced if you don’t hold on to the past but overcome change it will all be ok sometime, met my deadlines, spend quality time with my little big sis, learned about mindful drinking, remembered and still found a spark of hope for something I almost gave up, bought the perfect leather trousers second hand for a few bucks and was able to catch up on much needed sleep, without any fomo. 
I’m a multitasker, focus scares me as I’m easily bored. People tell me I should focus, do one thing at the time. But this is what makes me feel alive and I can manage to do it all in one day ànd enjoy it to the max. 
Weekendtip: visit the Urban Winery by Lindemans at the Hoxton to learn more about wine (the bubbly, Pinot Grigio and Shiraz are my favorites) & sip yourself zen!
 • Walking towards the weekend (and bringing back my snake friend into its jungle?!) 📸@bylisore 
#amsterdam #weekend #walkintoweekends #urbanchic #gramthedam #junglevibes #greencity
 • Smile! Even when you carry 4 kilo of @jimmy.nelson.official and wear new heels. 
Thanks Jimmy for having me, your book Homage to Humanity isn’t only inspiring because of all the footage about tribes worldwide, but also because you managed to make it interactive, share the making of videos with your app. It’s almost like you travel along. 
We’ve met a few times through National Geographic and what got me the most; Jimmy is so pure and authentic! And he managed to have a family ànd travel the world. 
Dear followers: if you’re looking for a unique gift for travel lovers: this is it. I can dream on for hours about the tribes, destinations, how a photo was taken. And its al there. 
It isn’t only a homage to humanity, but also to Jimmy’s work and his team! 💙

#jimmynelson #homagetohumanity #travel #travelphotography #storytelling #sohohouseamsterdam #natgeo #booklaunch #interactivebooks #digitalmedia #inspiration #motivation #amsterdam #travelinspiration #travelgram #tribesoftheworld #instasmile
 • Flashback to safari chic Monday mornings, cruising around on a river safari for some close encounters with angry hippo’s 🙈 
How does your favorite Monday look like? 
#mondaymorningblues #southafrica #safaridesign #riversafari #safarichic #mondaymemories #travel #bushbabe #bushlife #luxurytravel
 • Oh Amsterdam... it’s weird to notice in a week where a lot happened, everything sort of is still the same when you come back. It is in a way: Arjen is still missing, Lotte too, but in a permanent way. Travel makes me see things in a different (clearer?) perspective. Maybe it awakes the philosopher in me, but when I’m gone, specially alone, I finally have time to think things over. Everytime I come to the same conclusion: life’s too short for boring days, celebrate now. You can drink champagne or decide to go on a trip whenever you want, not because you found an excuse to go. 
Now: picture me here supping, like I did this morning and you must love it even more. 
Mental note: wear long wetsuit. Water cools down fast 💦 🏄🏼‍♀️ #whatsup #philosophersmind #mindofstraveler #nevernottraveling #nevernotlearning #nevernotcelebrating #amsterdam #amstel #gramthedam #indiansummer
 • When you have a full suite and choose the smallest corner again 🙈 I have a strong preference for not so ergonomic workplaces, but hey, at least I had the option to work at a table, on the couch or from bed. That’s what I like in hotels; I want to make my own tea and not depend on room service, decide to sit on the couch while replying emails 📧, I want a fridge for my own shoppings - but most hotel rooms are getting rid of the minibar. Not @residenceinn, they do everything to offer you hotel services, but nothing is obligatory. You can choose to cook, order Uber Eats in and be a couch potato (I can be a very professional 🥔 if I want to), or - and that’s what I’m very keen on - use their grocery service. If you feel like socializing: the bar or game room are there to meet likeminded fellow travelers. Or combine your laundry with the gym: you can overlook the machines while working out, sportive waiting 🤣

#residenceinn #TakeResidence #Kensington #suitelife #hotelexplorer #professionalsleeper #london #instatravel #travelgram #hotelgram #extendedstat #businesstrip #bleisure
 • When you meet up with Leonie you know you’ll end up somewhere extraordinary. She wanted to impress me, with a lunch at the members club at the Royal Academy and a private tour through Christie’s. Apparently people have the impression I’m not easy to please or impress, but surely this was an afternoon I’ll remember! Gotta love London for these exclusive treasures and when its good enough for BBC presenters, it sure is good enough for me! 
#london #royalacademy #membersclub #academiciansroom #stjames #christies #art #artlondon #exclusive #luxurytravel
 • Amazing day exploring Kensington and being treated and surprised by @residenceinn with a very nice picnic in Holland Park. The perk of an extended stay location: they can arrange everything ànd more for you. Combined with the weather this would have been the perfect wedding setting! So cute!

#residenceinn #takeresidence #luxurytravel #tailormade #hollandpark #london #kensington #katewouldveapproved #professionalsleeper #hotelexplorer #guestexperience
 • Another ‘smile’, this time in front of the talented @portraitsbykarinb - who knows how to capture a human (including sparkling eyes) into a digital portrait. Always a pleasure to catch up, help and inspire each other! 
And for now, done with the smiley photos of me, tomorrow I’m flying to London baby! 
#portraits #portraitsbykarinb #shotoniphone #thisisme #sparklingeyes #megram

Follow Me!