Travel

Niet de kikker maar de pad wordt prins

Niet een gesponsord stukje over demake’up pads, nagellakremover pads of senseo, was het maar gesponsord! Een jaar geleden schreef ik lovend over de iPhone, een paar maanden later volgde een lovend stukje over mijn tweede witte appel, mijn MacBook. Dit blogje, een beetje speciaal voor @marjolein en mede dankzij @patjem is namelijk gemaakt op de nieuwste Apple gadget, de iPad.

Het doet me denken aan een bijbelverhaal waar de 10 geboden in steen werden gehakt, alsof je terug in de tijd gaat als je een iPad in handen hebt. Nog geen 10″ groot, even wennen aan een plankje in je handen wat snel en vloeiend reageert op je vingerbewegingen. Muziek, film, krant, boek en fotolijst, het transformeert zich in no time. Mail verzenden, surfen op het net, een blogje tikken, het was nog nooit zo makkelijk! Hierop kan iedereen makkelijk online!

Waarom het zo makkelijk is? Kleiner en lichter dan een laptop, groter en makkelijker dan je telefoon. Hij past in bijna alle normale damestassen, is handig in de trein, bij events en ik durf te wedden binnen no time de vervanger van studieboeken. Een eenmalige investering, al je boeken online en je aantekeningen precies bij dat stukje wat je nog niet helemaal vatte, in plaats van al die losse blaadjes.

Ik geloof dat de iPad niet alleen de studieboeken gaat vervangen, maar ook kranten en uitgevers in de nek hijgt. Nee, de papieren krant is niet vervangbaar en de nostalgie er om heen al helemaal niet. Laat staan de ervaring van het kopen van een boek, het stuk lezen ervan en er later nog eens doorheen bladeren, de typische boekenlucht verspreidend. Maar het zal zeker verandering brengen. Ook voor hotels is een iPad een mooie nieuwe domotica kans; het zal nog wat verdere ontwikkeling vergen, maar het zou toch mooi zijn als je de tv, het licht, verwarming en gordijnen kan bedienen met de iPad, ondertussen luisterend naar je eigen muziek en vervolgens de leukste route op je bestemming op te zoeken. (Ik schreef hier eerder over op Reismanagers) Of de geschiedenis van die speciale sightseeing spot te lezen, of die beroemde Hollywoodster waarvan je niet op de naam kunt komen, op te zoeken.

Wat de iPad ook zal gaan losmaken, dit padje is niet de kikker die moet wachten om gekust te worden, dit is al een prinsje zodra hij uit de verpakking komt. Als je nog twijfelde, heb ik je hopelijk weten te overtuigen. Anders doet misschien de accu duur het laatste zetje: 10 uur aaneengesloten lezen, mailen, spelletjes, foto’s, kaart kijken of krant lezen, notities maken, blogjes tikken… Apple heeft het weer geflikt, een kleine revolutie. En stukken sneller dan hakken in steen!