Hotspots Travel

New York, New York

New york, nieuwe indrukken

Het was iets te stil hier op mijn blog. Drukte voordat ik naar New York zou gaan, leuke events en feestjes en het bloggen schoot er steeds bij in. Maar uiteraard kan ik mijn eerste indrukken van New York niet ongedeeld laten. Ik vloog met Icelandair (waar ik een lay-over had in het prachtige 101 hotel in Reykjavik, zo’n grote hotelkamer met alles er op en eraan heb ik nog nooit gehad). Tijdens de vlucht genoot ik van de mooie uitzichten op Groenland en Goose Bay, een prachtige sunset en viel ik de laatste anderhalf uur eindelijk in slaap. Ik kwam om 19u New York tijd aan, waar het natuurlijk een uur in de rij staan was voor de immigratiedienst etc. Daarna stond er een limousine te wachten om naar het hotel te rijden. Een comfi heenreis dus! Na een snelle hap en wat rondlopen langs TimeSquare dook ik op tijd m’n mand in. Ik verblijf tot en met maandag in het Hudson hotel. Een hip designhotel met mooie lobby, gratis WiFi vlakbij Central Park. Vanaf komende maandag verhuis ik voor de laatste 5 dagen naar het uberhippe ACE hotel. Hoewel ik veel reis, is dit mijn eerste trip buiten Europa. Daar valt nog genoeg te ontdekken en ik moet heel eerlijk bekennen dat ik best eens een safari naar Afrika wil maken en design wil spotten in Tokyo, maar de rest trekt me niet zo.

Pancakes for breakfast in New York

NYC Columbus Circle

I ain’t seen nothing yet

New York was best overwhelming, qua grote gebouwen. Vooral in Midtown loop ik veel omhoog te kijken naar de wolkenkrabbers. En een blok lopen lijkt op de kaart goed te doen, maar je loopt heel wat kilometers af als je 4 blokken verderop moet zijn. In winkels, hotels etc. vragen ze je overal hoe het gaat en als je bij Barney’s op de cosmetica afdeling loopt presteert iedere verkoper het om iets anders van je mooi te vinden en daar een passend product bij te vinden. Niets voor mij. De afgelopen week was ik voor werk op afspraken, een congres etc. en eigenlijk heb ik nog niets van de stad gezien. Time Square, 5th Avenue, Central Park uit de verte, het Empire State building en Rockefeller Center, maar daar houdt het wel mee op. De komende week ga ik pas echt de stad ontdekken. Straks SoHo in, om naar de opening van de expositie van Gaby te gaan, morgen de marathon gekte proberen te ontwijken in Williamsburg. Met de boot over en dan lekker Hollands door de wijk fietsen. Zo staat er vanaf morgen iedere dag een nieuw te ontdekken gebied op het programma. Wat mij heel erg meeviel was de workaholicness: ik sprak met enkele mensen die in New York wonen en werken en eigenlijk dezelfde werktijden hebben als wij in Nederland. Af en toe overwerken komt voor, maar dat spreekt voor zich. Wel merk je dat mensen hier volledig in zichzelf gekeerd over straat lopen. Botsen ze tegen je op? Een ‘Sorry’ met een fake smile en gewoon doorlopen. Er is weinig echt aan de excuses, aan het ‘hoe gaat het’ en oprechte interesse in waar je vandaan komt is er niet. Maar New York is uiteraard altijd fantastisch!

Time Square New York

Sex and the City moment in New York

Non-toeristisch New York

Ik probeer de komende week de standaard toeristische dingen een beetje te vermijden, alhoewel ik gisterochtend wel naar de re-opening van de Apple store op 5th Avenue ben geweest (zie het filmpje). Ik vaar liever langs het Vrijheidsbeeld naar een nog niet zo bekende plek, struin liever door Chelsea op zoek naar goede restaurants dan dat ik in een keten eet (wat in Midtown bijna onvermijdelijk is, om de 5 meter zit minstens 1 Starbucks. Wel ga ik naar de 9/11 Memorial, het MoMa en wil ik het uitzicht vanaf het Empire niet missen, maar de rest geloof ik wel. Gelukkig is er voor ‘hunters’ als ik genoeg te ontdekken, zo kreeg ik te horen bij het NYC Go kantoor, het verkeersbureau van New York. Ze hebben 5 verschillende bezoekerscentra in de stad, waar je toeristische informatie kunt krijgen. Behalve veel folders en informatie kun je bij het kantoor op 7th Avenue digitaal uitzoeken wat je allemaal wilt bezoeken en er een handig overzicht + kaartje bij krijgen. Handig per categorie, je krijgt er meteen beelden bij en je kunt het er ter plekke printen of naar jezelf e-mailen. Ook via Twitter geven ze handige tips, zowel in het Engels als in het Nederlands! Meer tips & tricks om het uiterste uit mijn New York trip te halen zijn altijd welkom!

NYCGO

Van de sneeuwval van vorig weekend is niets meer over, het is heerlijk in het zonnetje, het prachtige licht van de Indian Summer is lastig op foto vast te leggen, maar maakt de stad nog warmer!
Hou voor foto’s vooral mijn Flickr in de gaten, dankzij de USA Droam kan ik alles lekker blijven delen!

Sabine de Witte