Cocooning

Never stop learning met de Youtube serie Couple Thinkers

couple thinkers serie

Je bent nooit te oud om te leren, en nooit uitgeleerd. Dat is mij van jongs af aan bijgebracht. Ook dat je altijd een verschil kunt maken, hoe klein je ook denkt. Mijn ouders zijn niet de enigen die zo denken. GANT is de serie Couple Thinkers gestart, samen met acteur, schrijver en komiek Craig Ferguson (bekend van de Late Late Show en Celebrity Name Game) en zijn vrouw Megan Ferguson. In het programma staat nieuwsgierigheid centraal. Aangezien mijn eerste woordjes ongeveer ‘waarom dan’ waren en de slogan van Your Ambassadrice ‘360 degrees vision and curiosity, what do you want me to discover’, sluit dat natuurlijk naadloos bij mijn interesses aan. De serie wordt uitgezonden op YouTube en wekelijks behandelen ze andere thema’s met betrekking op de maatschappij. Waarom GANT hier waarde aan hecht? Omdat zij al jaren de slogan ‘Never stop learning’ geloven.

 photo couple-thinkers-neil-degrasse-tyson.jpg

Couple Thinkers: When should we leave our planet?

Een cursus Filosofie, het Brainwash Festival, het nieuws, allemaal dingen die mij regelmatig aan het denken zetten over de grotere vragen des levens. Over de maatschappij. Over mijn rol daarin. Regelmatig vraag ik mijzelf af: ‘Is dit een wereld waarin ik een kind zou willen groot brengen?’ Of hoe ik verandering kan brengen in deze craze. Ik ben niet de enige met die vraag. De Couple Thinkers vragen zich bijvoorbeeld af wanneer we onze planeet zouden moeten verlaten. Best een heftige, want zou dat dan ook betekenen dat ons leven op aarde stopt? Of zouden we dan al ergens anders een nieuwe aarde hebben gemaakt, of naar Mars kunnen? In deze aflevering gaan Craig en Megan in gesprek met Neil deGrasse Tyson, astrofysicus en wetenschapscommunicator. Hij houdt zich bezig met sterren, stervorming en de Melkweg en zou deze vraag dus wetenschappelijk moeten kunnen beantwoorden, maar hoe zit het met zijn spirituele kant? Maakt zijn werk hem niet bang voor het ‘einde van de wereld’? Hoeveel heeft je ego te maken met de ruimte? Na het zien van deze aflevering heb ik nog meer bewondering voor het werk van astrofysica en als ik nog jong was, zou ik NU solliciteren bij de NASA 😉

Ben je niet fit en wil je iets nuttigs met je tijd doen? Of gewoon behoefte aan een leuke serie terwijl je onderuitgezakt op de bank hangt? Kijk dan zeker deze gave serie, een aflevering duurt zo’n half uur, en wellicht krijg je antwoord op jouw grote ‘waarom’ of ‘hoe’ vraag.

O en ben ik echt een romanticus als ik zou zeggen: #couplegoals?

craig en megan ferguson gant couple thinkers

Deze post is in samenwerking met GANT

Sabine de Witte
Laatste berichten van Sabine de Witte (alles zien)