Hotel Highlight Travel

NH Collection Hotels: Feel the extraordinary in Berlijn

Een paar weken geleden mocht ik het eerste NH Collection hotel in Berlijn testen: NH Collection Berlin Friedrichstrasse. Aan de Friedrichstrasse in de wijk Mitte, de straat bekend van luxe winkels en merken. Naast het station, dus lekker centraal. Als ambassadrice van NH Collection Hotels klinkt het misschien als promo-praatje, maar de kamers zijn heerlijk comfortabel en je krijgt waar voor je geld. Het hotel zelf is niet nieuw, maar volledig verbouwd en lange tijd dicht geweest. Geen kamer is meer hetzelfde. NH Collection Hotels heeft een moderne benadering van haar gasten. Daarom hebben maar een paar kamers een bad, de rest is voorzien van een grote regendouche. Prima wat mij betreft, want de tijd die ik op reis heb of neem om in bad te gaan is minimaal.

Verder is het hotel uitgerust met een sauna, gym, bar en restaurant. ‘s Ochtends is er een uitgebreid ontbijtbuffet aangevuld met a la carte opties. Ik heb in veel hotels mogen ontbijten, maar bij NH is het iedere keer een feestje. De Spanjaarden weten precies hoe je de dag moet beginnen. Verder is er een uitgebreid business center, de mogelijkheid tot het huren van fietsen of een elektrische auto en overal in het hotel gratis internet. Wil je ‘premium’ snelheid internet, dan betaal je, maar de gratis versie voldoet zeker als je gewoon mail wilt beantwoorden, Skype calls moet maken en je blog of social media wilt updaten.

Wat voor mij de luxe is van NH Collection? Altijd lekkere badjassen, ammenities, genoeg kastruimte, gratis koffie, thee en mineraalwater, een waterkoker op de kamer, de locatie en vooral: genoeg stopcontacten. Het zijn de kleine dingen…

Een aantal foto’s voor een sfeerimpressie:

nh collection hotel berlijn friedrichstrasse lobby

nh collection hotel kamer berlijn

nh collection berlin friedrichstrasse

nh collection berlijn restaurant

nh berlin friedrichstrasse

En om het échte NH Collection gevoel te delen, kijk het filmpje. De muziek is speciaal gecomponeerd en ik krijg er iedere keer dat ik het zie en hoor kippenvel van. De beelden laten zien dat je je altijd op een a-locatie kunt onderdompelen in de luxe van NH Collection hotels voor een hele schappelijke prijs. Het komende jaar gaan er nog heel veel meer hotels open in Europa, hou ze in gedachten bij een weekend weg!

https://youtu.be/dwBsl2rHQcc

Ook een aanrader, het Nhow hotel in Berlijn. Ook van NH Hotels maar dan met een moderne twist en een locatie die ideaal is als je de party scene van Berlijn wilt verkennen.

Sabine de Witte